עת"א 11701/03/15 – יחיאל אבו עזיז נגד שירות בתי הסוהר
1
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עת"א 11701-03-15 יחיאל אבו עזיז נ' שב"ס
|
||
לפני כב' השופטת מיכל ברנט
|
|
|
העותר |
יחיאל אבו עזיז |
נגד
|
|
המשיב |
שירות בתי הסוהר |
נוכחים:
ב"כ העותר עו"ד אפנאן חליפה
ב"כ המשיב עו"ד משה יצחקי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נדחה לדיון ליום 9.3.15 בשעה 08:30 בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, ללא נוכחות העותר.
ניתנה והודעה היום יז' באדר תשע"ה, 8/3/2015 במעמד ב"כ הצדדים.
מיכל ברנט, שופטת |
|
2
החלטה
לא ביקשתי תשובת המשיבה.
העותר נדון ל-11 חודשי מאסר שמניינם מיום 27.7.14, זהו מאסרו ה-12 והוא מסווג לקטגוריה א' משטרה.
העותר מלין על סירוב המשיב להוציאו לחופשה מיוחדת למספר שעות לצורך בניית תוכנית שיקום בליווי שב"ס או בליווי ערב.
לטענתו, עומד להתקיים דיון בעניינו בוועדת השחרורים ביום 11.3.15, התנהגותו חיובית, הוא עובד במפעלי שב"ס, רש"א בדקה אפשרות שילובו במרכז יום בקהילה אך הוא לא התקבל ובשל כך פנה למסגרת פרטית לצורך הכנת תוכנית שיקום.
העותר זומן לקהילה "רוח במדבר" לראיון ביום 5.3.15 אלא שנציגי קהילה זו אינם מגיעים לכלא ולטענתו של העותר, חשוב לו לראות את המקום בטרם יחליט אם לשהות בו, אם לאו.
בכתב התשובה נטען כי העותר מסווג לקטגוריה א', במהלך מעצרו היה ניסיון לשחררו לאשפוזית באשדוד אלא שבשל תסקיר שלילי של שירות המבחן הוא לא שוחרר, לאחר שנשפט נותרה יתרת מאסר קצרה.
על פי חוות דעת רש"א, העותר אינו מביע נזקקות טיפולית, הוא מניפולטיבי ומנסה להרוויח שחרור מוקדם.
עוד נטען כי קיים לחובתו מידע שלילי על מעורבות בסמים, הוא נשלף למעקב ופלט חומר חשוד כסם ולבסוף נטען כי מדובר בנרקומן בעל עבר פלילי מכביד בעבירות רכוש וסמים.
הוצג לעיוני מידע מן העת האחרונה, המצביע על מעורבות בסמים בין כתלי הכלא (ידיעות 192, 954, 508) כשיש להדגיש כי הוכן, אך לא ברור אם הוגש, כתב אישום כנגד העותר בגין עבירות של הסגת גבול פלילית ביום כניסתו למאסר, החזקה או שימוש בסמים לצריכה עצמית וגניבה.
3
בנסיבות אלה, וכשהחלטת בית המשפט הייתה לאפשר כניסת מטפלים פרטיים לכלא לצורך הכנת תוכנית שיקום, החלטת המשיב שלא לאפשר יציאתו של העותר לחופשה מיוחדת, כשביכולתם של המשקמים הפרטיים להגיע לשב"ס לצורך הכנת תוכנית זו, שאושרה בהחלטת בית המשפט, הינה החלטה סבירה ולאור האמור, הנני דוחה את העתירה.
ניתנה והודעה היום יז' באדר תשע"ה, 8/3/2015 במעמד ב"כ הצדדים.
מיכל ברנט, שופטת |
|
הוקלדעלידיגליתאספני
