ע"פ 48378/05/15 – מדינת ישראל נגד תומר עמר
בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים |
||
ע"פ 48378-05-15 עמר נ' מדינת ישראל
|
|
21 אוקטובר 2015 |
בקשה מס' 10 |
1
בפני |
כב' השופטת יפעת שטרית
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
|
נגד |
||
המשיב |
תומר עמר
|
|
נוכחים: בשם המבקשת: עו"ד יעל שוחט - פינק
בשם המשיב: בעצמו וע"י ב"כ עו"ד דנה שביט ועו"ד רימונה שלג מטעם הסניגוריה הציבורית
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה דחופה לעיון חוזר בהחלטה מיום 31/5/15 בה הורה בית המשפט על שחרורו של המשיב בהסכמת הצדדים למוסד הגמילה "מלכישוע" כחלופת מעצר.
בקשה, כאמור, הוגשה ביום 20/10/15 לאחר שהתקיים דיון במסגרת ערעור שהוגש ע"י המשיב, בפני הרכב ערעורים פליליים.
2
יוער, אך למען הסדר הטוב, כי הדיון לגופו של ערעור נדחה ליום 27/10/15.
במסגרת הבקשה הדחופה, כאמור, בשים לב להנמקות המפורטות בה, עתרה ב"כ המבקשת לקיום דיון דחוף בבקשה בנוכחות המשיב, בו תידון שאלת השבתו של המשיב למעצר. בתגובתה, הסכימה ב"כ המשיב, כי בנסיבות המתוארות יתקיים דיון בבקשה לעיון חוזר ועתרה, כי בית המשפט יורה על הגשת תסקיר משלים עובר למועד הדיון, נוכח ההנמקות המפורטות בתגובתה שבכתב שם.
בהחלטה אשר ניתנה על ידי ביום 20/10/15, נקבע מועד לדיון להיום, 21/10/15, שעה 12:30. כן קבעתי, כי במידת האפשר, יעשה שירות המבחן כדי להגיש תסקיר עדכני בעניינו של המשיב וכן, כי יתקבל עדכון מגורמי הקהילה הטיפולית "מלכישוע".
תסקיר משלים, כאמור, לא הוגש. כך גם לא התקבל עדכון מהקהילה הטיפולית "מלכישוע".
במהלך הדיון היום ולאור הערות בית המשפט, הסכימה ב"כ המבקשת, כי הדיון לגופה של בקשה יידחה למחר, 22/10/15 כדי לאפשר לשירות המבחן להגיש תסקיר משלים ואף לאפשר הגשת עדכון מגורמי הקהילה הטיפולית "מלכישוע" ואולם עתרה, כי הדבר יותנה בהפקדת ערבון כספי במזומן וכן חתימת ערבות צד ג', כפי עתירתה בפרוטוקול זה.
ב"כ המשיב אינה מתנגדת לדחיית הדיון מחר ועתרה היא, כי הדבר לא יותנה בערבויות אליהן עותרת ב"כ המבקשת, כמבואר לעיל.
לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים ובזיקה להחלטתי מיום 20/10/15 ושעה שסבורה אני, כי ראוי לאפשר, כי שירות המבחן יגיש תסקיר עדכני בעניינו של המשיב, כמו גם יתקבל עדכון מהקהילה הטיפולית "מלכישוע", בטרם תידון הבקשה לגופה וזאת אך בסד זמנים מצומצם אשר לא יהא בו כדי לפגוע באינטרס הציבורי בנסיבותיו של המקרה דנן, אני סבורה, כי ראוי לדחות את הדיון לגופה של בקשה ליום 22/10/15 בשעה 10:00. מחד, יהא בכך כדי לאפשר את הגשת העדכונים האמורים וזאת בזיקה להחלטה שניתנה ביום 20/10/15 ומאידך, דחיית הדיון הינה במשורה, נוכח מכלול הנסיבות דנן, נסיבות העושה, האינטרס הציבורי וההתפתחויות שיתרחשו.
3
באשר לעתירת המבקשת, כי הדבר יותנה בהפקדת ערבון כספי במזומן בסך 10,000 ₪, כמו גם חתימת ערבות צד ג' בסך 20,000 ₪ מאת אביו של המשיב, אני סבורה, כי באיזון הראוי אין מקום להורות כן ואולם, יש מקום, כי יושתו שני תנאים מגבילים נוספים כדי להבטיח, כי עד לקיום דיון בבקשה מחר, לא יהא כדי לסכן את הציבור ולפגוע בשלומו ובטחונו של זה.
