עפ"ג 1122/04/22 – אדם טל נגד מדינת ישראל
1
|
מספר בקשה:7 |
||
לפני |
כבוד השופט, סגן הנשיא יניב
כבוד השופט טופף
כבוד השופטת בן ארי
|
||
מבקש |
אדם טל
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל |
||
|
|||
החלטה |
נזכיר כי ביום 23.2.22 נדון המערער בבית משפט השלום לעונש של תשעה חודשי מאסר לריצוי בפועל, שאותם יישא בעבודות שירות, לצד רכיבי ענישה נוספים. המערער ערער על גזר הדין. במעמד שמיעת הערעור חזר בו המערער מערעורו על חומרת העונש ונקבע כי עליו להתחיל בריצוי עבודות השירות ביום 10.7.22.
ביום 1.8.22 הוגשה בקשה מטעם המערער להפסקת ריצוי עבודות השירות בהן החל, והמרתן לריצוי מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח. זאת, עקב "מצבו הנפשי". המדינה לא התנגדה לבקשה ובית המשפט נעתר לה. נקבע, כי "בהתחשב בשוני המהותי בדרך ריצוי העונש ובמצבו הנפשי של המבקש - הזקוק לתמיכה בימים אלה" נדחה ריצוי עונש המאסר בכליאה ליום 19.10.2022.
2
מסתבר שהתמיכה הנפשית שלה זכה המערער הועילה. בעקבות טיפול פסיכולוגי שעבר המערער, הוא הפנים כי בקשתו החריגה ביותר לריצוי עונש המאסר בכליאה (חלף עבודות שרות) הייתה מוטעית והוא מבקש לשאת בעונש המאסר בפועל בעבודות שרות.
כללו של דבר, בסופו של יום בקשת המערער היא לרצות את מלוא עונש המאסר בעבודות שרות, כפי שהוטל בגזר הדין ואיננו רואים מניעה להיעתר לכך. המערער ימשיך אפוא בריצוי עבודות השרות החל ביום 19.10.2022. לא נעלמה מעינינו טענת המדינה, המעלה תהייה שמא בהתנהלות המערער יש כדי להציב סימן שאלה לכשירותו לריצוי מאסר בעבודות שרות. אין צריך לומר, כי ככל שבידי הממונה תהא חוות דעת רפואית שלפיה למערער "אי-כשירות" לשאת בעבודות שרות בנסיבות המנויות בסעיף 51י(א1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 יוכל לפנות לבית המשפט בדבר.
העתק ההחלטה יועבר לממונה על עבודות השרות.
ניתנה בלשכה היום 22 בספטמבר 2022 ותובא לידיעת הצדדים על-ידי המזכירות.
שייניב, שופט, סגןהנשיא יוסיטופף, שופט מעיןבןארי, שופטת
