ע"פ 6657/17 – מור דווה נגד מדינת ישראל
1
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים |
לפני: |
|
|
כבוד השופטת ע' ברון |
|
כבוד השופטת י' וילנר |
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
ערעור על גזר הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת ד' מרשק מרום) בת"פ 332-10-16 מיום 3.8.2017 |
תאריך הישיבה: |
ג' בכסלו התשע"ט |
(11.11.2018) |
בשם המערערת: |
עו"ד גיל פרידמן |
בשם המשיבה: |
עו"ד שרית רייך אבניאל |
בשם שירות המבחן למבוגרים: |
גב' ברכה וייס |
שקלנו את טיעוני הצדדים, את התסקירים המשלימים של שירות המבחן שהאחרון בהם ניתן ביום 7.11.18, ואת דברי נציגת שירות המבחן למבוגרים.
2
גזר הדין אינו חורג לחומרה מרמת הענישה הראויה וסוקר באופן מפורט את שיקולי הענישה הרלוונטיים. אם בכל זאת ראינו להקל עם המערערת, הרי זה בשל הנסיבות המיוחדות של שיתוף הפעולה בינה לבין רשויות האכיפה, לרבות הפעלתה על ידי המשטרה על מנת לאתר שותפיה; כאשר לכך מצטרף הליך השיקום הממושך שאותו היא עוברת, אשר קיבל משנה תוקף בזמן שחלף מאז מתן גזר הדין – תהליך שנמשך בהצלחה למעלה משנה וחצי.
בנסיבות יוצאות דופן אלו ועל רקע הצטברותן, והואיל והענישה היא לעולם אינדיבידואלית, החלטנו לחרוג ממתחם הענישה ולהמיר את עונש המאסר בפועל שהוטל על המערערת ב-6 חודשי מאסר שאותם תוכל לשאת בדרך של עבודות שירות, לצד העמדתה בצו מבחן למשך שנה וחצי מהיום. הכל בכפוף לחוות דעתו של הממונה על עבודות שירות.
הממונה יגיש לנו את חוות דעתו המעודכנת בתוך 30 ימים, ולאחר הגשתה נשלים את פסק הדין.
ניתן היום, ג' בכסלו התשע"ט (11.11.2018).
ש ו פ ט |
ש ו פ ט ת |
ש ו פ ט ת |
_________________________
17066570_M19.doc אב
