מ"ת 59859/03/16 – מדינת ישראל נגד חרב אמסאעד (עציר)- בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 59859-03-16 מדינת ישראל נ' אמסאעד(עציר)
|
|
07 אפריל 2016 |
1
|
לפני כבוד השופטת שוש שטרית |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל ע"י ב"כ המתמחה מיכל דוידיאן
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
חרב אמסאעד (עציר)- בעצמו ע"י ב"כ עו"ד אורי דייגי
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים במשפטו, על רקע כתב אישום המייחס לו תקיפת קטין הגורמת חבלה חמורה.
עפ"י העובדות, במסגרת קטטה בין קטינים ביישוב כסייפה, השליך המשיב לעבר הקטינים אבן שפגעה בגבו של המתלונן, שהוא קטין בן 15, שעבר במקום, וגרמה לשבר בצלעות, קרע בטחול וחבלות קשות בדמות נוזלים בריאה השמאלית ופגיעה בכליה השמאלית. המתלונן אושפז בבית החולים מיום הגעתו וטרם שוחרר.
ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר, עתר לשחרר את המשיב לחלופת מעצר אותה הציג באולם, אולם לאחר שעיינתי בחומר החקירה, לא מצאתי בשלב זה לבחון את החלופה, זאת משום שאיני סבורה כי מדובר במסוכנות קונקרטית של המשיב כלפי המתלונן אלא במסוכנות כללית של המשיב כלפי הציבור. השלכת אבן שהיא אבן משתלבת כלפי אותם קטינים, תוך כוונה לפגוע במי מהקטינים, ולאו דווקא במתלונן שעבר שם במקרה, מצביעה במובהק על מסוכנות של המשיב, אני מפנה לדברי המשיב בהודעתו כי התכוון לפגוע בכל הקטינים, שכן אלה לטענתו רצו לדקור את אחיו.
2
אשר לטענה כי המשיב הגיע לבית החולים רק כעבור 26 שעות, טענה זו אין בה ממש, בוודאי לא בשלב זה, שכן מחומר החקירה עולה שהמתלונן יחד עם אמו פנו לרופא אשר שחרר את הקטין לביתו ורק מאוחר יותר מצבו הורע והוא הובהל לבית חולים. המתלונן מוסר בהודעתו כי האבן פגעה בגבו בצד שמאל וכטענת ב"כ המבקשת הדברים מתאימים לממצאים כעולה מחוות הדעת הרפואית.
בהינתן מסוכנות המשיב הנובעת ממעשיו ובהינתן כי זה רק ביום 1.2.2016 נגזר דינו והוא הורשע בעבירות של איומים והיזק לרכוש במזיד ותלוי ועומד נגדו עונש מאסר בן 5 חודשים אותו עליו לרצות בעבודות שירות, סבורתני כי יש מקום להידרש לתסקיר מעצר שיתייחס לרמת המסוכנות הנשקפת מהמשיב והאפשרות לאיינה.
המזכירות תעביר העתק החלטתי בצירוף כתב האישום לשירות המבחן אשר מתבקש להגיש תסקיר מעצר עד ליום 4.5.2016.
קובעת לדיון ליום 4.5.2016 בשעה 09:00.
המשיב יישאר במעצר עד החלטה אחרת ויובא לדיון באמצעות שב"ס.
ניתנה והודעה היום כ"ח אדר ב' תשע"ו, 07/04/2016 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
משפטו של המשיב החל. משבוצעה הקראה מורה על ביטול דיון ההקראה בתיק העיקרי שנקבע ליום 11.4.2016, ועל ביטול זימון המשיב באמצעות שב"ס לאותו מועד.
ניתנה והודעה היום כ"ח אדר ב' תשע"ו, 07/04/2016 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
