עת"א 16679/04/17 – שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים נגד רמי עזרן
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
||
עת"א 16679-04-17 שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים נ' עזרן(אסיר) |
|
26 אפריל 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט ארז יקואל |
|
|
המבקשת |
שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
רמי עזרן (אסיר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת - עוה"ד לונה הלון ומצדה מועלם
המשיב ובא כוחו - עו"ד שי נודל
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
המבקשת עותרת להמשך השמת המשיב בתנאי הפרדת יחיד ל- 6 חודשים נוספים. המדובר במשיב המרצה עונש מאסר בן 15 שנים וחצי בגין עבירות של ניהול וארגון פעילות בארגון פשיעה, קשירת קשר לביצוע פשע, אלימות, סמים, נשק, סחיטה באיומים, סחיטה בכח, הדחה בחקירה, ארגון משחקים אסורים, עבירות מיסים, הלבנת הון, הברחת טובין וסיוע למתן אמצעים לביצוע פשע. המשיב החל לרצות את מאסרו בשנת 2010.
המבקשת מסתמכת על מידעים משטרתיים ועל מידעי שב"ס מהם עולה, כנטען, כי נשקפת מסוכנות מהמשיב ומעבריינים אחרים כלפיו וכן מהמשך פעילותו הפלילית בתוך בית הכלא.
2
המשיב, מצידו, סובר כי אין ממש בבקשה והוא מבקש לעבור לאגף שמור במתקן אשל בו שהה בעבר. נטען כי כעת אין כל קשר בין המשיב לבין "זגורי" ואין יכולת למבקשת להראות קשר שכזה. אותו זגורי, כך נטען, מצוי באגף השמור באילון ולפיכך סובר הסניגור כי אין להסתמך על שיוך המשיב לארגון פשיעה. כן נטען כי אם מתבקשת הסתמכות שכזו, לא ברור מדוע לא ניתן לשלב גם את המשיב באותם תנאים.
המשיב מוסיף ומדגיש כי הוא כבר שהה באגף שמור בעבר ומתבקשת הצלבת הנתונים שבמידעים עם אותה תקופה. עוד מתאר המשיב את נסיבות העברתו לאגף ההפרדה וטוען כי נאמר לו שהוא יועבר בחזרה לאגף השמור. המשיב מסכם בטענה כי אין ממש בהסתמכות המבקשת גם על מעורבותו הנטענת בתיקים נוספים.
לאחר עיון בטענות הצדדים ובמידעים השונים שהועברו לעיוני, שוכנעתי כי יש לקבל את הבקשה. קיימים שני סוגי מידעים - מידעי המשטרה - בדבר מעורבות המשיב בסכסוכים (ידיעות 930, 353, 652, 836, 951 ו- 976) וכן בדבר מעורבות המשיב בסכסוכים בין קבוצות פשיעה (ידיעות 892, 184, 330, 339 ו- 655) ומידעי שב"ס בדבר התנהגות שלילית בין כותלי בית המאסר וכוונות פגיעה במשיב (מידעים 892, 836, 901 ו- 353).
לאחר הצלבת הנתונים, סבורני כי טענות הסניגור נסוגות לאור כל אלו.
לפיכך, על מנת להתכתב עם המסוכנות הנשקפת מהמשיב וכלפיו, יש הצדק לקבל את הבקשה ואני מורה על הארכת תנאי ההפרדה בהם מצוי המשיב למשך 6 חודשים החל מיום 30.4.17.
אבקש את המבקשת לבחון אם ניתן לייצר מתווה של הפרדה זוגית (נשמעת הערת הסניגור כי המשיב אינו מעוניין בכך).
ניתנה והודעה היום ל' ניסן תשע"ז, 26/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל , שופט |
