עמ"ת 71048/11/20 – מדינת ישראל נגד מאיר דניאל גלרנטר
בית המשפט המחוזי בירושלים |
|
|
|
עמ"ת 71048-11-20 מדינת ישראל נ' גלרנטר(עציר)
|
1
בפני |
כבוד השופטת מרים אילני
|
|
עוררת |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
משיב |
מאיר דניאל גלרנטר (עציר)
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. ערר על החלטת בית המשפט השלום (כב' השופט הבכיר י' סילברמן) מיום 29.11.2020, בתיק מ"ת 65610-11-20, בה הורה על שחרורו של המשיב למעצר בית מלא בפיקוח אמו ובן זוגה (שיחתמו כל אחד על ערבות צד ג' בסך 10,000 ₪) ובתנאי שיחתום על התחייבות עצמית בסך 15,000 ₪ ויפקיד סך של 7,000 ₪.
2. נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו 8 אישומים של סחר בסם מסוכן ו -2 אישומים נוספים של החזקת סמים שלא לצריכה אישית.
2
3. על פי המתואר בכתב האישום, עבירות הסחר המיוחסות למשיב נעשו באמצעות ישומון "טלגרם", במהלך שבועיים ימיים בין התאריכים 28.10.2020 ו- 15.11.2020. העסקאות בוצעו עם שבעה אנשים שונים ובמהלכן נמכרו בכל פעם בין 5 ל- 20 גרם מסוג קנאביס. כמו כן המשיב מואשם בכך שהחזיק בשתי הזדמנויות שונות בימים 16-15.11.2020 סם מסוג קנאביס במשקל כולל של כ- 350 גרם.
4. המשיב אינו חולק על קיומן של ראיות לכאורה ועל קיומה של עילת מעצר. המחלוקת בין הצדדים היא בשאלה האם ראוי לשחרר את המשיב לחלופת מעצר מבלי לקבל תחילה תסקיר מאת שירות המבחן. בית משפט קמא ציין כי למשיב אין עבר פלילי וכי יש לתת משקל להיקפי ההחזקה ולסוג הסם, ולאחר שבחן את המפקחים והתרשם מרצינותם הורה על שחרורו של המשיב למעצר בית מבלי לבקש תסקיר מאת שירות המבחן.
5. דין הערר להתקבל.
6. הכלל בביצוע עבירות סחר בסמים הוא מעצר עד תם ההליכים והשחרור הוא החריג. אף שאין חולק כי בית המשפט רשאי להורות על חלופת מעצר לאחר שהתרשם באופן בלתי אמצעי מן המפקחים, גם ללא קבלת תסקיר מאת שירות המבחן, יש לנקוט בגישה זו רק במקרים חריגים ויוצאי דופן. אינני סבורה כי במקרה דנן התקיימו הנסיבות החריגות המצדיקות לנקוט בגישה זו. לא נעלמה מעיניי החלטתו של כב' השופט אלרון בבש"פ 1454/18 מור נ' מדינת ישראל (22.2.2018), אלא שהנסיבות שם שונות מן הנסיבות במקרה דנן. אמנם בשני המקרים דובר על סחר בסמים באמצעות ישומון, ואולם בעניין מור, דובר על שלושה מקרים בלבד, שבוצעו כלפי גורם אחד בלבד. בענייננו מדובר בשמונה עסקאות עם שבעה אנשים שונים באינטנסיביות גבוהה יחסית, וכאשר המשיב החזיק כמות נוספת שממנה ניתן היה להכין עוד עשרות מנות למכירה. לכן נראה כי מדובר במי שמעורב באופן לא מבוטל בעבירות סם. בנסיבות אלו, ובהתחשב בכך שהמשיב ציין בסוף הדיון היום כי מזה מספר שנים הוא מכור לקנאביס ומצפה לקבל טיפול על מנת להשתקם, יש צורך בבחינת המסוכנות על ידי הגורמים המקצועיים. זאת אף אם נקבל את קביעתו של בית משפט קמא באשר להתאמתם של המפקחים.
7. נוכח האמור, הערר מתקבל. המשיב ישהה במעצר עד להחלטה אחרת. שירות המבחן יערוך תסקיר מעצר בעניינו של המשיב עד ליום 21.12.2020, ויגישו לבית משפט קמא שיקבע מועד לדיון על פי יומנו.
3
8. המזכירות תשלח העתק מן ההחלטה לשירות המבחן.
9. שב"ס יעביר העתק מן ההחלטה למשיב עוד היום.
ניתנה היום, י"ד כסלו תשפ"א, 30 נובמבר 2020, בהעדר הצדדים.
