עת"א 8986/03/15 – א ב נגד משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 8986-03-15 ב(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'
|
|
05 מאי 2015 |
1
|
בפני כב' השופטת הבכירה , נגה אהד |
|
||
העותר |
א ב (אסיר)
|
|||
נגד
|
||||
המשיבים |
1. משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר
2. מדינת ישראל
|
|||
|
||||
|
|
|||
נוכחים:
העותר וב"כ עו"ד גלי פרידמן
ב"כ המשיבים - רב כלאי, מתמחה, דניאל אלימלך ועו"ד כנרת צימרמן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
עניינה של העתירה, שילוב העותר בסבב חופשות.
העותר שפוט ל-3 שנים וחודש, בגין אחזקת נשק שלא כדין, קשר לפשע, סיוע לאחר מעשה, פציעה או חבלה זדונית שלא כדין.
תחילת ריצוי מאסר 15.1.13, תום מאסר 14.2.16, מאסר שלישי, קטגוריה ב/1. מאז המאסר, לא יצא לחופשה.
עמדת המשיב הינה לא לאפשר סבב חופשות, לאור תשובת גורמי הטיפול בכלא רימונים ועמדת גורמי המודיעין.
עיינתי עיין היטב בחוו"ד ראש תחום טו"ש רימונים, ולמיטב הבנתי, העותר שולב בקבוצה טיפולית: פסיכולוגיה חברתית, שולב בקבוצה טיפולית: אלימות כללית, כאשר הינו באמצעיתו של הטיפול, השתתף ב-11 מפגשים מתוך 14.
2
על פי חווה"ד לא הפיק העותר מאומה, לא מהקבוצה פסיכולוגיה חברתית, ככל הנראה גם לא מהקבוצה אלימות כללית. ועל כן ההתרשמות המקצועית היא כי מסוכנותו לביצוע עבירות נוספות, בעינה עומדת. ומכאן ההתנגדות ליציאתו לחופשה.
בעברו ביצע ניסיון אבדני. נמצא במעקב בטיפול פסיכיאטרי מאז ועד היום. כיום המצב יציב ואין צורך בהשגחה.
לעניין מידע מודיעיני, מדובר במידע ישן שאין בו כדי להשליך על השאלות הרלוונטיות להיום.
אני סבורה שאסיר, יחד עם השתתפות בקבוצות טיפול, שאין חולק על נחיצותן, יעילותן בדרך לשיקום האסיר, מניעת הישנות עבירות זקוק לאור בקצה המנהרה.
לא מדובר באסיר שסרב להשתתפות, לא מדובר באסיר פרובוקטיבי, מדובר במי שהשתתף ומשתתף ולא עלו טענות המתייחסות לעצם ההשתתפות. קושי לבחון חלקים אלימים באישיותו והשפעת אישיותו על האחרים, ייתכן והוא בשל מבנה אישיותי של האסיר, ייתכן והוא בשל צורך בשינוי הטיפול הניתן לאסיר זה, הרצון לטיפול קיים והעותר מוכיח זאת היטב.
בנסיבות אלה אינני רואה סיכוי ביציאה לחופשה בת 12 שעות בתנאי מעצר בית בליווי צמוד, כפוף להפקדה כספית בסך 10,000 ₪.
נוכח כך אני מורה כי המלווה הצמודה, גב' רביד בוסקילה או גב' רחל בוסקילה או מר אליהו בוסקילה, תעודות זהות של הערבים הפוטנציאלים תומצאנה ע"י ב"כ העותר לקצין אסירים. החופשה תערך בעיר ראשל"צ בבית האחות רביד בוסקילה, כתובתה תימסר ע"י ב"כ העותר.
ניתנה והודעה היום ט"ז אייר תשע"ה, 05/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
נגה אהד , שופטת בכירה |
