עמ"י 53237/12/21 – משטרת ישראל תביעות- שלוחת זבולון נגד מחמוד חאלדי
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
24 דצמבר 2021 |
עמ"י 53237-12-21 משטרת ישראל תביעות- שלוחת זבולון נ' חאלדי(עציר)
|
1
בפני |
כב' הנשיא רון שפירא |
|
עוררת |
משטרת ישראל תביעות- שלוחת זבולון
|
|
נגד
|
||
משיב |
מחמוד חאלדי (עציר)
|
|
החלטה |
עניינו של ערר זה בהחלטת בית משפט השלום בחיפה, כב' השופטת יפעת אונגר ביטון, שניתנה בתיק מ"י 53116-12-21. המשיב עצור בחשד לביצוע עבירות של ירי בנשק ועבירות נלוות. הדיון עסק בבקשה רביעית להארכת מעצרו. בית משפט קמא הורה על שחרורו של המשיב לחלופת מעצר בתנאים שונים. ההחלטה ניתנה, בעולה מהפרוטוקול, בשעה 14:25 ובית משפט השלום עיכב את ביצוע השחרור עד שעה 15:30.
השעה מה מגיעה ההחלטה לעיוני היא 15:54. יצוין כי מעיון בתיק בית משפט קמא עולה כי הבטוחה הכספית שעניינה הפקדה במזומן, המהווה חלק מתנאי השחרור, טרם הופקדה. עוד יוער כי הופקדה התחייבות אישית של העצור עצמו וכן כתב ערבות אישית של ערב, כתב הערבות אינו חתום. מאחר וטרם מולאו התנאים טרם נחתמה גם פקודת שחרור ולעת הצאת המשיב נתון במעצר.
עיכוב ביצוע של החלטת שחרור למשך 65 דקות בלבד (!) סותר את הנחיות בית המשפט העליון בכל הנוגע לעיכובי ביצוע של שחרורים. מדובר בעיכוב ביצוע לזמן קצר באופן שאינו מאפשר לערכאת הערעור לבחון את ההחלטה, ולמעשה גם אינו מותיר זמן סביר לגורם הפיקודי המוסמך במשטרה לשקול את כלל ההיבטים, כנדרש מגורמי אכיפת חוק, וככל שמתקבלת החלטה לערער להכין ערר כתוב וערוך כחוק ( ולא ערר ערוך בחופזה, כפי שגם עולה מכתב הערר, כפי שהוגש). הדבר נכון תמיד, ועובדת כניסת השבת אינה משנה את הצורך בעיכוב ביצוע לזמן סביר.
2
אוסיף עוד כי כאשר מדובר בעבירות הכוללות שימוש בנשק, הדבר נכון על אחת כמה וכמה.
בשים לב לאמור אני מורה כדלקמן:
1. בשלב זה אני מעכב את ביצוע השחרור עד ליום א' 26.12.21 שעה 14:00.
2. המשטרה תבחן את כל ההיבטים של התנהלות החקירה, כמפורט בהחלטת בית משפט קמא. ככל שהגורם המוסמך עומד על הגשת ערר והמשך המעצר תימסר על כך הודעה בכתב לתיק בית המשפט המחוזי עד מחר, 25.12.21 שעה 21:00, ויוגש כתב ערר מתוקן וערוך כחוק עד ליום ראשון, 26.12.21, שעה 08:30.
3. ככל שהגורם הפיקודי המוסמך יחליט שלא לערר על החלטה השחרור תימסר הודעה לבית המשפט ולב"כ המשיב מוקדם ככל שניתן, באופן שיאפשר את השלמת המצאת כל הבטוחות והסדרת השחרור.
4. ככל שעד מחר בשעה 21:00 תוגש הודעה על כוונה להגיש ערר ערוך כחוק עד ליום א' בשעה 08:30 תינתן החלטה על קביעת דיון בפני השופט התורן בבית המשפט המחוזי ביום ראשון, 26.21.21, קודם לשעה 14:00.
5. לעת הזאת, ביצוע השחרור מעוכב, כמפורט לעיל.
יש להודיע החלטה בדחיפות לצדדים וכן לגורמים האמונים על המשך ביצוע הכליאה. כמו כן תועבר ההחלטה לעיונו של השופט התורן בבית המשפט המחוזי.
ניתנה היום, כ' טבת תשפ"ב, 24 דצמבר 2021, שעה 14: 09העדר הצדדים.
