ע"פ 5465/17 – בני קוסטה נגד מדינת ישראל,ס.א. – המתלוננת
1
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים |
|
|||
|
ע"פ 5465/17 |
|||
לפני: |
כבוד השופט י' עמית |
|
||
|
כבוד השופטת ע' ברון |
|
||
|
כבוד השופט ד' מינץ |
|
||
|
נ ג ד |
המשיבים: |
1. מדינת ישראל |
|
2. ס.א. - המתלוננת |
ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי באר שבע בתיק פח 026580-05-15 שניתן ביום 23.05.2017 |
תאריך הישיבה: |
י"ט בתמוז התשע"ח |
(02.07.2018) |
בשם המערער: |
עו"ד ירון ברזילי ועו"ד דניאל דרוביצקי |
בשם המשיבה: |
עו"ד בת שבע אבגז |
1. טוב עשה בא כוח המערער בכך שחזר בו מיד בפתח הערעור, וביוזמתו, מהערעור על הכרעת הדין בעבירה העיקרית של ניסיון אינוס בה הורשע. אנו רואים בכך קבלת אחריות והבעת חרטה מצד המערער על המעשים המכוערים שעשה וניסה לעשות במתלוננת, אשר ברוב תושייתה הדפה את המתלונן והצליחה להתקשר למשטרה.
2. הסניגור המלומד טען כי העבירה של מעשה מגונה נבלעת בתוך מעשה ניסיון האינוס. לא ראינו לקבל טענה זו, באשר מדובר במספר מעשים שעומדים בפני עצמם.
הסניגור המלומד העלה במהלך הדיון גם את הטענה המשפטית כי לא נתקיים במערער היסוד הנפשי הנדרש לשם הרשעה בעבירה של מעשה מגונה הדורשת כוונה, וזאת בשל מצב שכרותו (המערער נמצא על ידי השוטרים כשהוא ישן ומתבוסס בקיאו מחוץ לדלת).
2
טענה זו לא הועלתה בכתב הערעור והמערער לא
הציג אסמכתא לטענה זו. מכל מקום, המערער הורשע בעבירה של מעשה מגונה לפי סעיפים
אכן, ניתן למצוא בפסיקה דעה כי במצב של שכרות
לפי סעיף
3. לאור האמור לעיל, מצאנו להפחית את עונשו של המערער בששה חודשים, כך שחלף מאסר בפועל של ארבע שנים, יעמוד עונשו של המערער על 42 חודשים.
יתר הוראות גזר הדין יישארו על כנן.
ניתן היום, י"ט בתמוז התשע"ח (2.7.2018).
ש ו פ ט |
ש ו פ ט ת |
ש ו פ ט |
_________________________
17054650_E06.doc עכב
