עת"א 10985/02/22 – עומר אסמאעיל (אסיר נגד שירות בתי הסוהר
בית המשפט המחוזי בנצרת |
|
|
|
עת"א 10985-02-22 אסמאעיל(אסיר) נ' שירות בתי הסוהר
|
1
לפני |
כב' השופטת רננה גלפז מוקדי
|
|
עותר |
עומר אסמאעיל (אסיר) |
|
נגד
|
||
משיב |
שירות בתי הסוהר |
|
פסק דין |
לפני עתירת אסיר (להלן: "המבקש") להורות על שילובו בסבב חופשות.
המבקש טוען בעתירתו כי הוא אסיר למופת, זה מכבר יצא לשתי חופשות ללא כל אירועים מיוחדים, עד שבקשתו לחופשה שלישית נדחתה באופן מפתיע. ב"כ המבקש הוסיף וטען בדיון כי אין די בכך שוועדת אסירי עולם קיצרה את פרק הזמן שעל המבקש להמתין עד שתיבחן פעם נוספת בקשתו וכי על בית המשפט לבחון האם המידע אשר נטען כי עומד בבסיס דחיית בקשת החופשה מצדיק זאת, חרף חלוף הזמן מאז הושג המידע בשנת 2020 ועד היום. מכאן העתירה.
המשיבים טענו בתגובתם כי בקשת המבקש נבחנה על ידי ועדת אסירי העולם ביום 23.3.22 אך נדחתה בשל מידע מודיעיני שהתקבל מהמשטרה ומגורמי המודיעין בעניינו. ביום 12.4.22 התקבלה החלטת נציבת שירות בתי הסוהר אשר קיבלה את עמדת ועדת אסירי העולם אשר כאמור דחתה את בקשתו ליציאה לחופשה. המשיבים טוענים כי המדובר במידע עדכני אשר לא הוזם ולפיכך ההחלטה שהתקבלה מבוססת כדבעי וסבירה.
זאת ועוד, נטען כי יציאה לחופשה אינה זכות קנויה אלא טובת הנאה המותנית בהתקיים תנאים מסוימים המנויים בפקודת נציבות בתי הסוהר 04.40.00 בדבר "חופשות אסירים", במקרה כאן, נוכח סיווגו של המבקש כאסיר אלמ"ב, נדרשת המלצת וועדת אלמ"ב או ועדה לבחינת מסוכנות ועל בסיס המידע המודיעיני שהתקבל בעניינו, לא ניתן היה להיעתר לבקשה. לאור האמור, טענו המשיבים כי דין העתירה להידחות.
אחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את הצדדים, הגעתי לכלל דעה כי דין העתירה להידחות.
2
בפתח נימוקיי אבהיר כי שיקול הדעת בכל הנוגע לקבלת החלטה בעניין שעליו מלין המבקש, נתון לגורמים המקצועיים אצל המשיבים ובית המשפט אינו מחליף את שיקול דעתם בשיקול דעתו, אלא בוחן את סבירות ההחלטה בכלים משפטיים מנהליים.
בנסיבות כאן, ההחלטה ניתנה על יסוד מידע מודיעיני אשר הוצג בפניי וחרף חלוף הזמן, תוכנו של המידע ויתר מאפייניו יכולים להוות בסיס סביר להחלטה אשר התקבלה.
אכן, חלוף זמן מבלי שיצטבר מידע מודיעיני נוסף, יש לו משמעות כפי שטען ב"כ המבקש, אולם בנקודת זמן זו, לא סברתי כי נפל דופי בשיקול הדעת ובהחלטה שלא לאפשר למבקש בשלב זה חופשה, אולם לשוב ולבחון את הנושא שוב בחלוף חצי שנה, במקום בחלוף שנה כמקובל.
לאור האמור, הגעתי למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטה אשר ניתנה על ידי המשיבים ועל כן אני מורה על דחיית העתירה.
המזכירות תמציא את פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, ב' אייר תשפ"ב, 03 מאי 2022, בהעדר הצדדים.
