מ"ת 51253/02/18 – קסם גאנח נגד מדינת ישראל – פמ"ד
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
|
|
מ"ת 51253-02-18 מדינת ישראל נ' גאנח(עציר)
תיק חיצוני: 561183/2017 |
1
בפני |
כבוד השופט נסר אבו טהה
|
|
המבקש |
ע"י ב"כ עו"ד בועז קניג
|
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל - פמ"ד (פלילי)
|
|
החלטה |
||
1. המבקש עצור עד תום ההליכים מיום 13.02.2018, על רקע ביצוע עבירות של סחיטה בכוח, סחיטה באיומים - עבירות מחודש נובמבר 2017 (בכך שבשתי הזדמנויות הכה את הסוכן בסטירות ואגרופים על רקע עיכוב בהחזר חוב כספי. בנוסף, שלח הודעות קוליות מאיימות בטלפון לסוכן). יחד עם זאת קבע בית המשפט, כי שמורה למבקש הזכות לפנות בבקשה לעיון חוזר, לכשתימצא חלופה הולמת, שכן לא נפסלה קטגורית האפשרות לשחרור לחלופת מעצר.
2. המבקש בן 24, נשוי ואב ל-4 ילדים, עובר למעצרו התגורר באשקלון ועבד במאפייה. בתו הצעירה נולדה בעת מעצרו הנוכחי. שרות המבחן התרשם מקיומה של רמת סיכון בינונית להתנהגות עוברת חוק. לחובת המבקש שתי הרשעות קודמות בגין עבירת רכוש ואלימות.
2
3. במסגרת הבקשה לעיון חוזר, עתר המבקש, ראשית - לבחון באמצעות שרות המבחן חלופה חדשה - בית המשפט נעתר לבקשה והורה על הגשת תסקיר וקביעת דיון ליום 03.06.2018. שנית - עתר להתיר לו לצאת למספר שעות מבית המעצר "שקמה" בליווי ערבים, כדי להשתתף בחתונת אחיו שעתידה להתקיים מחר, 31.05.2018, באולמי "סילבר" ברחוב הפניקס 14, נתניה (להלן: "מקום האירוע").
4. במסגרת הדיון שהתקיים במעמד הצדדים, טען הסנגור, כי מדובר בחתונה של בן משפחה מדרגה ראשונה, מקום החתונה בעיר נתניה, הרחק מאשקלון (מקום מגורי המתלונן/הסוכן). היציאה תהיה בליווי מלא ומתמיד של הערבים, ולהבטחת התנאים תימסר הפקדה כספית.
5. הערבות שהוצעו ללוות את המבקש בעת יציאתו מבית המעצר למקום האירוע - והחזרתו בתום האירוע לבית המעצר - חמתו, הגב' ברוריה רווח, בת 52, גיסתו, הגב' קרן מגידיש, בת 33, רעייתו, הגב' לינוי גנאח, בת 22 (להלן: "הערבות המפקחות"). התייצבו בפני בית המשפט והצטרפו לבקשת המבקש לאפשר למבקש ליטול חלק בחתונת אחיו, תוך התחייבותן ללוות את המבקש בעת יציאתו וחזרתו לבית המעצר.
6. ב"כ המשיבה מנגד, עתרה לדחות את הבקשה, שכן למבקש מיוחסות עבירות של סחיטה באיומים וסחיטה בכוח, על רקע חובו של המתלונן/הסוכן כלפיו. מסוכנותו של המבקש מתגברת, בשים לב לעברו הפלילי, שכן לחובתו הרשעה בעבירות אלימות ותלוי ועומד לחובתו מאסר מותנה. בנוסף, הוגש לעיון בית המשפט חומר מודיעיני (חמנ"ים משב"ס).
אשר לערבות המוצעות - נטען, כי הן נבחנו בעבר בשרות המבחן כחלופת מעצר ולא נמצאו מתאימות. עוד נטען, כי שב"ס מוכנים לאפשר למבקש לקיים מפגש פתוח עם החתן והכלה, שכן אפשרות מעין זו מאזנת נכונה בין האינטרס של המבקש לבין התכלית של שמירה על ביטחון הציבור.
7. המבקש, לאחר שקיבל את רשות בית המשפט, הצטרף לבקשת בני משפחתו להתיר לו ליטול חלק בחתונת אחיו למספר שעות בודדות, תוך התחייבות לשמור על כל תנאי שייקבע על ידי בית המשפט.
3
8. כפי שנקבע לא פעם, בפני עציר המבקש לצאת לחופשה מיוחדת לרגל אירוע פתוחים שני מסלולים - מנהלי ופלילי. במסלול המנהלי - על ידי הגשת בקשה לרשויות שב"ס לצאת לחופשה, וככל שבקשתו תסורב הוא רשאי להשיג עליה בדרך של הגשת עתירת אסיר. במסלול הפלילי - על ידי פניה לבית המשפט בבקשה לעיון חוזר בתנאי מעצרו (ראה בש"פ 5874/02). גם הובהר, כי גם אם עציר בחר לפעול במסלול הפלילי כאמור, על בית המשפט לבחון את הבקשה גם על פי נהלי השב"ס בכל הנוגע להוצאת אסירים לחופשות (ראה בש"פ 4474/10).
9. לאחר שהקשבתי לטיעוני ב"כ הצדדים, ועיינתי באסמכתאות הרלוונטיות וכן בהחלטת בית המשפט בעניינו של המבקש מיום 15.04.2018, וכן נתתי הזדמנות למשיבה לחקור את הערבים המפקחים המוצעים על ידי המבקש, ושמתי לנגד עיניי את הטעמים שעמד עליהם כל צד בטיעוניו, סבורני, כי שקלול הנתונים האישיים והמערכתיים במקרה זה, מטים את הכף לטובת קבלת הבקשה לחופשה חריגה במקרה זה. מאחר שהבקשה שבפניי היא לאפשר יציאה למספר שעות "בודדות".
א. המבקש יהא רשאי לצאת ממעצר מקום מעצרו ביום 31.05.2018 בין השעות 17:00-01:00, לצורך השתתפות בחתונת אחיו באולמי "סילבר" ברחוב הפניקס 14, נתניה. היציאה היא למטרה המבוקשת בלבד. המבקש ילווה מבית המעצר על ידי שתיים מן הערבות, ישירות לאולם האירועים ובחזרה ממנו ללא תחנות ביניים.
ב. במהלך האירוע, ישהה המבקש כל העת בתוך תחומי האולם ובפיקוח מלא ומתמיד של מי מהערבות הבאות:
הגב' ברוריה רווח, ת.ז. .., טלפון: ..
הגב' קרן מגידיש, ת.ז. .., טלפון: ...
הגב' לינוי גנאח, ת.ז. ..., טלפון: ....
ג. נאסר על המבקש או מי מהערבות, לצרוך אלכוהול או חומרים משני תודעה במהלך פרק זמן זה.
ד. הפקדה כספית בסך 10,000 ₪ או ערבות בנקאית, שיהוו תנאי לשחרור. הפקדה זו תוחזר לאחר חזרת המבקש לבית המעצר במועד ובתנאי שלא תועלה טענה להפרת תנאי השחרור.
ה. חתימת ערבות עצמית וצד ג' על ידי כל אחד על סך 50,000 ₪, לקיום תנאי השחרור.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לצדדים ולשב"ס (כלא "שקמה") בדחיפות.
ניתנה היום, ט"ז סיוון תשע"ח, 30 מאי 2018, בהעדר הצדדים.
