מ"ת 55206/06/21 – מדינת ישראל נגד סמאח ג'רבאן
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
|
מ"ת 55206-06-21 מדינת ישראל נ' ג'רבאן(עציר)
תיק חיצוני: 265/21 |
1
בפני |
כבוד השופט ניצן סילמן
|
|
מבקשים |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
משיבים |
סמאח ג'רבאן (עציר)
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה |
||
1. בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים.
2.
כנגד המשיב הוגש כתב אישום
המייחס לו עבירות בנשק (נשיאה והובלה) לפי סעיף
3. על פי המתואר בכתב האישום, עובר ליום 10/6/21 החזיק המשיב באקדח מסוג FN, מחסנית וכדורים; בליל 10/6/21 התרחש אירוע ירי לעבר רכב השייך למשפחת המשיב.
4. המשיב נשא והוביל האקדח לשטח המצוי ליד אולם אירועים, כשהאקדח דרוך עם כדור בקנה, ובכיסו של המשיב גרב ובה 18 כדורים.
5. המשיב חלק על קיומה של תשתית ראייתית. עקב ריבוי דיונים, אעשה ההחלטה בקיצור.
הראיות בתיק
6. אישור קצין משטרה כי המוצג שנתפס הנו נשק (אין מחלוקת בנושא)- "ג" מיום 10/6/21.
7. אישור היות הנשק שנתפס טעון - "ט" מיום 10/6/21.
2
8. דו"פ רס"ר אסרף- קיים מודיע על 2 אנשים עם נשק; אחד כובע שחור; קיים קשר עין עם החשוד.
9. דו"פ ממן- י"ב- המודיע הכווין אותנו לאירוע; שותפי וצוות יס"מ התקדמו לעבר השדה כשהמודיע הכווין אותם ע"י פנס; השוטרים הגיעו עם החשוד... עבד הגיע עם הנשק שנתפס תחת החשוד... במהלך הרישום דו"ח החשוד אמר "מחר אני אקנה חדש והצביע עם הראש לכיוון הנשק".
10. דו"פ אליאור גבאי- י"ג- .. הגעתי לשם יחד עם הצוות והתחלנו סריקות. אציין כי כשהגעתי הבחנתי בפנס אשר מכוון מחלון בית שממול .. תוך כדי הסריקות שמעתי את השוטר ערן כסלסי צועק מאחוריי על מישהו.. זיהיתי בחור, לבוש ז'קט אפור ומכנס ג'ינס קצר, שוכב בשיחים מתחת לערן;אציין כי בגלל החשד שמדובר באדם נושא נשק כך על פי המודיע, קפצתי מיד על החשוד תוך שאני אוחז במכשיר הטייזר שברשותי ומכוון על החשוד.. בשלב זה תוך שאני מאיר בפנס את הסביבה הקרובה אליו, אני מזהה במרחק של פחות מחצי מטר מהחשוד כובע גרב שחור. המשכתי לסרוק מסביב לחשוד, ואז זיהיתי מעל החשוד בצד שמאל מנקודת מבטי.. אקדח כהה בתוך סבך השיח. אציין כי האקדח היה במרחק של כחצי מטר מהחשוד לערך. .. חזרתי לאזור שבו היה החשוד וליוויתי אותו עם שוטר נוסף לכיוון הניידת. ליד הניידת ערכתי על החשוד חיפוש על גוף, במהלך החיפוש נתפסה בכיסו הימני של החשוד גרב אדומה מגולגלת ובתוכה נמצאה תפזורת כדורים של 9 מ"מ... ספרתי 18 כדורים של 9 מ"מ.
11. דו"פ אלישע אסף- "יד"- .. ראיתי את ערן רוכן מעל חשוד... ערן אמר לי שאותו חשוד זה האדם שאנחנו מחפשים ושלידו נתפס אקדח שחור טעון עם מחסנית בתוכו".
