ע"פ 6854/04/17 – א ע נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עפ"ג 6854-04-17 ע נ' מדינת ישראל
|
|
23 מאי 2017 |
1
|
לפני: כבוד הנשיא אברהם טל - אב"ד |
|
|
המערער |
א ע
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
המערער ובא כוחו עו"ד אבי כהן
ב"כ המשיבה עו"ד אור ממון
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
המערער הורשע על פי הודאתו בת"פ 40383-08-14 (בית משפט השלום בכפר סבא) בתקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש ונידון לשנת מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו, ל-10 חודשי מאסר על תנאי בתנאים המפורטים בגזר הדין, לתשלום פיצוי למתלוננת, בת זוגו, בסך 6,000 ₪, ולתשלום קנס בסך 1,000 ₪.
2
הערעור מכוון כלפי המאסר בפועל וב"כ המערער עותר בהודעת הערעור ובטיעוניו בפנינו כי בית משפט קמא שגה כאשר לא התחשב בכך שהמערער התגרש מהמתלוננת לפני למעלה משנתיים ואין ביניהם קשר, שנישא מחדש והוא אב לתינוק בן שנה ומערכת היחסים בינו לבין אשתו הנוכחית טובה.
עוד טוען ב"כ המערער כי המערער הוא מפרנס יחיד של משפחתו ושל משפחת אחיו שנרצח לאחרונה ומפנה להליך טיפולי משמעותי שעבר ולהמלצת שירות המבחן להטיל עליו פיקוח של שירות המבחן, שכן הוא מגלה מוטיבציה גבוהה לעשות כן, לוקח אחריות על מעשיו ומכה על חטא.
ב"כ המערער מפנה לתסקיר שירות המבחן שהתקבל לצורך הדיון בערעור ואילו ב"כ המשיבה מפנה לחומרת התנהגותו האלימה של המערער כלפי אשתו דאז וכן לעובדה שהפיצוי שנפסק לטובת אשתו דאז לא שולם עד היום, כאשר בא כוחו של המערער עותר לתת לו ארכה של 45 יום על מנת שישלם אותו טרם המועד שנקבע לתשלומו, בסוף השנה.
בית משפט קמא התייחס בחומרה, ובצדק, להתנהגותו האלימה של המערער כלפי בת זוגו דאז, כאשר מדובר בשני אירועים שחודש בלבד מפריד ביניהם והאירוע השני חמור מהאירוע הראשון.
בית משפט קמא קבע מתחמים נפרדים לשני האישומים לאור מאפייניהם ואלה מקובלים עלינו.
באשר לנסיבות ביצוע העבירות נושא גזר הדין, קבע בית משפט קמא כי המערער נהג במתלוננת כבשלו, תוך שהוא מאיים עליה לפגוע בה באופן קשה ומתעלל בה, כשהוא מנצל את מרותו כלפיה.
איננו מתעלמים מתסקירי שירות המבחן שהיו בפני בית משפט קמא ומתסקיר המבחן שהוגש לצורך הדיון היום, מבלי שהתבקש. על פי האמור בתסקיר שירות המבחן, המערער שולב בטיפול ייעודי לגברים אלימים כלפי בנות זוג, הוא שיתף פעולה בהליך הטיפולי, היה קשוב לתכנים שעולים מהקבוצה ומנסה ליישם אותם.
לאור האמור, ממליץ שירות המבחן להעמיד את המערער בפיקוחו למשך שנה וחצי ולהטיל עליו עונש מרתיע משמעותי לפני שהוא ממשיך בטיפול.
אנו רואים עין בעין עם בית משפט קמא את חומרת התנהגותו האלימה של המערער כלפי בת זוגו דאז ואת הצורך להגן על נשים מפני התנהגות אלימה כפי שהתנהג המערער לאשו דאז.
בית משפט קמא לא התעלם מהתסקירים שהיו בפניו והקביעה שהמערער פגע פגיעה בינונית בשמירה על חייה ושלומה וכבודה של אשתו דאז, הינה נכונה. בית משפט קמא לא זקף לחובת המערער את העובדה שאשתו דאז הפילה את עוברה לאחר האירוע וציין שהאלימות שהופנתה כלפיה השאירו בה צלקות נפשיות והיא איימה להתאבד.
3
כאמור, מתחם הענישה שקבע בית משפט קמא בין 8 חודשי מאסר בפועל לבין 20 חודשי מאסר בפועל למעשים נושא כתב האישום שבו הודה, מקובל עלינו, וכך גם מיקומו של המערער סמוך לרף התחתון של מתחם הענישה הנ"ל.
בית משפט קמא לא התעלם מכך ששני התסקירים האחרונים שהיו בפניו היו תסקירים חיוביים, לעומת התסקיר הראשון שהיה שלילי, ממצבו המשפחתי של המערער לאחר מות אחיו, מהודאתו החלקית, שלא חסכה את עדות המתלוננת, ומכך שאין לו עבר פלילי משמעותי.
בית משפט קמא לא קיבל, ובצדק, את המלצת שירות המבחן שכן המלצה זו אינה תואמת את התנהגותו האלימה של המערער כלפי אשתו דאז בשתי הזדמנויות סמוכות ואין בה כדי להפיג את מסוכנותו של המערער.
לאור כל האמור לעיל, אנו דוחים את הערעור.
המערער יתייצב לריצוי מאסרו בבית סוהר הדרים, ביום 25.6.17 עד השעה 10:00, או על פי החלטת שב"ס, כשברשותו תעודת זהות וגזר הדין של בית משפט קמא.
על ב"כ המערער לתאם את הכניסה למאסר, כולל האפשרות למיון מוקדם, עם ענף אבחון ומיון של שב"ס, טלפונים: 08-9787377, 08-9787336.
התנאים שנקבעו לעיכוב ביצוע עונש המאסר יעמדו בתוקפם עד להתייצבות המערער לריצוי עונשו.
ניתן והודע היום כ"ז אייר תשע"ז, 23/05/2017 במעמד ב"כ הצדדים והמערער. |
|
|
|
|
אברהם טל, נשיא אב"ד |
|
זהבה בוסתן, שופטת |
|
דנה מרשק מרום, שופטת |
