מ"ת 56388/05/15 – מדינת ישראל נגד אריה חייט
בית משפט השלום בירושלים |
|
|
|
מ"ת 56388-05-15 מדינת ישראל נ' חייט(עציר) ואח'
|
1
בפני |
כבוד השופט אביטל חן
|
|
מבקשים |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
משיבים |
1. אריה חייט (עציר)
|
|
החלטה |
בפני בקשה למעצרו של המשיב עד לתום ההליכים בעניינו.
עם הבקשה הוגש כתב אישום המייחס לנאשם עבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות ואיומים (שתי עבירות) שביצע לפיה הטענה, עם שניים אחרים.
על פי אישום מס' 1, בליל 22.5.15 בשעה 3:15 לערך, באתר עבודה בבית שמש תקף המשיב, יחד עם נאשם 2 לכתב האישום (להלן: "הנאשם 2") את מחמד עטון (להלן: "מנהל העבודה").
על רקע דין ודברים בין המשיב ונאשם 2לבין פועלים שעבדו במקום, השליך המשיב כוס שהחזיק בידו ובה משקה אלכוהולי, לעבר צאבר חסונה, שהיה בתוך כלי עבודה "פנאומטי".
2
בהמשך, משהבחין מנהל העבודה בנאשם 2 מנסה לדקור פועל בשם נאדר ירד מהמחפרון עליו עבד. בתגובה ניגשו המשיב והנאשם 2 למנהל העבודה, נאשם 2 הניף סכין לעבר ראשו של מנהל העבודה והמשיב הצמיד את פניו לפניו של מנהל העבודה, דחפו במדרגות המחפרון, הפילו ארצה ואיים עליו באומרו: "יא ערבי אני אהרוג אותך בן זונה אני אקרע אותך... ייגמר החג שלנו נחזור להרוג אתכם". למקום הגיע עובר אורח, עצר את השניים ממעשיהם, והם נמלטו מהמקום.
אישום מס' 2 מתאר אירוע נוסף שהתרחש כשעה לאחר האירוע המתואר באישום מס' 1, ומהווה המשך לו. חלקו של המשיב באירוע הינו איומים על מנהל העבודה והפועלים ששהו במקום באומרו להם: "נגמור אותך, יא ערבי, נהרוג אתכם כשנשתחרר".
בחומר החקירה קיימות הראיות הבאות:
1. הודעתו של מר צאבר חסונה מיום 22/5/15 לפיה המשיב זרק עליו כוס שפגעה בכלי העבודה עליו נהג
2. הודעתו של מר נאדר אבו צביח מיום 22/5/15, ובה מסר על דין ודברים בין הנאשם 2 לבין המשיב, שהיו בגילופין לבין העובדים במקום, שהתפתח לאירוע אלים. מסר כי המשיב דחף את מנהל העבודה וזה ירד מהמכונה עליה נהג ובתגובה דחף את המשיב והנאשם 2.
3. דוח פעולה בצירוף הודעתו של מר דויד קורלקאר מיום 23/5/15 ובהם מתאר כי בהגיעו למקום האירוע הבחין במשיב, המוכר לו מאירועים קודמים, דוחף פועל בן מיעוטים ומקללו. לדבריו, ניגש למשיב והודיעו כי הוא מעוכב. המשיב סירב לעיכוב והחל ללכת מן המקום, אך העד אחזו בידו והכניסו לניידת המשטרה.
4. הודעה מיום 22/5/15 של העד גמאל באשר, פועל עבודה במקום, העיד כי המשיב והנאשם 2 היו שיכורים ואיימו על הנוכחים.
5. הודעתו של השוטר אור בוחבוט מיום 26/5/15 בה תיאר איומים וגידופים הדדיים בין הצדדים.
3
6. הודעתו מיום 26/5/15 של השוטר נעמן סינגר, בה מסר כי בהגיעו למקום האירוע הבחין ב-5 אנשים המנסים לתפוס בחור ממוצא ערבי ולהכותו. לדבריו הפרידו בין הניצים. הבחין במשיב שוכב על הכביש. משנשאל, על רקע מה החל הסכסוך, השיב: "הם (המשיב וחבריו-א.ח) התלוננו על העובדים הערבים שעובדים באזור שלהם".
7. הודעתו מיום 25/5/15 של נאדר אבו צביח בה סיפר על שני אירועים שהתרחשו (נשוא שני האישומים-א.ח). העד זיהה את המשיב בתמונה שהוצגה לו ומסר: "זה דחף את נהג הבאגר מחמד עטון והשני (הנאשם 2-א.ח) דחף אותו וניסה לדקור אותו עם סכין". בהמשך לשאלת החוקר: "האם הבחור הזה שבתמונה, עשה עוד משהו?", מסר: "זה דחף את נהג הבאגר, זה קילל ואיים".
8. הודעתו של מוחמד עטון מיום 22/5/15 בה מסר כי המשיב דחפו על מדרגות המחפרון.
