עת"א 22160/09/22 – נדב אביב (אסיר) ט' 1133570 נגד שירות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
11 ספטמבר 2022 |
עת"א 22160-09-22 אביב(אסיר) נ' שירות בתי הסוהר עת"א 22262-09-22 אביב(אסיר) נ' שירות בתי הסוהר
|
1
בפני |
כב' הנשיא רון שפירא |
|
עותר |
נדב אביב (אסיר) ט' 1133570
|
|
נגד
|
||
משיב |
שירות בתי הסוהר
|
|
החלטה |
העותר הגיש שתי עתירות וביחד עמן, בכל עתירה, בקשה לפטור מתשלום אגרה.
לפי פירוט התנועות הכספיות בחשבון האסיר המתנהל בבית הסוהר, עולה כי לאסיר יש מקורות כספיים מספיקים למימון אגרה, גם אם כיום אין בחשבונו יתרת זכות, וזאת בשתי העתירות. אשר על כן, הבקשה לפטור מאגרה בכל אחת מהעתירות נדחית. על האסיר לשלם אגרה בכל עתירה עד ליום 25.9.22, שאם לא כן תימחק עתירה בה לא שולמה אגרה, וזאת ללא דיון נוסף. אם חולק האסיר על החלטה זו יוכל גם לאחר תשלום לחזור על בקשתו במסגרת הדיון בעתירה עצמה.
יוער כי מעבר לתשלום האגרות בעתירות הנ"ל עולה כי בעתירה אחת טוען העותר לסיכון חייו ע"י גורמים מהדרום ובעתירה האחרות הוא מבקש לעבור למתקן כליאה בדרום. לא ברור האם אין בהעברתו למתקן כליאה הנוכחי מענה לבעיית האבטחה הנטענת. כך און כך, עניינים אלו יבוררו במסגרת שמיעת העתירות, הכל בכפוף לתשלום אגרות.
כמו כן יבהיר העותר האם הוא מתכוון לייצג את עצמו או מבקש להסדיר יצוג ע"י עו"ד או באמצעות הסנגוריה הציבורית. הבהרות יוגשו לבית המשפט עד ליום 25.9.22. כאמור, בכפוף לתשלום האגרה בכל אחת מהעתירות תקבע עתירה לדיון לפי סדר קביעת העתירות הרגיל בבית משפט זה.
התיק יובא לעיוני למעקב ביום 25.9.22 או קודם לכן, אם תשולם האגרה.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לעותר באמצעות מחלקת האסיר בשב"ס ולמשיב.
2
ניתנה היום, ט"ו אלול תשפ"ב, 11 ספטמבר 2022, בהעדר הצדדים.
