עת"א 22982/05/21 – פאיק אבו אלקיעאן נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
לפני כבוד סגן הנשיאה, השופט אליהו ביתן כבוד השופט גיל דניאל כבוד השופט יעקב דנינו |
|
02 ביוני 2021 |
1
פאיק אבו אלקיעאן (עציר) |
|
נגד |
|
המשיבים: |
שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים מדינת ישראל |
מהות העתירה- עתירה כנגד החלטת וועדת שחרורים מיום 05.05.2021 בבית סוהר "אלה".
נוכחים:
העותר ובא-כוחו, עו"ד עמרו זינאתי ממשרד עו"ד נאשף דארוויש
ב"כ המשיבה, עו"ד היבה טבאג'א
פסק דין
העותר נעצר ביום 16.08.17 בחשד לביצוע עבירות שעניינן הסעת שבחי"ם, ובעת מעצרו נערך חיפוש בביתו ונמצא כסף מזומן בסך 961,000 ₪ שהוחזק בכספת.
בהמשך לכך הוגשו נגד העותר שני כתבי אישום, האחד על עבירות הסעת שבחי"ם והאחר על עבירות מס. העותר נידון על עבירות הסעת השבחי"ם בין היתר ל - 25 חודשי מאסר בפועל והוא נשא את מאסרו ושוחרר מהמאסר בשחרור מוקדם. ובתיק המס, העותר נידון בין היתר ל - 14 חודשי מאסר בפועל ובמסגרת הערעור העונש הועמד על 9 חודשי מאסר בפועל - זהו המאסר שהעותר נושא כעת.
בקשת העותר לשחרור מוקדם נידונה ביחידה לשחרור ממאסרים קצרים ונדחתה.
בפתח ההחלטה צוין שזהו מאסר השישי של העותר ותוארה העבירה עליה העותר נידון במאסר הנוכחי. ובהמשך צוין שהעותר "לא למד לקח ממאסריו הקודמים, לא השכיל לנצל את ההזדמנות שניתנה לו במאסרו הקודם בשחרור מוקדם ושב לבצע עבירות. משכך, אינו ראוי לשחרור מוקדם".
לאחר מכן צוין גם, שהעותר לא עבר טיפול בתחומים הרלוונטיים ושמשטרת ישראל מתנגדת לשחרורו בשל סכסוכים שלו מחוץ לכלא.
2
מעיון בהחלטת היחידה ניכר שהנימוק העיקרי לדחיית בקשת העותר היה מה שהיחידה סברה כחזרה לביצוע עבירות לאחר שחרור מוקדם מהמאסר האחרון. נתון זה איננו נכון עובדתית. העבירות עליהן העותר נידון בוצעו הרבה לפני שהוא נידון למאסר הקודם ובוודאי הרבה לפני שחרורו מהמאסר הקודם.
מהנתונים שהוצגו לפני היחידה עולה, שהעותר שוהה באגף אסירי עבודה ועובד באופן תקין. אין לו עבירות משמעת חריגות. בדיקות השתן שמסר נקיות. הוא מקיים קשר מעקבי עם העו"ס ונוטל חלק בקבוצת כישורי חיים והתמודדות במאסר.
אשר לתיק החקירה הפתוח שהוזכר בדברי ב"כ המדינה, מסתבר שהעותר עוכב לחקירה בקשר אליו וכעבור מספר שעות שוחרר לביתו עוד בתחנת המשטרה ושהתיק נסגר כבר לפני מספר חודשים.
בהתחשב בכך שהנימוק העיקרי לדחיית בקשת העותר מבוסס על נתון שגוי, ובהתחשב באופן החיובי שהעותר נושא את מאסרו, ונוכח הסכמת המדינה, אנו מורים ליחידה לשוב ולדון בעניינו של העותר בהקדם האפשרי ולא יאוחר מעשרה ימים מהיום, תוך שקילה מחדש של מכלול הנתונים הנוגעים לענין.
בשולי הדברים, וכלל לא בשולי החשיבות, אנו מוצאים להעיר כי העובדה שדיוני היחידה מתנהלים שלא בנוכחות האסיר או בא-כוחו, מחייבת את היחידה לתשומת לב, זהירות, והקפדה מדוקדקת על מלוא הפרטים הנוגעים לענין. יש להצטער על כך שבמקרה זה נתון כל כך מרכזי וחשוב נשמט מעיני שלושת חברי היחידה החתומים על ההחלטה.
|
|
|||
אליהו ביתן, שופט אב"ד סגן הנשיאה |
|
גיל דניאל, שופט
|
|
יעקב דנינו, שופט |
