עמ"ת 46063/08/20 – בניהו מנשירוב נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
|
עמ"ת 46063-08-20 מנשירוב(עצור/אסיר בפיקוח) נ' מדינת ישראל
תיק חיצוני: 97314/2020 |
1
בפני |
כבוד השופט ניצן סילמן
|
|
עורר |
בניהו מנשירוב (עצור/אסיר בפיקוח)
|
|
נגד
|
||
משיבה |
מדינת ישראל
|
|
|
||
החלטה
|
ערר על החלטת בית משפט השלום בקריות (כב' השופטת אילת השחר ביטון פרלה) בתיק מ"ת 62086-05-20 מיום 5.8.20.
בקליפת האגוז- כנגד העורר הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות בסמים. ביום 16.6.20 הורה בית המשפט קמא על שחרור העורר בערובה, תוך הפנייתו לתסקיר.
מסגרת דיון בערר בפניי, הסכימו הצדדים כי העורר ייעצר באיזוק, עד קבלת התסקיר ובהתאם להמלצות התסקיר, יוכל כל צד לטעון להקלה או החמרת התנאים.
ביום 15.7.20, בחלוף כחודש מהזמנת התסקיר, עתר העורר לשחררו לערובה. בית משפט קמא הורה לשירות המבחן להגיש את התסקיר עד ליום 2.8.20.
משגם מועד זה חלף עבר, הוגשה בקשה נוספת.
בשלב זה התברר כי תסקיר יוגש רק בתחילת חודש אוקטובר, כך שלמעשה אמור העורר לשהות במעצר באיזוק 4 חודשים, הגם שהסכמתו ניתנה, לטענתו, לפרק זמן קצר משמעותית מכך ולפחות לתקוותו, עד תסקיר האמור להתקבל תוך שבועות ספורים.
2
משדחה בית המשפט קמא בקשת העורר להסרת האיזוק, הוגש ערר זה.
דין הערר בעיקרו להידחות, אם כי רואה אני להקל במידת מה על תנאי הגבלת החירות.
אשר לשאלת הסרת האיזוק- הפסיקה קבעה כי לשם הסרת איזוק, יש להראות פחיתה במסוכנות ולשם כך יש להמתין לטעמי, לתסקיר שירות המבחן. ראה לעניין זה בש"פ 966/16 זידאן נ' מ"י.
על אחת כמה וכמה אמורים
הדברים מקום בו האישום הנו בעבירות לפי
זאת ועוד- ההסכמה אליה הגיעו הצדדים ברורה ואינה נדרשת לפירוש. ההסכמה כללה מעצר באיזוק, עד בחינת המלצות שירות המבחן.
משזו ההסכמה, וזו עולה בקנה אחד עם כללי הדין, חזקת המסוכנות, ומהות העושה, אין מקום להתערב בה.
עם זאת, ניתן להביא בחשבון העובדה, כי עד אשר יוגש תסקיר, יחלפו כארבעה חודשים.
גם בית המשפט קמא סבר כי מדובר במועד ארוך, וגם קציבה לא הועילה. במצב דברים זה, ניתן לשקול הסיכון מצד אחד למול התמשכות פרק הזמן שעד קבלת תסקיר מצד אחר, ולאפשר "שחרור לחץ" בהיקף מצומצם, על מנת להקל על פרק ההמתנה.
מודע אני לכך כי בבית המשפט העליון קיימות גישות לכאן ולכאן בנושא חלונות התאווררות, אך לפחות לפי הגישה המקלה (בש"פ 17/20 לוינטנט נ' מ"י) ואליבא כל הגישות מקום בו קיימים עיכובים בהגשת תסקיר, ראוי לאפשר הקלת מה.
החל מיום 30.8.20 ייפתחו חלונות באיזוק מדי יום, בין השעות 12:00-13:00 ובין השעות 18:00-19:00. החלונות יהיו בתחומי העיר עכו. ליווי מפקח כל העת.
מעבר להקלה זו, הערר נדחה.
המזכירות תעביר ההחלטה לאיזוק ולצדדים.
3
ניתנה היום, ה' אלול תש"פ, 25 אוגוסט 2020, בהעדר הצדדים.
