עת"א 10147/02/19 – דניאל גלר נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים
בית המשפט המחוזי בנצרת |
|
|
|
עת"א 10147-02-19 גלר(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
עת"א 44749-03-19
|
1
בפני |
||
העותר |
דניאל גלר
|
|
נגד
|
||
המשיב |
שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
|
|
פסק דין |
בפני שתי עתירות אסיר שהוגשו : האחת, באמצעות בת זוגו נגד תנאי החזקתו בכלא. והשנייה, באמצעות בא כוחו, עו"ד יוסף נגר.
לטענת העותר, לא מתאפשרים לו תנאים בסיסיים, מונעים ממנו להתחתן, מונעים ממנו ביקורים פתוחים עם ארוסתו, הכנסת חפצים- דיסקים באמצעות בני משפחה, הכנסת מכשיר סוני פלייסטיישן ודי וי די, רכישות ממרכז המכר וניהול אורח חיים תקין.
בדיון הוסיף וטען העותר כי בשבועות האחרונים קודם לדיון, הוא מוחזק בצינוק, בתא ששטחו פחות מהשטח המינימלי שנקבע בבג"צ הצפיפות. לא מתאפשר לו לרכוש ציוד ספורט. החצר אינה נקייה.
העותר הינו אסיר פלילי, מרצה עונש מאסר של 43 חודשים, לאחר שהורשע במסגרת הסדר טיעון וצירף 4 תיקים נוספים, שעניינם היזק בחומר נפיץ, סחיטה בכח, שתי עבירות של הפרת הוראה חוקית, נהיגה ללא רישיון תקף, 4 עבירות של סחר בסם מסוכן והחזקת סם לצריכה עצמית, שני תיקים שעניינם החזקת סם שלא לצריכה עצמית, תיק של ניסיון לתקיפת עובד ציבור ותיק של איומים והחזקת סכין למטרה לא כשרה. במסגרת גזר הדין הופעל גם מאסר על תנאי.
כתב התשובה
2
המשיב מבקש למחוק את העתירה על הסף. המשיב טוען כי העתירה הוגשה בניגוד להנחיות, העתירה איננה חתומה על ידו, לא צורף אליה תצהיר.
בדיון בעתירה בה מיוצג העותר על ידי עו"ד נגר הגיעו הצדדים להסכמה בעניין רכישת דיסקים, כמפורט בעמודים 3,4 לפרוטוקול. הסכמות אלו קיבלו תוקף של החלטה.
ב"כ העותר מיקד את טענותיו בדיון בעניין רכישת די.וי.די. העותר מבקש שתינתן לו אפשרות לרכוש די.וי.די. המשיב טען שניתן לרכוש מכשיר כזה באמצעות מרכז המכר.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ניתנה החלטה המורה למשיבה להגיש תשובה משלימה ובה תתייחס לשאלת הוצאת מכרז חדש וכן לטענתו של העותר לפיה, המכשיר שאותו ניתן לרכוש במרכז המכר אינו קורא דיסקים ולכן האסירים אינם רוכשים אותו.
בכתב התשובה המשלים שהגיש המשיב צוין כי לאחר בדיקה מול הגורמים הרלוונטיים בכלא שטה עולה כי מכשיר הדי וי די המצוי במרכז המכר הינו "חדש מהניילון", תקין וקורא דיסקים.
כמו כן, נמסר כי ההחלטה להוציא מכרז חדש לאספקת מכשירי די וי די נועדה לאפשר רכישת מכשירים מסוג מתקדם יותר לשיפור רווחת האסירים, אולם לאחר בדיקת המכשיר החדש נמצא שהוא אינו עונה על דרישות הביטחון של שב"ס ועל כן, הוחלט שלא להזמין מכשירים מהסוג המתקדם, אלא לבצע הזמנה נוספת של מכשירים מהדגם הישן.
העותר הגיש תגובה גם להודעה זו. לטענתו, מכשירי הדי וי די הישנים אינם נותנים מענה מספיק. אינם קוראים את הדיסקים וניתן לבדוק ולהיווכח שהמכשיר איננו קורא גם דיסקים מקוריים.
נראה לי שהודעת המשיב במסגרת כתב התשובה המשלים נותנת מענה ברור לטענותיו של העותר. לעותר ניתנת האפשרות לרכוש מכשיר חדש - די וי די, באמצעות מרכז המכר. מדובר במכשיר תקין הקורא דיסקים. יתכן בהחלט שקיימים מכשירים מתקדמים יותר, אולם אין לעותר זכות לבחור את הדגם שבו הוא חפץ, כל אימת שהמכשיר הנוכחי שהוא יכול לרכוש נותן מענה מספק.
לפיכך, אני דוחה את העתירה בעניין זה.
לעניין תנאי המחייה ותנאי החזקתו בכלא, על פי התייחסות סגן מפקד כלא שטה, האסיר מוחזק בהפרדה מקומית לאחר שסווג לקטגוריה א', הוא מוגדר כאסיר התראה והפרדה. לאסיר שורה ארוכה של סכסוכים, כאשר הגיע לכלא שטה הוא סירב להתקבל לאגפים בטענה שיש לו סכסוכים באגפים ולאחר שטענתו זו אומתה, לא נותרה ברירה אלא לשלבו בתנאי הפרדה על מנת לשמור על שלומו.
3
לאחר מכן, הוחלט על ידי גורמי ועדת ההפרדות כי העותר לא יועבר לכלא אחר כמקובל לגבי אסירי הפרדה, אלא יישאר בכלא שטה וישולב באגף השמור.
ביום 17/3/19 ביקש העותר בעצמו לעבור לשהות בתא בבידוד, שם הוא מוחזק. התא עומד בתקן שנקבע על ידי בית המשפט - 3 מ"ר, החזקתו שם איננה ענישה ולא בתנאי הפרדה.
באשר לשיחות הטלפון, האסיר זכאי לנהל שיחות טלפון במשך 60 דקות מדי יום, בהתאם להוראות הפקנ"צ.
לעניין חצרות הטיולים, לאחרונה נבנו מס' חצרות חדשות עם מתקני ספורט וחלונות לרווחתם של האסירים. בניית תאי שירותים בחצרות, כפי שמבקש העותר, תיצור בעיה של ריחות רעים. בכל מקרה תא האסיר נמצא מטרים ספורים בלבד מחצר הטיולים וניתן להשתמש בשירותים הנמצאים בתא בכל עת. בחצר הטיולים נמצאים מתקני כושר. ניתן לקבל דילגית באמצעות החינוך וברגע שהאסיר ישולב באגף רגיל ניתן יהא לבחון סוגיה זו.
לאור הודעת סגן מפקד הכלא לפיה, ניתנים לעותר התנאים המינימליים בנושאים השונים כפי שפורט לעיל, לא מצאתי מקום להתערב בהחלטה המנהלית ולא מצאתי מקום ליתן צו בעניין זה.
העתירה נדחית.
ניתן היום, כ"ד אייר תשע"ט, 29 מאי 2019, בהעדר הצדדים.
