עמ"י 24669/12/16 – רויני שימשילשוילי,אלברט מרדכייב נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עמ"י 24669-12-16 שימשילשוילי(עציר) ואח' נ' מדינת ישראל
|
|
13 דצמבר 2016 |
1
|
מספר פל"א 496646/2016
|
|
לפני כבוד השופט ארז יקואל |
|
|
העוררים |
.1 רויני שימשילשוילי (עציר) .2 אלברט מרדכייב (עציר)
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
ב"כ העוררים: עו"ד יעקב שקלאר
ב"כ המשיבה: פקד נדב טייכמן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
החלטה תינתן לאחר הפסקה במהלכה אעיין בחומר החקירה.
ניתנה והודעה היום י"ג כסלו תשע"ז, 13/12/2016 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
2
החלטה
לפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון (כב' השופט ע' מיכלס) בתיק מ"י 7056-12-16 מיום 11.12.16, לפיה הוארך מעצרם של העוררים עד ליום 18.12.16 לצרכי חקירה.
מיוחסות לעוררים עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קבלת תמורה בעבור איבר שניטל, מתן תמורה בעבור איבר שהושתל, תיווך לשם נטילת או השתלת איבר, שימוש במסמך מזויף וקשירת קשר לעשות עוון.
בית המשפט קמא התרשם מקיומם של רף ראייתי ועילת מעצר תואמים, בחן את פעולות החקירה הניתנות לשיבוש ישיר על ידי העוררים ככל שישוחררו ממעצרם ומצא לנכון להורות על הארכת מעצרם לפרק זמן קצר מזה שהתבקש, עד ליום 18.12.16, כנזכר.
העוררים טוענים כי בית המשפט קמא שגה בכך שקבע כי מתקיים חשד סביר בעניינם. עוד נטען, כי בשגגה נקבעה עילת מעצר בדמות מסוכנות הנשקפת מן העוררים. אחרון נטען, כי ראוי היה לשקול העדפת חלופת מעצר לנוכח פרק הזמן הארוך בו שוהים העוררים במעצר, שיתוף הפעולה מטעמם עם חוקריהם והראיות האחרות כפי שנצברו בנושא.
המשיבה, מצידה, עותרת להותרת החלטת בית המשפט בעינה ומפנה את שימת ליבי לחומרי החקירה ולפעולות החקירה הנדרשות לביצוע.
לאחר שעיינתי בחומרי החקירה ובהחלטת בית המשפט קמא ולאחר שהתחשבתי בטענות הצדדים, שוכנעתי כי לא נפל כל פגם בהחלטה מושא הערר.
התרשמתי כי קיים רף ראייתי התואם בקשה שנייה להארכת מעצר בדמות חשד סביר הקושר את העוררים לביצוע העבירות המיוחסות להם. בשלב זה, לא עלה בידי העוררים לנתק את החוטים הקושרים אותם לביצוע אותן עבירות.
3
בנוסף, עילת המעצר המרכזית הרלוונטית בעניינם של העוררים נעוצה ביסוד הסביר לחשש כי שחרורם ישבש את המשך מהלכי החקירה. הוגש דו"ח סודי לעיוני המונה עשרות פעולות חקירה שבדעת היחידה החוקרת לבצע עת החשודים מצויים במעצר. פעולות רבות ניתנות לשיבוש ישיר על ידי החשודים ככל שישוחררו וסבורני כי ראויה לעת זו העדפת אינטרס הציבור, המבקש לחזות בהשלמת החקירה ללא חשש משיבושה. מטעמים אלו, טרם בשלה העת להעדיף חלופת מעצר בעניינם של העוררים. התרשמתי כי בית המשפט קמא ערך את האיזון הראוי בין האינטרסים השונים שעה שצמצם את מניין הימים המבוקש.
לאור כל אלו, לא ראיתי לנכון להתערב בהחלטת בית המשפט קמא ודחיתי את הערר. חזקה על היחידה החוקרת כי תעשה כל שלאל ידה על מנת להשלים את פעולות החקירה הניתנת לשיבוש ישיר על ידי החשודים בהקדם המתבקש.
הכנסת ציוד לעוררים - על פי נהלי שב"ס. נרשמה בקשת הסנגור כי יוכנסו לעוררים נעליים וסיגריות.
ניתנה והודעה היום י"ג כסלו תשע"ז, 13/12/2016 במעמד הנוכחים.
|
ארז יקואל , שופט |