בהקשר זה אדגיש, כי הצדדים אינם חלוקים בדבר העובדה, כי המשיב סולק מקהילה טיפולית "מלכישוע", כבר ביום 9/10/15. מאז, שוהה המשיב בתנאי מעצר בית מלאים בבית אביו, בנסיבות שנוצרו ובהסכמות כפי שהן פורטו בפרוטוקול זה.
מבלי להתייחס לגופן של נסיבות אשר בשלהן הגיעו הצדדים להסכמה בדבר שהיית המשיב במעצר בית מלא בבית אביו במשך פרק זמן זה הוא זמן הדמדומים, הרי שהלכה למעשה, כך נעשה ובמשך פרק זמן זה שוהה המשיב, כאמור, בתנאי מעצר בית מלאים.
בנסיבות הללו, אינני סבורה, כי ייפגע האינטרס הציבורי או כי יהיה בכך כדי לסכן שלומו וביטחונו של הציבור אם המשיב ישהה בתנאי מעצר בית מלאים בבית אביו, כפי הסכמות הצדדים עוד פרק זמן קצר עד לדיון דחוף מחר, 22/10/15, ואינני סבורה, כי בנסיבות העניין יש להשית או להתנות דחייה זו בשהיית המשיב בתנאים אשר, הלכה למעשה, יסכלו את אפשרות שהייתו של המשיב בתנאי מעצר בית מלאים.
יחד עם זאת, אני רואה להוסיף כתנאים מגבילים כדי להבטיח שלומו ובטחונו של הציבור והתייצבות המשיב לדיון הקבוע ליום 22/10/15, בדמות חיוב המשיב בחתימה על ערבות עצמית בסך 10,000 ₪ בנוסף לכל ערבות אשר קיימת ואשר נחתמה להבטחת התייצבותו בדיון שנקבע.
עוד אני סבורה, כי ראוי ליתן צו עיכוב יציאה מן הארץ וכך אני מורה ואף זאת, כדי להבטיח התייצבות המשיב למועד זה.
באשר לעתירת המבקשת, כי תיחתם ערבות צד ג' נוספת וגדולה בהיקפה מזו שנחתמה, הרי שיוער, כי בהתאם להחלטה שניתנה פרי הסכמת הצדדים ביום 31/5/15, אביו של המשיב חתם על ערבות צד ג' בסך 8,000 ₪ ואינני רואה להוסיף בשלה.
4
ממילא יובהר, כי אין בהחלטה זו בדחייה האמורה כדי לקבוע מסמרות או להוות אמירה כלשהי לגופה של בקשה ובוודאי שזו תידון לגופו של עניין, לאחר שמיעת טיעוני הצדדים בדיון הקבוע ליום 22/10/15.
עוד הנני רואה להבהיר, כי בדיון הקבוע ליום 22/10/15, יתקיים דיון לגופה של בקשה ותינתן החלטה כנדרש.
הנני מבהירה למשיב אודות חובתו להתייצב לדיון הקבוע ביום 22/10/15, בשעה 10:00 כשהוא מלווה באביו, מר אלברט עמר.
המזכירות תמציא בדחיפות העתק החלטה זו הן לשירות המבחן והן לקהילה הטיפולית "מלכישוע" כדי שאלה יעשו, במידת האפשר, להגשת תסקיר משלים והגשת עדכון עובר למועד הדיון כפי שנקבע.
הודעה למשיב חובתו להתייצב במועד שנקבע.
ניתנה והודעה היום ח' חשוון תשע"ו, 21/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
יפעת שיטרית , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
תשומת לב גורמי שירות המבחן והגורמים הרלוונטיים בקהילה הטיפולית ב"מלכישוע" לעתירת המשיב, כי הם יתייחסו לסוגיות שהועלו על ידם בפרוטוקול זה בתסקיר העדכני שיוגש ובעדכון שיתקבל.
5
גורמים אלו יעשו, במידת האפשר, להתייחס לסוגיות אלה במסגרת התסקיר העדכני שיוגש והעדכון שיתקבל עובר למועד הדיון הקבוע ליום 22/10/15, תוך שאני מודעת לסד הזמנים הקצר שנוצר בנסיבות העניין.
המזכירות תמציא אפוא בדחיפות העתק החלטה זו לשירות המבחן ולקהילה הטיפולית "מלכישוע".
ניתנה והודעה היום ח' חשוון תשע"ו, 21/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
יפעת שיטרית , שופטת |
