מ"ת 51074/12/15 – מדינת ישראל נגד ב.י.
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 51074-12-15 ת"פ 51061-12-15 |
|
12 ינואר 2016 |
1
בפני כב' השופטת נעה תבור |
|
|
מדינת ישראל
|
|
נ ג ד
|
|
|
ב.י.
|
נ ו כ ח י ם :
ב"כ המבקשת: עו"ד אביב בר-אור
ב"כ המשיב: עו"ד מורן גרוס
המשיב - התייצב
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
למשיב מיוחסות עבירות של החזקת סכין ותקיפת שוטר וכן ניסיון לתקיפה ושימוש בכוח למנוע מעצר.
אין מחלוקת לגבי קיומן של ראיות לכאורה.
טענות הסנגורית ייבחנו בהליך העיקרי.
כבר בעת הגשת כתב האישום, הוריתי על שחרורו של המשיב תוך תנאים מקלים שעיקרם מעצר בית לילי וכן ליווי ופיקוח ע"י מי מהוריו בכל שעות היום.
2
המשיב צעיר מאוד, על גבול הקטינות, ומאובחן כמי שסובל מתסמונת אספנגר. הוצג לעיוני סיכום ביקור אצל הרופא הפסיכיאטר מיום 11.01.16.
הסנגורית מבקשת לאפשר למשיב לשוב ולהשתלב במסגרת ביה"ס.
אני רואה חשיבות בחזרה למסגרת הלימודים ובלבד שלא יהיה בחזרה זו כדי להגדיל את הסיכון. הסנגורית תמציא אישור של המסגרת הלימודים, כי הם מודעים לכתב האישום המיוחס למשיב ומסכימים לקבלתו מחדש ללימודים. כמו כן, תצורף מערכת שעות הלימודים. לאחר קבלת שני אלו, יוכל המשיב לצאת ללימודים, כאשר יהיה מלווה לביה"ס ובחזרה ממנו ע"י אחד ההורים. ההורים יקפידו על הציוד שנלקח למסגרת ביה"ס ויהיו בקשר עם הצוות החינוכית על מנת לעקוב אחרי כל התפתחות במצבו של המשיב.
בהחלטה קודמת לא סברתי שיש צורך בשילוב של ש. המבחן בתמונה. עם זאת, מאחר וההליך מתמשך, בשל גילו הצעיר של המשיב ונסיבותיו הייחודיות, מתבקש ש. המבחן לערוך תסקיר, לבחון את מצבו של המשיב, הסיכון הנשקף ממנו ואפשרות שילובו גם בפיקוח ש. המבחן.
שעות מעצר הבית הלילי ישונו כך שיחלו בשעה 21:00.
נדחה לקבלת תסקיר ליום 28/02/16, בשעה 08:30.
המזכירות והסנגורית ישלחו העתק ההחלטה לש. המבחן.
ניתנה והודעה היום ב' שבט תשע"ו, 12/01/2016במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
3
