עת"א 55186/03/21 – איבראהים אלענאמי נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בנצרת |
|
|
|
עת"א 55186-03-21 אלענאמי(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
1
לפני |
כב' השופטת רננה גלפז מוקדי |
|
עותר |
איבראהים אלענאמי (אסיר)
|
|
נגד
|
||
משיבים |
1.שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2.מדינת ישראל
|
|
פסק דין |
לפני עתירת אסיר (להלן: "המבקש") בדבר קבלת טיפול רפואי. במצורף הוגשה בקשה לפטור מתשלום אגרה.
המבקש טוען כי הוא סובל ממחלה אוטואימונית אשר באה לידי ביטוי בהתלקחות דלקות. המבקש טוען כי לאחרונה חלה בדלקת בדרכי הנשימה בשלה פנה לקבלת טיפול רפואי. לדבריו ניתן לו טיפול רפואי על ידי רופא בית הסוהר, אלא שבהמשך, הגיעה רופאה אחרת אשר הפסיקה את הטיפול שניתן לו על ידי הרופא הקודם. לדבריו, הרופאה מסרבת לטפל בו בטענה כי התסמינים מהם הוא סובל הינם פועל ישיר של עישון. המבקש טוען כי הוא סובל ממצב רפואי קשה בהעדר טיפול מתאים ומעלה טענות קשות כנגד הרופאה.
המשיבים טענו כי המדובר באסיר פלילי המרצה מאסר עולם בלתי קצוב החל מיום 25.4.13.
2
בפתח התגובה טענו המשיבים כנד השפה הבוטה והמשתלחת בה נקט המבקש בעתירתו כנגד הרופאה בהעדר ביסוס ראייתי ובאופן המנוגד לתקנות בכל האמור בהגשת כתבי בי דין לבית משפט. עוד נטען כי מחלת הרקע ממנה סובל המבקש ידועה לגורמי הרפואה, המבקש מטופל בהתאם למצבו הרפואי ונמצא בביקורת ומעקב. המשיבים טענו, על יסוד עמדת גורמי הרפואה, כי ביום 20.12.20 פנה המבקש אל המרפאה והתלונן על שיעול וקשיי נשימה בגינם קיבל טיפול רפואי בהתאם להתוויה הרפואית, ביום 22.12.20 חזר המבקש למרפאה ולטיפול הקודם התווסף טיפול אנטיביוטי נוסף. ביום 8.2.21 שוב פנה המבקש למרפאה בתלונות על שיעול וקשיי נשימה, המבקש נבדק והומלץ על הפסקת עישון. יומיים לאחר מכן, שב המבקש מרפאה עם אותן תלונות וקיבל טיפול רפואי שכלל אנטיביוטיקה, סדרואידים וכדורים נגד שיעול, אך חרף ההמלצות המבקש המשיך לעשן. ביום 14.3.21 שוב פנה המבקש עם תלונות דומות, המבקש נבדק והתברר שהוא ממשיך לפעול בניגוד להמלצות הרפואיות וממשיך לעשן. המבקש קיבל טיפול סימפטומטי והופנה לביצוע צילום חזה.
לאור העמדה המפרטת של גורמי הרפואה טענו המשיבים, כי בניגוד לנטען בעתירה גופה, המבקש זוכה לטיפול רפואי ראוי וכי לא נפל פגם בהחלטות גורמי הרפואה.
בדיון אישר המבקש כי נקבע לו תור לצילום חזה בעוד חודש ואף מסר כי כבר החלים ממחלתו ולטענתו, בזכות אנטיביוטיקה חזקה שרכש באמצעיו בתוך בית הסוהר, לאחר שהרופאה רשמה לו אנטיביוטיקה שלדבריו אינה מספיקה. הוא שב וחזר על טענותיו כי קיבל טיפול רפואי שאינו הולם.
אחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את הצדדים באריכות הגעתי למסקנה כי דין העתירה להידחות.
אפתח ואומר כי העתירה הוגשה רק ביום 25.3.21, הגם שמטענות העותר עולה מצבו הרפואי לא טופל כיאות מאז חודש פברואר 2021.
כפי שעלה בדיון, המבקש החלים זה מכבר וכפי שאישר, הוא מצוי בביקורת וטיפול רפואי, כך בין היתר נקבע לו מועד לצילום חזה לצורך המשך בירור תלונותיו.
במצב דברים זה אין עוד מקום להכרעה בעתירה.
אשר לטענות המבקש כנגד הרופאה, לא מצאתי בחומר שהוצג בפני כי נפל פגם בהתנהלותה וממילא בית המשפט אינו נוהג להתערב בשיקול הדעת הרפואי, בפרט כאשר טענותיו של העותר הן לטיפול תרופתי שגוי. ככל שלמבקש טענות, הוא רשאי כמובן לפנות בתלונה לגורם המוסמך.
אשר לבקשה לפטור מתשלום אגרה, אחר שבחנתי את הראיות אשר הוגשו לעניין זה, התרשמתי כי יש למבקש מקורות כספיים לתשלום אגרה. לפיכך, הבקשה נדחית והמבקש יישא בתשלום האגרה.
בשולי החלטה זו יובהר, השתלחות העותר ברופאת בית הסוהר הינה פסולה ובדיעבד, ראוי היה לחייב את העותר להגיש עתירה מנוסחת באופן מכובד וענייני. תשומת לב העותר לכך, ככל שיבחר לשוב ולפנות בעתירות נוספות.
פסק הדין יועבר לב"כ הצדדים ולעותר בעצמו.
ניתן היום, כ"ו ניסן תשפ"א, 08 אפריל 2021, בהעדר הצדדים.
3