בהודעתו במשטרה מיום 26/5/15 תיאר מר עטון את המשיב "עם תלתלים" (הכוונה לפאות-א.ח), בהמשך, משהוצגה לו תמונתו של המשיב מסר מר עטון:"זה שדחף אותי על המדרגות של המחפרון, בפעם הראשונה. הוא היה שומר ראש של זה עם הסכין. הוא, כשמישהו התקרב אל זה עם הסכין, אז הוא דחף אותו. כשאני ניסיתי לדבר עם זה עם הסכין, אז מי שהראית לי את התמונה ששלו, דחף אותי על המחפרון ונפלתי על המדרגה. זה מה שעשה. הוא גם איים וקילל, יא ערבי, אני אהרוג אותך, יא בן זונה, אני אקרע אותך, אתה רוצה להרוג יהודים, אבא שלך בן זונה, מי שהביא אותך לעולם בן זונה, אתם גזענים, רוצים להורג יהודים, מי אתם יא ערבים, ייגמר החג שלנו, נחזור להרוג אתכם. הוא רצה גם להרביץ לי, בפעם השנייה, אבל אני דחפתי אותו ממני כדי שיתרחק ממני".
מקבץ הראיות שהובא לעיל, מלמד על קיומן של ראיות לכאורה להוכחת המעשים המיוחסים למשיב, והשאלות אותן יש לבחון כעת הינן, האם קיימת עילת מעצר והאם ניתן לשחרר את המשיב לחלופת מעצר.
4
על אף שהמשיב לא לקח חלק מרכזי באירוע, אין ספק כי נוכחותו במקום תרמה תרומתה לאירוע התקיפה ולהתלהטות הרוחות. המשיב רחוק מלהיות "טלית שכולה תכלת" וגם חלקו המינורי לכאורה באירוע מעיד על מסוכנותו, זאת נוכח עברו הפלילי המכביד בעבירות אלימות, קיומם של 2 מב"דים נוספים בתחום האלימות והעובדה שזה לא מכבר שוחרר ממאסר.
המשיב מוכר לשירות המבחן מתיקים פליליים קודמים שהתנהלו נגדו ועל אף קיומם של קשיים וכשלים באישיותו, נמנע המשיב מלקבל סיוע לשם שינוי דפוסי התנהגותו הבעייתיים הבאים לידי ביטוי בהתחברות לנוער שוליים, אימפולסיביות וקושי בוויסות עצמי וקיומם של קווים אלימים באישיותו.
שירות המבחן מעריך כי קיימת רמת סיכון גבוהה להמשך התנהלות אלימה "שחומרתה צפויה להיות גבוהה אף היא", בציינו את הדברים הבאים:
"התייחסנו לכך כי בעברו היסטוריה של מעורבות באלימות ובהתנהגות פורצת גבולות החל מגיל צעיר, לחובתו הרשעות קודמות כולן בתחום האלימות, בכלל זה שימוש בנשק קר, לכך כי סנקציות עונשיות לא הועילו כשלא נראה כי מצליח לגבש נורמות חיוביות למול סנקציות אלו, לקשיי תפקוד במסגרות חייו השונות לצד קשיים בקבלת סמכות, קשריו השוליים וחוסר שליטה בולט בכעסים. כמו כן לא ניכרה אמפתיה לנפגעי עבירותיו כשעסוק בו ובמחירי התנהלותו".
בנסיבות העניין,למרות עברו הפלילי של המשיב , ונוכח חלקו באירוע, סבור אני כי ניתן לאיין את מסוכנותו של המשיב באמצעות מעצר בפיקוח אלקטרוני. המשיב ישהה במעצר תחת פיקוח אלקטרוני בביתם של יגאל וג'ניפר חייט (אחיו של המשיב ורעיית האח), אותם מצא שירות המבחן ראויים לביצוע מלאכת הפיקוח על המשיב.
מנהל הפיקוח בדק את הדירה המוצעת ברח' מאירוביץ' 7/8 בנתניה ואישר את מקום המעצר בפיקוח אלקטרוני בכפוף להתקנת חשמל בחיבור ישיר לדירה אשר מוזנת היום באמצעות 'טוקמן'.
5
בנסיבות העניין, מורה על העברתו של המשיב בכפוף להסדרת נושא החשמל ו/או אישור מחודש של היחידה לפיקוח אלקטרוני, למעצר בפיקוח אלקטרוני לביתם של הגב' ג'ניפר ויגאל חייט ברח' מאירוביץ' 7/8 בנתניה בתנאים הבאים:
1. המשיב יחתום על ערבות עצמית בסך 10,000 ₪ לפיה יקיים תנאי החלטה זו ויתייצב לכל דיון נדחה.
2. הערבים, גב' ג'ניפר ומר יגאל חייט, יפקחו על המשיב ולצורך כך, יחתמו על ערבות צד ג' בסך 5,000 ₪ כ"א.
3. המשיב יפקיד סכום כספי בסך 2,500 ₪ כתנאי לשחרורו.
4. המשיב יוכל לצאת בשלב הנוכחי את מקום מעצרו רק באישור של בית המשפט ולמטרות אשר יוגדרו.
5. קובע לתזכורת צדדים ללא נוכחות משיב על מנת לוודא שחרור ליום 15.7.15 בשעה 12:30.
למרות שטרם ניתן אישור קבוע של היחידה לאיזוק לאקטרוני, מאפשר לערבים לחתום במזכירות בית משפט זאת על מנת שלא יצטרכו להגיע שוב במיוחד מנתניה.
ניתנה היום, 12 יולי 2015, בנוכחות הצדדים.
