עת"א 57377/01/21 – פלוני נגד שירות בתי הסוהר
בית משפט המחוזי מרכז-לוד |
|
|
|
עת"א 57377-01-21 פלוני נ' שירות בתי הסוהר
|
1
לפני: |
כבוד השופט העמית אברהם טל
|
|
העותר |
פלוני |
|
נגד
|
||
המשיב |
שירות בתי הסוהר |
|
|
||
|
||
החלטה
|
||
1. העותר מרצה 7 שנות מאסר ו-14 יום בגין העבירות המפורטות בסעיף 1 לכתבי התשובה ובעתירה שהגיש באמצעות אביו הוא מבקש להסיר בניתוח את הגידול שקיים בראשו ואשר מסכן את חייו.
לצורך האמור מבקש העותר להפנותו בדחיפות לבדיקה אצל נוירופסיכיאטר.
2. העותר סומך בקשתו על צילום הגידול, חוו"ד ועדת אבחון מיום 2/8/17 לפיה אין לשלול תסמונת מוחית אורגנית ועל המלצתה למעקב נוירוכירורגי עם M.R.I כל שנה אצל פרופ' קונסטנטיני, על מסמכים רפואיים קודמים מהארץ ומחו"ל ועל מאמרים רפואיים.
3. המשיב מתנגד לבקשה ובהודעת העדכון שהוגשה, לצורך הדיון האחרון ביום 30/6/21, הוא מסתמך על חוות דעתו של פרופ' רוט, שעל פי חוות דעתו והנחיותיו מטופל העותר ע"י שב"ס, לפיה גם לאחר שעיין במסמכים שעליהם מסתמך העותר, לרבות הגידול בממדי הגידול בראשו של העותר, אין מקום לנתח את ראשו של העותר ואין מקום להפנותו לנוירופסיכיאטר לצורך כך.
2
4. במהלך הדיון בפני טען ב"כ העותר, לאחר שעיין בחוות דעתו המעודכנת של פרופ' רוט, שפרופ' רוט נוקט בגישה פסיבית כאשר למרות שהגידול גדל ב-50% הוא מסרב להמליץ על ביצוע ביופסיה לצורך החלטה על ניתוח ומסתפק בבדיקת מעקב של M.R.I פעם בשנה או שנתיים.
לטענת ב"כ העותר, כל גידול במוח יכול להשפיע לרעה על מצבו של העותר וגם אם לא ניתן לנתחו יש לקבל חוו"ד של נוירופסיכיאטר באשר לניתוח.
5. ב"כ המשיב מתנגד למבוקש, שחורג מהפרוטוקול הרפואי לפיו פועל שב"ס בהתאם להנחיותיו של פרופ' רוט, שכן לפי חוות דעתו ניתוח יסכן את חייו של העותר. לטענתו, העותר מטופל כראוי ע"י שב"ס ואם תתעורר בעיה הוא ייבדק גם בבית חולים מחוץ לכלא.
6. אינני מתעלם, כפי שפרופ' רוט לא התעלם, מכל המסמכים שהציג בפניו ובפני ב"כ העותר, שקודמים לחוות דעתו. חוות דעתו של פרופ' רוט, שמסתמכת עליהם, לרבות על היקפו הנוכחי של הגידול נושא העתירה, מקובלת עלי.
חוות הדעת לא מבטאת גישה פסיבית, אלא גישה זהירה מבחינה רפואית, שמבטאת רצון משותף לעותר, לקרובי משפחתו, לשב"ס, לב"כ הצדדים ולבית המשפט, לשמור על חיי העותר ולא להעמיד אותו בסיכון ממשי לחייו.
7. רשמתי בפני את הנחייתו של פרופ' רוט לעקוב אחרי מצבו של העותר באמצעות עריכת בדיקת M.R.I פעם בשנה, לכל הפחות, וחזקה שתתקיים הנחיה זו ע"י שב"ס, כפי שהתקבלו הנחיותיו הקודמות ע"י המשיב.
3
8. בכפוף לאמור לעיל, אני דוחה את העתירה.
ניתנה היום, ה' אב תשפ"א, 14 יולי 2021, במעמד ב"כ הצדדים והעותר.
|
אברהם טל, שופט עמית |
