עת"א 32907/02/16 – אליהו חפץ נגד שירות בתי הסוהר
1
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
עת"א 32907-02-16 אליהו חפץ נ' שב"ס
16 מרץ 2016
לפני כב' הנשיא אברהם טל
|
|
|
העותר |
אליהו חפץ
|
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר
|
נוכחים:
ב"כ העותר עו"ד לימאי מור
ב"כ המשיב עו"ד רוני בן-אריה דאודי
החלטה
העותר מרצה 13 שנות מאסר בגין עבירות מרמה, זיוף ואחרות והוא מבקש להקל בתנאי חופשותיו כך שיורשה לו להיות באזור גוש דן ולא רק בתל אביב, מקום מגוריו, ויורשה לו לחתום פעמיים ביום כאשר הוא לא נמצא במעצר בית החל משעה 18:00 עד שעה 06:00 ולא כל 6 שעות כפי שנדרש ממנו היום.
המשיב מתנגד לשינוי התנאים הנ"ל וטוען כי ביום 26.1.16 החליטה ועדת הקטגוריות לדחות את הבקשה ומשכך על העותר להמתין 6 חודשים מאז אותו מועד כדי לבקש פעם נוספת את שינוי התנאים.
אינני רואה עין בעין עם ב"כ המשיב טענה זו שכן לא מדובר בבקשה לשנות תנאים שלא התבקשה בוועדה אלא בעתירה כנגד החלטת הוועדה שדחתה את בקשת העותר לשינוי התנאים הנ"ל.
המשיב מתנגד לשינוי התנאים וסומך התנגדותו על יתרת מאסרו הארוכה של העותר ועל כך שרק לאחרונה צומצמו שעות מעצר הבית, כאמור לעיל.
2
ב"כ העותר טוענת כי לא נשקפת מהעותר כל מסוכנות אם יהיה מחוץ לתל אביב ואם יצטרך לחתום בהפרשי שעות גדולים יותר מאשר כל 6 שעות.
עמדת המשיב בכל הקשור לבקשת העותר לצאת מתחומי ת"א במהלך חופשותיו מקובלת עלי, שכן נדרש פיקוח של משטרת ישראל על תנועות המשיב במהלך חופשותיו ופיקוח זה לא יוכל להתקיים אם אזור התנועה של העותר יהיה כמבוקש.
עם זאת, העותר יוכל להגיש, עובר לכל חופשה, בקשה ובה יפרט את המקום שבו יבקש להיות במהלך החופשה וחזקה על גורמי המשיב ומשטרת ישראל שידונו בבקשה בנפש חפצה ולא יקשו על העותר בעניין זה.
באשר לבקשת העותר לחתום בהפרשי זמן גדולים יותר ממה שהוא נדרש לחתום היום, נראה לי כי בהעדר טענה למסוכנותו של העותר או להפרת תנאי חופשות קודמות, ניתן לאפשר לעותר לחתום בתחנת משטרה פעמיים ביום במהלך חופשותיו אך זאת לא יאוחר משעה 08:00 ולא מוקדם או מאוחר משעה 16:00.
יתר תנאי החופשה יעמדו בתוקפם.
ניתנה והודעה היום, ו' אדר ב' תשע"ו, 16 מרץ 2016, במעמד ב"כ הצדדים והעותר.
|
אברהם טל, שופט נשיא |
