מ"ת 62927/06/21 – אביחי פרטוש נגד מדינת ישראל – פמ"ד
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
|
|
מ"ת 62927-06-21 מדינת ישראל נ' כהן(עציר) ואח'
תיק חיצוני: 428089/2021 |
1
בפני |
כבוד השופט נסר אבו טהה
|
|
המבקש |
אביחי
פרטוש
|
|
נגד |
||
המשיבה |
מדינת ישראל - פמ"ד (פלילי)
|
|
החלטה |
||
1. זוהי בקשה לעיון חוזר, במסגרתה עותר המבקש להתיר לו לצאת ממעצר הבית לצרכי עבודה בא.ג. תיווך מוניות אשדוד שבבעלות מר איציק מגירה, ת.ז 025723115, ברחוב הבושם 6 בעיר אשדוד (להלן: "כתובת העבודה ו"המעביד"), בימים א-ה בין השעות 08:00-17:00, ובימי ו' בין השעות 08:00-13:00 (להלן: "ימי העבודה" ו"שעות העבודה").
2. המבקש עתר לאמץ את המלצת שרות המבחן, לפיה להתיר למבקש לחזור למעגל העבודה, וזאת לאחר ששרות המבחן עמד על חלוף הזמן ללא הפרות מצד המבקש, התרשמות שרות המבחן מתפקודו התקין של המבקש במסגרת הטיפולית, שכן מגלה רצינות ומחויבות מול גורמי הטיפול (בדיקות השתן שנמסרו מעידות על תוצאות נקיות), הפחתה ברמת הסיכון הנשקפת להתנהגות עוברת חוק בתחום הסמים. עוד נטען, כי שרות המבחן סבור, כי חזרה למעגל העבודה הינו גורם מקדם ומחזק שעשוי לסייע לו בהמשך התמודדות עם ההליך המשפטי, תוך המשך ההליך הטיפולי.
באשר למעביד - נטען, כי שרות המבחן שוחח עם האחרון והתרשם, כי מדובר באדם רציני שמכיר היטב את המבקש והביע רצון לסייע לו בלהשתקם.
2
עוד עמד ב"כ המבקש על כך שבקשתו של השותף לכתב האישום (יוחאי ממן) ליציאה לעבודה, אושרה על ידי בית המשפט בתאריך 10.02.2022.
3.
ב"כ המשיבה מנגד, עתר
לדחות את הבקשה, שכן לשיטתו, לא הובאו נסיבות או עובדות חדשות, המצדיקות שינוי
בתנאים המגבילים בהם נתון המבקש. עוד עמדה המשיבה על חומרת כתב האישום, המייחס
למבקש לכאורה עבירות בניגוד ל
4. בפני בית המשפט התייצב המעביד, מר איציק מגירה, וחזר על רצונו ונכונותו לשלב את המבקש בעסקו כעובד במשרדי החברה. עוד התחייב שבמהלך שעות העבודה הוא יהיה תחת פיקוחו המלא והמתמיד. בדומה לשרות המבחן, אף בפני בית המשפט המעביד הותיר רושם חיובי כאדם רציני ואחראי בהתחייבותו בפני בית המשפט.
5. נקבע בפסיקת בית המשפט העליון, כי ההכרה בחשיבות יכולתו של אדם להתפרנס ולדאוג לצרכי מחייתו, ניצבת בבסיס התפיסה לפיה אף כשמדובר בנאשם המשוחרר לחלופת מעצר, יש לנסות במקרים הראויים לבחון את אפשרות השתלבותו במסגרת עבודה, אשר תבטיח לו פרנסה ותעסוקה. זאת ככל שהדבר לא פוגע באינטרס ציבורי דוגמת סיכון לציבור או חשש לשיבוש הליכי משפט, ובכפוף לתנאים מסוימים אשר יאיינו את מסוכנותו (ראה בש"פ 6709/13).
בהקשר זה אוסיף, כי מלבד הערך שעמד עליו בית המשפט העליון בדבר הפרנסה, הרי בעניינו של המבקש יציאת המבקש לעבודה, הינה בפיקוח מלא ומתמיד, אף משרתת את האפיק הטיפולי כמתואר בתסקיר העדכני שהתקבל מאת שרות המבחן.
6. לאחר שהקשבתי לטיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בתסקיר העדכני, הנני נעתר לבקשה לעיון חוזר, וזאת מהטעמים והנימוקים שעמד עליהם שרות המבחן בהמלצתו וכן מהטעמים והנימוקים שעמד עליהם ב"כ המבקש בטיעוניו, ומורה כדלקמן:
א. מתיר למבקש לצאת ממעצר הבית לצרכי עבודה אצל המעביד, בימים א-ה בין השעות 08:00-17:00 ובימי ו' בין השעות 08:00-13:00. היציאה מכתובת החלופה למקום העבודה והחזרה לכתובת החלופה, תהיה בליווי מי מהמפקחים של המבקש.
ב. בשעות העבודה יהיה המבקש בפיקוח מלא ומתמיד של המעביד, מר איציק מגירה, כנגד חתימת ערבות צד ג' על סך 20,000 ₪ (ניתנה הצהרתו לפרוטוקול במקום חתימה בכתב במזכירות בהתאם לתקנות העדכניות).
3
ג. בימים בהם לא יעבוד המבקש, ימשיך לשהות במעצר בית מלא.
ד. יתר התנאים יישארו בעינם - בכפוף לאמור לעיל.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לב"כ הצדדים ולשרות המבחן.
ניתנה היום, י"ד אדר א' תשפ"ב, 15 פברואר 2022, בהעדר הצדדים.
