עמ"י 3959/03/22 – מדינת ישראל נגד ישראל טוויל
בית המשפט המחוזי בירושלים בפני כבוד השופט אריה רומנוב |
עמ"י 3959-03-22
|
1
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
העוררת |
נגד
|
||
|
ישראל טוויל
|
|
|
|
המשיב |
|
ב"כ העוררת: עו"ד לירן מור
ב"כ המשיב: עו"ד פרופ' לימור עציוני; עו"ד שיר צ'יציק
החלטה
|
1. לפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בירושלים (כב' השופט א' לנג) שניתנה ביום 1.3.22 בתיק מ"י 41748-02-22. בהחלטה זו דחה בית המשפט את בקשת העוררת להורות על מעצרו של המשיב, לצורך הגשת כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים, בעבירות של החזקת כחצי ק"ג סם מסוכן מסוג קנאביס, וסחר בסמים. הבקשה נתמכה בהצהרת תובע.
2
2. אני סבור כי בקשת העוררת בבית משפט קמא לא הייתה מופרכת. אפשר שמוטב היה כי שאלת מעצרו של המשיב בקשר לכתב האישום שיש כוונה להגיש נגדו, תתברר לאחר הגשת כתב האישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים. עם זאת, בית המשפט נתן משקל לעובדה שהמשיב השתחרר לאחרונה משירות במשמר הגבול, ובית המשפט התרשם לחיוב מהוריו של המשיב ומיכולתם לפקח עליו. במהלך הדיון שהתקיים לפניי הודיעו ההורים בתשובה לשאלתי, כי הם מוכנים להשגיח על המשיב ולפקח עליו, גם לתקופות ארוכות, ככל שיידרש.
3. אף כי פנים לכאן ולכאן, החלטת בית משפט קמא מצויה במתחם שיקול הדעת המסור לו, ואין עילה להתערב בה (ר' החלטת כב' השופט א' סלע מיום 24.2.22 בעמ"י 56017-02-22).
4. התוצאה היא אפוא, שאני מחליט לדחות את הערר שהוגש על ידי העוררת, למעט בעניין גובה הערבויות שבית משפט קמא קבע. במקום הפקדה בסכום של 3,000 ₪ תבוא הפקדה בסכום של 7,500 ₪. במקום ערבות עצמית וערבויות צד ג' בסכום של 5,000 ₪ כל אחת, הערבויות יהיו בסכום של 15,000 ₪ כל אחת.
5. הואיל וכעת שעת ערב (18:25) ועל מנת שלא לעכב את שחרורו של המשיב, אני קובע כי ניתן להפקיד את העירבון וניתן לחתום על הערבויות עד למחר, 3.3.22, בשעה 14:00, מבלי שהדבר יעכב את שחרורו של המשיב.
6. המזכירות תעביר בדחיפות העתק מהחלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, כ"ט אדר א' תשפ"ב, 02 מרץ 2022, בהעדר הצדדים.
