עת"א 762/11/16 – ד א נגד שרות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 762-11-16 א(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
|
28 דצמבר 2016 |
1
|
לפני כבוד השופטת מיכל ברנט |
|
|
העותרת |
ד א (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
שרות בתי הסוהר
|
||
נוכחים:
העותרת בעצמה
ב"כ המשיב עו"ד רבקה ימר
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותרת נדונה למאסר של שנתיים ו- 10 חודשים בגין עבירות של גרימת פיצוץ חומר נפץ, הצתה ותקיפה סתם, היא מרצה מאסרה מיום 28.4.15, זהו מאסרה החמישי והיא מסווגת לקטגוריה ב1.
העותרת מלינה על אי שילובה בסבב חופשות.
לטענתה, היא מתפקדת באור חיובי, יוצאת לחינוך מדי יום, מזה שנה וחצי נקיה משימוש בסמים ואינה עושה טיפול בשם העובדה כי הטיפול אינו מתאים לה מאחר והיא סובלת מתחלואה כפולה.
בכתב התשובה נטען כי בעניינה של העותרת קיים מידע הקושר אותה למעורבות שלילית, כי העותרת לא השתתפה במסגרת טיפולית, כי מדובר בעותרת הסובלת מתחלואה כפולה בעלת רקע פסיכיאטרי הכולל אשפוזים, הוגדרה במאסרה בהשגחה רמה ב' ורק לאחרונה חלה התייצבות מסוימת במצבה, ברם תפקודו הוא חלקי בלבד, התובנה למצבה חלקי והיא אינה מביעה מוטיבציה לשינוי.
2
עוד נטען כי העותרת משובצת לעבודה במרכז התעסוקה אך היא אינה מתפקדת וישנה רוב הזמן, נתנו לה מספר דוחות משמעת בגינן נשללו ממנה טובות הנאה.
הוגש לעיוני המידע המודיעיני אשר בחלקו השמור נכתב כי קיים מידע שלילי בדבר התנהגות שלילית ומעורבותה בתקיפות כאשר החומר המודיעיני מלמד על היותה בלתי צפויה.
מידע זה אכן מצדיק עמדת המשיב (ידיעות 738, 038, 945, 930, 842).
כידוע, חופשה הינה פריבילגיה הניתנת לאסיר והמשיב הוא האחראי על שמירת בטחון הציבור.
במצב דברים זה בו מדובר בהתנהגות שלילית, בהיעדר טיפול, בתחלואה כפולה, איני סבורה כי יש מקום להתערב בהחלטת המשיב שהינה החלטה סבירה ולפיכך הנני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום כ"ח כסלו תשע"ז, 28/12/2016 במעמד הנוכחים.
|
מיכל ברנט , שופטת |
