ע"פ 6096/20 – ריסמיה אבו כף נגד מדינת ישראל
1
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים |
לפני: |
|
|
כבוד השופט ד' מינץ |
|
כבוד השופט ע' גרוסקופף |
|
נגד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי באר שבע מיום 04.08.2020 בת"פ7483-08-18 שניתנה על ידי כבוד השופטת ד' כהן |
בשם המערער: |
עו"ד מיכאל בוסקילה |
בשם המשיבה: |
עו"ד ורד חלאוה |
בשם שירות המבחן למבוגרים: |
עו"ס ברכה וייס |
מונח לפנינו ערעור על חומרת עונש המאסר בפועל שנגזר על המערערת – תקופה של 12 חודשים. המקרה מורכב מאוד. מצד אחד, המערערת הורשעה, על פי הודאתה, בעבירה של חבלה חמורה. הן המעשה והן הפגיעה בנפגעת העבירה חמורים הם. תסקיר נפגעת העבירה מתאר בפרוטרוט את קשיי חייה של הנפגעת, לפני ואחרי הפגיעה בה. מצד שני, הנסיבות האישיות של המערערת – אובייקטיבית וסובייקטיבית – קשות גם הן. הוגש חומר רב בעניין זה, לרבות תסקירי שירות המבחן. ריצוי עונש מאסר עלול להיות חוויה לא פשוטה עבורה.
2
דעתנו היא כי נוכח חומרת המעשה, אין מנוס מהטלת עונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח. בית המשפט המחוזי היה מודע להיבטים השונים של האירוע, ובהתאם לכך הקל בעונשה של המערערת. ברם, עולה כי היה מקום להקל בעונש המאסר אף מעבר להתחשבות זו. לגבי המערערת, הפער בין תקופת המאסר שנגזרה עליה בערכאה קמא לעומת התקופה שאנו סבורים כי יש לגזור עליה – עשוי להיות ממשי. בנוסף, ומבלי להצדיק כלל וכלל את מעשי המערערת, יש לתת את הדעת לרקע להם, לחלקה של נפגעת העבירה בסיפור המעשה, וכל זאת במיוחד בהינתן אישיותה של המערערת. אנו מקווים כי המערערת תצעד בדרך השיקום שבה החלה, לטובתה ולטובת החברה.
סוף דבר, הערעור מתקבל באופן שעונש המאסר בפועל יעמוד על 8 חודשים. יתר העונשים וההוראות יוותרו על כנם. המערערת תתייצב לתחילת ריצוי עונשה בבימ"ר דקל ביום 1.7.2021 לא יאוחר מהשעה 10:00, או על פי החלטת שב"ס, כשברשותה תעודת זהות או דרכון. על המערערת לתאם את הכניסה למאסר, כולל האפשרות למיון מוקדם, עם ענף אבחון ומיון של שב"ס בטלפונים: 08-9787377, 08-9787336.
ניתן היום, ז' סיוון התשפ"א (18.5.2021).
ש ו פ ט |
ש ו פ ט |
ש ו פ ט |
_________________________
20060960_Z03.docx מא
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט,
