מ"ת 7585/01/15 – מדינת ישראל נגד ז ר
בית המשפט המחוזי בנצרת |
||
מ"ת 7585-01-15 מדינת ישראל נ' ר(עציר)
|
|
19 פברואר 2015 |
1
|
מ"ת 7569-01-15 |
|
בפני כב' השופט סאאב דבור
|
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
||
נגד
|
|||
המשיב |
ז ר (עציר) |
||
נוכחים:
מטעם המבקשת: עו"ד אבי פסטרנק
מטעם המשיב: עו"ד ואסים דאה ועו"ד רשיד הייב מהסנגוריה הציבורית
המשיב בעצמו, הובא ע"י הליווי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
ביום 5.1.15 הוגש נגד המשיב כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירות שעניינן חבלה בכוונה מחמירה, איומים, תקיפת בת זוג ותקיפת שלושה מילדיו. כעולה מעובדות כתב האישום, הנאשם דקר את אשתו 3 דקירות בגבה ובמותנה. לא זו אף זו, למשיב יוחסו מספר עבירות שעניינן אלימות נגד המתלוננת וכלפי שלושה מילדיו, הכל כמפורט בפרק א' לכתב האישום נשוא הליך זה.
יחד עם כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו של
המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו במסגרת התיק העיקרי. המבקשת תקעה את
יתדות טיעוניה בין היתר במסכת הראייתית הקיימת בתיק החקירה וכן בחזקת המסוכנות
כנלמד מהוראת סעיף
בישיבת יום 9.1.15 הסכימו הצדדים על קיומה של תשתית ראייתית לכאורית ועילת מעצר. באותה ישיבה ובהתאם לבקשת בא כוחו המלומד של המשיב, הורה בית המשפט על הגשת תסקיר מעצר בעניינו של המשיב המפרטת נסיבותיו האישיות והמשפחתיות, מידת המסוכנות הנשקפת ממנו כלפי המתלוננת ו/או מי מילדיו ואפשרות השחרור בדרך חלופית.
2
היום, לאחר שהונח התסקיר על שולחני, ממנו למד אני על מידת המסוכנות הגבוהה הנשקפת מן המשיב כלפי המתלוננת ועל רקע הסכמת בא כוחו המלומד של המשיב, הנני מורה על מעצרו עד לתום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו במסגרת התיק העיקרי.
בא כוחו המלומד של המשיב יוכל לפנות בבקשה לעיון חוזר כל אימת שירצה בכך וזאת מבלי ללמד על התוצאות של אותה בקשה אשר תיבחן בהתאם לנסיבות העדכניות הרלוונטיות.
תשומת לב שלטונות שב"ס והגורמים הרלוונטיים מופנית לדבריו של המשיב לפיהם, הוא סובל מכאבי אוזניים וכתפיים וזקוק לטיפול רפואי. על רקע זה המשיב יובא בפני רופא מטעם שב"סבהקדם האפשרי.
ניתנה והודעה היום ל' שבט תשע"ה, 19/02/2015 במעמד הנוכחים.
|
סאאב דבור , שופט |
