עת"א 7595/01/16 – נ ד נגד שרות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 7595-01-16 ד(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
|
05 יוני 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת מיכל ברנט |
|
|
העותר |
נ ד (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
שרות בתי הסוהר
|
||
נוכחים:
העותר ובאת כוחו עו"ד שירי פלד (מטעם הסנגוריה הציבורית)
ב"כ המשיב עו"ד נתנאל בוזו
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לא ביקשתי תשובת המשיב.
העותר נדון למאסר עולם שנקצב ל-45 שנות מאסר אותן הוא מרצה מיום 21.4.91 בגין רצח אשתו וניסיון לרצח בתו, ניסיון לרצח אשר הותיר את הבת פגועת ראש, מרותקת לכסא גלגלים, כשידה הימנית הינה הגפה היחידה אשר מתפקדת.
העותר מסווג לקטגוריה א' אלמ"ב ומלין על אי שילובו בסבב חופשות.
לטענתו הוא עבר ניתוח מעקפים וכריתה חלקית של כף הרגל, סיים קורס אלמ"ב במר"ש, מרצה 25 שנות מאסר ללא חופשות ויש מקום להתערב בהחלטת המשיב ולשלבו בסבב חופשות.
2
בכתב התשובה נטען כי מדובר באירוע המתואר על ידי העותר כתאונה שנגרמה באשמת אשתו ואת הירי בבתו הוא מתאר כניסיון למנוע ממנה סבל לאחר שנפגעה בטעות מכדור שנפלט מאקדחו.
עוד נטען כי אינו הביע חרטה, יציאתו לחופשה עלולה לגרום לפגיעה נפשית קשה לקורבנות העבירה, העותר עבר טיפול ראשוני בתחום האלימות אך שיתוף הפעולה שלו היה ראשוני אף הוא ולא משמעותי וכן סירב הוא להשתלב בקבוצה נוספת שהוצעה לו, קבוצה טיפולית דינמית לחולים במר"ש.
על פי חוות דעת אלמ"ב המעודכנת, לא חל שינוי בעמדותיו חרף מאסרו הארוך, הוא לא עבר טיפול משמעותי ואף סירב לטיפול שכן הקבוצה הטיפולית לא תסייע לו בוועדות השונות.
הוצג לעיוני דו"ח אלמ"ב חסוי וכן חוות דעת אליה מצורפת ידיעה ולפיה מדובר באסיר בעל התנהגות בעייתית, עם התנהגות דורסנית ולא צפויה.
חוות דעת חסויה של ועדת אלמ"ב מעלה קשיים לא מבוטלים באפשרות לשלב את העותר בסבב חופשות ואף הוועדה סברה כי אין מקום לשלב את העותר בסבב חופשות.
יש לציין כי העותר עצמו טען כי הוא מעוניין לפגוש בבן דודו המגיע מבוקרשט וביקור כזה ניתן לערוך בכלא.
לאחר קריאת כל החומר שהוגש לעיוני ומתוקף תפקידו של בית המשפט לבחון את סבירות ההחלטה של הרשות המנהלית, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הרשות ולפיכך הנני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום כ"ח אייר תשע"ו, 05/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
מיכל ברנט , שופטת |
