עמ"י 63386/06/15 – מרדכי לייבל נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
|
עמ"י 63386-06-15 לייבל נ' מדינת ישראל
|
30 יוני 2015
|
1
לפני כב' השופטת דבורה עטר |
|
העורר |
מרדכי לייבל |
נגד
|
|
המשיבה |
מדינת ישראל |
|
|
|
|
נוכחים:
העורר וב"כ, עו"ד יניב מויאל, עו"ד ליאור לב
ב"כ המשיבה, רב פקד רינת קליין
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1. לפני ערר על החלטת בית המשפט השלום בראשל"צ מיום 27.6.15 במסגרתה הורה על שחרורו של העורר בתנאים שכללו הרחקה למרחק של 500 מטרים מביתו של שר רווחה, מר חיים כץ, וזאת עד ליום - 2.7.15.
2. באי כוח העורר פירטו בפני בית המשפט את הרקע להתרחשות האירוע כפי שציין גם בית משפט קמא, מחאה נמשכת בסמוך לביתו של שר הרווחה.
עוד טענו כי לא קם יסוד לחשד המיוחס לחשוד, קרי - חשד לביצוע עבירה של התקהלות אסורה. ומשכך - מעצרו בלתי חוקי וכך גם תנאי השחרור שנקבעו בעניינו והכל כמפורט בטיעוניו דלעיל.
3. ב"כ המשיבה מנגד הפנתה את בית המשפט לחומר החקירה אשר מקים את היסוד הסביר לחשד וציינה כי החלטת בית המשפט בדין יסודה והכל כמפורט בטיעוניה דלעיל.
4. העורר נעצר בחשד לביצוע עבירה של השתתפות בהתקהלות אסורה. בית משפט קמא פירט את נסיבות האירוע והפנה לחומר החקירה המקים החשד הסביר שקם לביצוע העבירה. ועיון בתיק החקירה העלה כי אכן, כפי שציין בית משפט קמא, קם יסוד לחשד כאמור.
2
5. לאור קיומו של חשד סביר לביצוע העבירה בה נחשד החשוד, לא מצאתי כי טעה בית משפט קמא בעת שהורה על תנאי השחרור שנקבעו הן מבחינת מהותן והן מבחינת משך הזמן בהם יעמדו על כנם.
6. לאור סך כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הערר.
ניתנה והודעה היום י"ג תמוז תשע"ה, 30/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
דבורה עטר , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כפי שצוין לעיל קם יסוד לחשד המיוחס לעורר ויש בחומר החקירה אשר מטבע הדברים, בשלב זה, בית המשפט אינו יכול לפרטן גם משום מענה באשר לטענה מדוע נעצר העורר דווקא ויצויין כי כפי שציין בית משפט קמא, ביקשה המשטרה לשחרר את העורר ואולם סירב לתנאי ההרחקה.
ניתנה והודעה היום י"ג תמוז תשע"ה, 30/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
דבורה עטר , שופטת |
