מ"ת 62835/10/15 – מדינת ישראל נגד ואיל עדילי
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
מ"ת 62835-10-15 מדינת ישראל נ' עדילי(עציר)
|
|
29 אוקטובר 2015 |
1
|
62824-10-15 |
|
לפני כבוד השופט אביב שרון |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
ואיל עדילי (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד נדב רייכמן
המשיב הובא וב"כ עו"ד רפאת נאשף
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה למעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
כתב האישום מייחס למשיב עבירה של שהייה כשלא כדין, בכך שביום 28.10.15 שעה 16:35, שהה המשיב בכפר קאסם, מבלי שהחזיק אישור שהייה או כניסה כדין.
ב"כ המשיב אינו חולק על קיומן של ראיות לכאורה, ומבקש את שחרורו של המשיב בתנאים שיבטיחו התייצבותו למשפט, כשהוא מציע ערב צד ג', אזרח ישראלי, אשר מוכן לחתום ערבות לגבי המשיב, אותו יציג ביום 1.11.15.
ב"כ המבקשת מתנגד לשחרור, תוך שהוא מפנה לכך שהמשיב הפר את ריבונותה של המדינה, ולחובתו הרשעה קודמת בגין כניסה לישראל שלא כחוק, הפרעת שוטר במילוי תפקידו, התחזות לאדם אחר במטרה להונות ושימוש במסמך מזוייף, בגינה ריצה מאסר בפועל בן 3 חודשים.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי ניתן להורות על שחרורו של המשיב, תוך הטלת תנאים כספיים להבטחת התייצבותו לדיון.
2
מדובר במשיב שעבר עבירה, לכאורה, של שהייה שלא כדין, ללא עבירות נלוות.
אכן, בעברו הרשעות קודמות בגין עבירת שב"ח עם עבירות נלוות, ואולם נראה לי כי ניתן להבטיח את התייצבותו למשפט, תוך הטלת ערבויות כספיות הולמות והחתמת ערב צד ג' אזרח ישראלי.
נוכח האמור לעיל, אני מורה על שחרורו של המשיב ממעצר בתנאים הבאים:
א. הפקדה כספית בסך 2,000 ש"ח.
ב. ערבות צד ג' שיכול ותיחתם על ידי ערב ישראלי נושא תעודת זהות ישראלית על סך 4,500 ש"ח.
ג. התייצבות למשפט על פי דרישה.
אני מאפשר למשיב 5 שיחות טלפון על חשבון המדינה.
לא יעמוד המשיב בתנאי השחרור, יובא בפני שופט תורן ביום 1.11.15 שעה 13:00.
ניתנה והודעה היום ט"ז חשוון תשע"ו, 29/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
אביב שרון , שופט |
