עת"א 53829/03/18 – יעקב מלכה נגד שרות בתי הסוהר,מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
|
|
|
עת"א 53829-03-18 מלכה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני |
1
בפני |
כבוד הנשיא רון שפירא
|
|
עותרים |
יעקב מלכה (אסיר)
|
|
נגד
|
||
משיבים |
1. שרות בתי הסוהר 2. מדינת ישראל
|
|
|
||
החלטה |
העותר, אסיר בכלא דמון, מלין על העובדה שלא זכה לצאת לחופשה כדי להשתתף בלוויית אביו. עוד עותר הוא לשבצו בסבב חופשות. ביחד עם העתירה הוגשה גם בקשה לפטור מתשלום אגרה. בנוסף מבקש העותר כי ימונה לו סניגור ציבורי.
בכל הנוגע לעתירה עצמה - העתיר לא ברורה. ענין הלוויה כבר אינו עומד על הפרק ולמעשה לא מעלה העותר כל טענה כנגד החלטה שלא לשבצו בסבב חופשות.
ככל שהדבר נוגע לבקשתו למנות לו סניגור ציבורי - העותר אינו מפרט אם פנה לסנגוריה הציבורית בטרם פניה לבית המשפט. ענין זה טעון הבהרה. על העותר למסור הודעה בענין זה עד לא יאוחר מיום 15.4.18.
בכל הנוגע לבקשה לפטור מתשלום אגרה - לפי פירוט התנועות הכספיות בחשבון האסיר המתנהל בבית הסוהר, עולה כי לאסיר יש מקורות כספיים מספיקים למימון אגרה, גם אם כיום אין בחשבונו יתרת זכות.
2
אשר על כן, הבקשה לפטור מאגרה נדחית. על האסיר לשלם אגרה עד ליום 15.4.18 , שאם לא כן תימחק עתירתו ללא דיון נוסף.
אם חולק האסיר על החלטה זו יוכל גם לאחר תשלום לחזור על בקשתו במסגרת הדיון בעתירה עצמה.
בכפוף לתשלום האגרה תקבע העתירה לדיון לפי סדר קביעת העתירות הרגיל בבית משפט זה.
התיק יובא לעיוני למעקב ביום 16.4.18 או קודם לכן, אם תשולם האגרה.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לב"כ הצדדים וכן לעותר באמצעות מחלקת האסיר בשב"ס. עותק מהחלטה זו גם יועבר לסנגוריה הציבורית לידיעה
ניתנה היום, י' ניסן תשע"ח, 26 מרץ 2018, בהעדר הצדדים.