12. דו"פ אור זרבאילוב- "ט"ו- .. בהגיעי אליו (ערן כסלסי) זיהיתי כי הוא תפס חשוד ששכב והתחבא בתוך השיחים ולצידו כובע גרב שחור. לאחר סריקות לצד החשוד השוטר אליאור גבאי הבחין באקדח שחור מונח בתוך השיחים. שוטר הסיור אחמד עאבד פרק את האקדח עם כפפות חד פעמיות, בפריקת האקדח התברר כי האקדח היה דרוך עם כדור בקנה.. השוטר אליאור גבאי ביצע חיפוש על גופו של החשוד ותפס אצלו גרב ובתוכה תחמושת בתפזורת מסוג 9 מ"מ".
13. דו"פ אחמד עאבד- "טז"- .. החשוד שכב על הצד השמאלי שלו והאקדח מימינו מרחק ידו הימנית וליד האקדח כובע גרב.. את האקדח תפסתי מסוג FN בצבע שחור פרקתי את האקדח ויש כדור בבית הבליעה.. מחסנית מלאה ב- 9 כדורים.. ונערך חיפוש עליו ונתפסו עוד 21 כדורים 9 מ"מ.. ולאחר מכן בשאלה מי היה איתו מסר כי היו שני אחיו אחמד וחסין שברחו לכיוון הנחל. בשאלה מה עושה ליד הרפת עם האקדח מיד אמר "כי מי שיורה על הרכב שלי אני יורה בו, ומיד הזהרתי אותו...אך המשיך מי שיורה על הרכב שלי אני יורה בו... תוך כדי רישום הדו"ח מסר כי לקחתם לי את האקדח, אני אקנה חדש".
3
14. דו"פ ערן כסלסי- "יז"- .. לאחר מספר מטרים זיהיתי חשוד שוכב על האדמה באזור עשביה, לבוש קפוצ'ון אפור ומכנס ברמודה ג'ינס.. צעקתי לו מה אתה עושה וישר קראתי לשאר השוטרים כאשר נשכבתי על החשוד עד אשר הגיע השוטר אליאור כדי לסייע לי.. כאשר השוטר אליאור קם לבצע סריקה והצביע לי על מסיכת גרב שחורה סמוך לחשוד ועל אקדח שחור סיוך לחשוד.. ביקשתי לבצע עליו חיפוש השוטר עבד אשר היה עם כפפות הרים את האקדח אשר היה עם הפטיש לאחור ובכך הבנתי שיש כדור בקנה. השוטר עבד ביצע פריקה לאקדח אשר היה עם כדור בקנה.. כאשר עליתי לכיוון הניידת ביקשתי לבצע על החשוד חיפוש על גוף.. באחד הכיסים של החשוד נתפס גרב אדומה עם תחמושת לאקדח
15. דו"ח תובנות מצלמות גוף - "מה"- שוטר תופס אדם ומבקש מהשוטר השני שישים לו אזיקון. שוטר אומר שיש פה כובע גרב וממשיך בחיפוש מסביב לאדם שנתפס ומוצא נשק, אקדח בתוך שיח. בהמשך תוך כדי חיפושים מוצאים גם תחמושת בכיס הימין של החשוד יש גרב אדומה. שוטר מתשאל את החשוד החשוד אומר "באתי לירות.. אתה באת להתנקם? כן.. אז באת לפה לבצע ירי? כן."
16. דו"ח תובנות מצלמות גוף :מו"- החשוד בשם סאמח אומר לשוטר שג'אבר ירה עליו ושהוא בא לירות עליו בחזרה.. טוען שהאקדח לא שלו... יש ילד שירה עלי אני רוצה לירות עליו.. נשאל- בגלל שירה עליך באת לירות עליו? כן".
17. הודעת מודיע- "נא"- תואמת דו"פ.
18. חוות דעת מומחה- "קג"- לגבי הנשק.
19. צילומי נשק, גרב, כדורים- קמ"ב.
