מ"ת 61367/09/16 – מדינת ישראל נגד ד.ז צ
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
מ"ת 61367-09-16 מדינת ישראל נ' ז צ(עציר)
|
|
28 ספטמבר 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת אתי כרייף |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
||
נגד
|
|||
המשיב |
ד.ז צ (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד רעיה באמנולקר
ב"כ המשיב עו"ד צופיה אונגר
המשיב הובא על ידי שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נגד הנאשם הוגש כתב אישום, בו מיוחסות לו עבירות איומים, החזקת סכין, תקיפה סתם והתנהגות פרועה במקום ציבורי.
הנאשם נשלח לקבלת חוות דעת מהפסיכיאטרית המחוזית ואכן כזו התקבלה וממנה עולה כי הנאשם לא היה אחראי לביצוע מעשיו בעת שביצע את המיוחס לו בכתב האישום וכן נקבע כי אינו כשיר לעמוד לדין בעת הזאת.
לנוכח חוות הדעת, הצדדים עותרים במשותף להפסקת ההליכים ולמתן צו אשפוז, בהתאם להמלצת הפסיכיאטרית המחוזית. כאשר, באת כוחו מבקשת כי האשפוז יעשה בשלוותה.
2
כמו כן עותרת הסניגורית לכך כי תקבע בעניינו של הנאשם תקופת אשפוז שאינה מרבית וזאת בשל קושי ראייתי, הנוגע להחזקת הסכין.
ב"כ המאשימה מסכימה לאמור בחוות הדעת וכתוצאה מכך לאשפוזו של הנאשם ולהפסקת ההליכים. אם כי, לתקופה המרבית, נוכח תיקון 9, כאשר נטען בפניי כי די במוצג שנתפס ובעדויות בעניין החזקת הסכין.
אשר על כן, בהתאם לפסיקה זו ומתוקף סמכותי
על-פי סעיף
א. ההליכים נגד הנאשם יופסקו.
ב. הנאשם יאושפז במקום עליו תורה הפסיכיאטרית המחוזית, לאחר שנמצא כי קיימת מסוכנות ומצבו מצריך אשפוז.
ג. הפסיכיאטרית המחוזית מתבקשת ליידע את הסנגוריה הציבורית והתביעה לקראת מועד התכנסות ועדה בעניינו של הנאשם.
בכל הנוגע לתקופת האשפוז/הטיפול הרי, ככלל,
זו המרבית תהא תקופת המאסר המרבית, כאמור בסע'
בהתאם לסע' 15(ד1)(2א) לחוק האמור, רשאי בית משפט להורות על תקופת אשפוז/טיפול שאינה מרבית, אם שוכנע כי מעשה העבירה בוצע בנסיבות מקלות במיוחד וזאת כצעד חריג ומטעמים מיוחדים שיירשמו.
לא מצאתי כי המקרה שבפניי בא בגדרם של אלה האחרונים ואף מצאתי, כי קיימות ראיות לכאורה לעניין החזקת הסכין.
בכל מקרה, ברי כי אין המדובר בהכרח בתקופת האשפוז בה ישהה הנאשם באשפוז, אלא תקופה מקסימלית, כאשר התקופה הממשית תקבע על ידי הגורמים הפסיכיאטרים האמונים על הדבר.
3
אשר על כן אני קובעת כי תקופת האשפוז המקסימלית של הנאשם תהיה מרבית, למשך חמש שנים.
העתק הפרוטוקול יועבר על-ידי המזכירות לפסיכיאטרית המחוזית ולסנגוריה הציבורית.
הנאשם יילקח למקום אשפוזו באמצעות ליווי/שב"ס, עוד היום, ולכל המאוחר בתוך 24 שעות.
תשומת לב הפסיכיאטרית המחוזית לבקשת ב"כ הנאשם לאשפוזו של הנאשם בבית החולים "שלוותה".
העתק הפרוטוקול ייסרק להליך הת"פ.
ניתנה והודעה היום כ"ה אלול תשע"ו, 28/09/2016 במעמד הנוכחים.
|
אתי כרייף , שופטת |
הוקלדעלידיאלינוראנידז'אר
