תה"ג 46153/11/21 – מדינת ישראל נגד פבל קוטלר,יורי דשבסקי – עניינו הסתיים,נמרוד בלכמן,חן גיל מלכה
בית המשפט המחוזי בירושלים |
|
|
|
תה"ג 46153-11-21 מדינת ישראל נ' קוטלר(עצור/אסיר בפיקוח) ואח'
תיק חיצוני: |
בפני |
כבוד השופטת שירלי רנר
|
|
עותרת |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
משיבים |
פבל קוטלר יורי דשבסקי - עניינו הסתיים נמרוד בלכמן 4. חן גיל מלכה |
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. ההליכים המקדמיים בתיק זה מתמשכים הרבה מעבר לסביר. הם נסובים סביב חומרי חקירה שנאספו במסגרת החקירה הישראלית שנערכה לבקשת המדינה המבקשת.
תחילה עתרו המשיבים כי רשימת חומרי החקירה שהועברה לעיונם תפורט במידה שתאפשר הגשת בקשה מצידם לעיון בחומר כזה או אחר לפי הילכת מאיו (בש"פ 501/09) ובעניין זה ניתנה ביום 6.6.22 החלטה אשר בעקבותיה הועברה רשימה מתוקנת.
2. בהמשך טענו המשיבים כי הרשימה שהועברה לעיונם אינה כוללת חומרי חקירה שנאספו במסגרת החקירה הישראלית (באמצעות צווי חיפוש ותפיסה) אלא רק חומרים שיוצרו באמצעות החוקרים בישראל (הודעות זכד'ים וכדו'). רשימה נוספת שהומצאה על ידי העותרת בעקבות זה ושכללה חומרים שנאספו היתה כללית מאוד על פי הנטען (כגון "שקית זבל שחורה ובתוכה המון מסמכים") ולא איפשרה לטענת המשיבים להגיש בקשה לעיון במסמך כזה או אחר.
בתגובת העותרת נטען בין היתר כי ממילא מלוא חומר החקירה הישראלי הועמד לעיונם של באי כוחם הגרמניים של המשיבים ולפיכך אין עוד צורך להידרש להילכת מאיו בדבר אפשרות עיון בחומר כזה או אחר. עוד פורט כי החומרים שנתפסו בחיפושים אצל המשיבים אינם מצויים עוד בישראל והועברו במלואם לגרמניה.
3. בעקבות תגובה זו ביקשו המשיבים שהות על מנת לבדוק את הדברים עם באי כוחם הגרמניים ולקבל את החומר.
עתה, לאחר שנקצבה אורכה אחרונה לקבלת החומר לסוף דצמבר הודיעו המשיבים כי לא כל החומר הישראלי המצוי בגרמניה הועמד לרשותם, ושבו וחזרו על בקשתם המקורית להגשת רשימה מעודכנת על ידי העותרת.
4. העותרת הגישה כאמור רשימה של חומרי חקירה שיוצרו בארץ, וכן - בעקבות החלטת בית המשפט רשימה הכוללת את מוצרי מדיה שנתפסו בחיפושים. מאחר ומסמכים/מוצגים נוספים שנתפסו אצל המשיבים הועברו במלואם לגרמניה ואינם מצויים עוד בישראל, ואף בלא להידרש לפרק הזמן הרב שחלף במהלכו התאפשר למשיבים לפעול לקבלו באמצעות ב"כ הגרמנים, אין מקום להורות לעותרת להכין רשימה משלימה בעניין זה.
חומרים נוספים שנתבקשו בעת הגשת הבקשה המקורית כללו מכשירי מדיה או מסמכים שנתפסו בחיפושים אצל משיב בתיק מקביל אך על פי מענה העותרת כלל לא נתפסו חומרים כאמור אצל אותו משיב מאחר וכלל לא נערך חיפוש. בדיון היום לא חזרו המשיבים על בקשתם בעניין זה. הודעות נוספות שנגבו מאת המשיב 4 לאחר בקשת ההסגרה פורט בתגובה המקורית כי יועברו ונראה כי כך נעשה שכן גם בעניין זה לא הועלתה כל טענה.
לפיכך , רשאים המשיבים להגיש בקשות מנומקות לעיון בחומרי חקירה על פי הרשימות שהומצאו עד כה וזאת עד ליום 16.1.23.
תגובה תוגש עד ליום 26.1.23.
הבקשות תידונה בדיון שנקבע ליום 6.2.23 בשעה 16.00.
ניתנה היום, י"א טבת תשפ"ג, 04 ינואר 2023, בהעדר הצדדים.
