עת"א 33735/02/16 – שמעון בר אור נגד ועדת השחרורים,היועץ המשפטי לממשלה
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 33735-02-16 בר אור נ' ועדת השחרורים ואח'
|
|
13 מרץ 2016 |
1
|
לפני: כב' הנשיא אברהם טל - אב"ד כב' השופט ד"ר שמואל בורנשטין
|
|
|
העותר |
שמעון בר אור
|
||
נגד
|
|||
המשיבים |
1. ועדת השחרורים 2. היועץ המשפטי לממשלה
|
||
נוכחים:
העותר
ב"כ המשיב 2 עו"ד שרה טל
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
העותר מבקש לקיים דיון בוועדת השחרורים לבקשתו לשחרור מטעמים רפואיים, באופן זמני או קבוע, לצורך ביצוע השתלת כליה שלה הוא והתורמת נמצאו מתאימים.
העותר הציג בפנינו אישור של פרופ' נקש מיחידת ההשתלות בבית החולים איכילוב לפיו הוא מועמד להשתלת כליה והבירור המקיף לקראת ההשתלה הושלם והוא והתורמת מוכנים לביצועה.
העותר טוען כי אמנם טרם קיבל מועד לביצוע ההשתלה אך הדבר תלוי בעמדת קרפ"ר, ובעקבות כך בהחלטת ועדת השחרורים באשר לשחרורו הזמני או הקבוע מטעמים רפואיים בקשר לביצוע ההשתלה.
2
הוצג בפנינו מכתבה של ד"ר מדר, מנהלת מר"ש, לפיו העותר מועמד להשתלת כליה בתהליך מתקדם ובשלב זה ימיו אינם ספורים והמשך שהותו במאסר אינה מסכנת את חייו באופן ממשי.
חוות הדעת הנ"ל אינה מתייחסת לבקשת
העותר לשחרור זמני על פי סעיף
לאור כל האמור לעיל, תפנה ב"כ המשיב את העניין לוועדת השחרורים על מנת שתקיים דיון במהלך חודש מרץ 2016 בבקשת העותר לשחרור זמני או קבוע בקשר להשתלת הכליה שהוא עומד לעבור ולקראת דיון זה תתקבל חוות דעת של רופא מוסמך כהגדרתו בחוק שחרור על תנאי.
המזכירות תעביר העניין לסנגוריה הציבורית על מנת שתייצג את המערער בהליך בוועדת השחרורים ובמידת הצורך בעתירה שתוגש בקשר להליך זה.
ניתנה והודעה היום, ג' אדר ב' תשע"ו (13 מרץ 2016) במעמד ב"כ המשיב והעותר.
|
|
|
||||||
אברהם טל, נשיא אב"ד |
|
דנה מרשק מרום, שופטת |
|
שמואל בורנשטין, שופט |
|
|||
