עת"א 57908/05/18 – ריאד מחג'נה נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
|
|
|
עת"א 57908-05-18 מחג'נה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
1
בפני |
כבוד השופט יוסף בן-חמו
|
|
העותר |
ריאד מחג'נה
|
|
נגד
|
||
המשיבים |
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל
|
|
|
||
החלטה
|
||
בפניי עתירת אסיר בעניין חופשה.
העותר טוען כי התנהגותו היא למופת ולשביעות רצון גורמי הטיפול. מניעת החופשות פוגעת בהליך שיקומו ובהכנת תכנית רש"א עבורו. לטענתו, סיווגו כאסיר אלמ"ב איננו מוצדק.
העותר מרצה עונש מאסר של 3 שנים, לאחר שהורשע בגרימת נזק לרכוש בזדון והחזקת נשק. העותר, יחד עם אחר, הציתו את רכבה של העו"ס שטיפלה ב"סכסוך המשפחתי שיש לעותר", זהו עונש המאסר השלישי, הוגדר "כפרופיל אלמ"ב" ועל כן מסווג לקטגוריה א' המונעת חופשות.
כתב התשובה
לאחר דיון מורחב שנערך בוועדת אלמ"ב הוחלט לסווג את האסיר כאסיר "אלמ"ב".
ועדת אלמ"ב מציינת, כי האסיר מכחיש אלימות כלשהי כלפי בני משפחתו, מביע כעס רב על הגדרתו כאסיר אלמ"ב, לא מגלה מודעות לדפוסיו האלימים. ההתרשמות מאדם בעל דפוסי חשיבה והתנהגות אלימים ונוקשים ביותר אשר טרם רכש מודעות מעמיקה לחלקים אלה באישיותו ולא לקח אחריות על מעשיו האלימים.
2
ועדת אלמ"ב התרשמה מאסיר בעל רמת מסוכנות גבוהה ועל כן היא איננה ממליצה על הוצאתו לחופשה.
דיון
החלטת ועדת אלמ"ב הינה מנומקת. המדובר בגוף ציבורי ובית המשפט לא מתערב, בדרך כלל, בשיקול דעתה המקצועי.
ההחלטה המנהלית לאמץ את המלצת ועדת אלמ"ב הינה סבירה ואין מקום להתערב בה.
העתירה נדחית.
ניתנה היום, כ' תמוז תשע"ח, 03 יולי 2018, בהעדר הצדדים.