20. הודעת המשיב- 10/6/21- טוען כי הלך להביא את אחיו אחמד ; כי נפל בשיחים ולא התחבא; מאשר כי היה עליו אקדח (שו' 22)טוען כי גנב את האקדח מתחת למזרון של אחיו (שו' 28); מציין כי אחמד אחיו אמר לו שיש לו אקדח מתחת למזרון (שו' 36), ואחרי שלקח את האקדח שם אותו בכיסו (שו' 42) מצביע לכיוון הכיס; מציין כי גם הכדורים שהיו נמצאו תחת המזרון של אחמד וגם אותם שם בכיס (שו' 48, שו' 58). טוען כי לקח את האקדח עם כדור בבית הבליעה (שו' 76); מכחיש שייכות לכובע הגרב; טוען מנגד כי הנשק שלו (שו' 89). המשיב מאשר כי נטל כדורים ושם בגרב "הוא לימד אותי. נגמר הכדורים אתה משתמש"... תפסו את האקדח איתי, הוא היה עלי".
21. בהודעת המשיב מיום 15/6/21 חוזר בו המשיב- מישהו ירה עלי כדור והתחבאתי בשיחים ולקחתי ממנו עם הכדורים.. אחד מהם ירה עלי כדור אחד ואני דפקתי לו אבן בראש ולקחתי ממנו את האקדח ואת המחסנית והורדתי לו את הכיסוי מהפנים. גרסה זו משמת המשיב גם ביום 16/6/21 ומיום 18/6/21 ומיום 20/6/21.
4
22. המשיב דבק בטענתו גם בטיעון; המשיב ציין כי לא נמצאו ממצאים פורנזיים ע"ג הנשק, וכי גרסתו בדבר ירי שבוצע לעברו מהאקדח לא נבדקה.
23. עיון בטענות, בתיק החקירה, יעלה כי קיימת תשתית ראייתית לכאורית, איתנה, להוכחת האמור בכתב האישום.
24. ראשית- דוחות הפעולה, כולם, קוהרנטיים; האקדח נמצא סמוך למשיב, ליד כובע גרב, כשהמשיב נחזה לכאורה כמסתתר.
25. שנית- גרסת המשיב שלוקה- הבה נניח כי יורים על המשיב 2 אנשים; אלו החומשים, שניים, נמלטים מפני אדם יחיד, הרודף אחריהם, גובר על אחד מהם בעודו אוחז אבן, ודווקא כשמגיעים השוטרים נופל.....
26. שלישית- הגרסה גם אינה מסתברת, עת טוען המשיב כי גבר על אדם שירה בו ונטל ממנו אקדחו- דא עקא שהאקדח נתפס כשבלועו כדור, והמחסנית טעונה במלואה (ללמדך כי לא נורה מאקדח זה דבר באירוע).
27. רביעית- גרסת המשיב עומדת בסתירה מוחלטת להודעתו הראשונה במשטרה כי נטל האקדח מתחת למזרון אחיו.
28. חמישית- גרסת המשיב אינה עולה בקנה אחד עם אמירותיו עת נתפס- כי יירה על מי שיירה עליו ובוודאי לא כי ירכוש אקדח חדש תחת זה שנלקח ממנו.
29. שישית- המודיע ציין כי הוא בקשר עם החשוד.
30. שביעית- הגרב עם הכדורים נמצאה בכיס המשיב- אין היגיון שהמשיב ייטול מהתוקפים אקדח ודווקא הגרב עם הכדורים יכניס לכיסו.
31. שמינית- גם גרסת המשיב בדבר נפילה בעייתית- עת כובע הגרב נמצא בצד אחד והאקדח בצד אחר (נפילה היתה מביאה שניהם לאותו מיקום). זאת ועוד- מי שבדיוק, לטענתו, היה חפץ להודיע לשוטרים על האירוע (כך גרסתו)- היה חוסך החיפוש ומציג האקדח, בוודאי מציג הגרב עם הכדורים טרם חיפוש שנערך על גופו.
32. כאמור, אני קובע קיומה של תשתית ראייתית לכאורית להוכחת האישום, בעצמה גבוהה.
ניתנה היום, י"ב אב תשפ"א, 21 יולי 2021, בהעדר הצדדים.
