מ"ת 51028/06/14 – אהוד אברג'ל נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בירושלים |
|
|
|
מ"ת 51028-06-14 מדינת ישראל נ' אברג'ל ואח'
תיק חיצוני: |
1
בפני |
כב' השופט כרמי מוסק
|
|
המבקש |
אהוד אברג'ל באמצעות ב"כ עו"ד דוד הלוי |
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל באמצעות ב"כ עו"ד לילך אברוך |
|
החלטה |
1. לפניי בקשת המבקש לבטל את תנאי השחרור שנקבעו בעבר, כאשר כיום המבקש שוהה במעצר בית לילי בלבד, בין השעות 24:00 עד השעה 06:00 בבוקר שלמחרת, וביתר היום הוא חופשי.
2. בנוסף, עותר המבקש לאפשר לו לנסוע לחו"ל לפרק זמן קצר של שלושה לילות לפראג, לאחר שזכה בנסיעה זו במסגרת עבודתו (תכנית יעדים 2014 של המועצה להסדר הימורים בספורט), לאחר שעמד ביעד מכירות שנקבע לצורך זכייה זו.
3. המבקש טוען, כי הוא נמצא תחת תנאים מגבילים למשך תקופה של כשנה, מדובר בתקופה ארוכה יחסית, טרם הסתיים ההליך העיקרי וכי רק בחודש יולי עתידים להישמע עדי ההגנה וסיכומים במידת האפשר, כאשר לאחר מכן תינתן הכרעת הדין.
4. המבקש טוען כי המשפט התארך בעיקר משום שעדי התביעה המרכזיים סירבו להופיע בבית המשפט, מה עוד שמדובר בלפחות עד תביעה אחד שגנב את כספו של המבקש ועל רקע זה אירעו אירועים שונים שהביאו להגשת כתב האישום.
5. המבקש טוען, כי במשך תקופה של כשנה הוא עמד בתנאי השחרור וכי במהלך שנה זו לא פנה לבית המשפט כדי לבקש הקלה כלשהי, מה עוד שמדי פעם היו הסכמות בין המבקש לבין המשיבה בדבר הקלה בתנאים או הסכמה כי המבקש יוכל לצאת לחופשה בת מספר ימים מביתו, דבר המלמד כי המשיבה עצמה נאותה במקרים מסוימים לוותר על תנאי מעצר הבית הלילי למספר ימים.
2
6. המשיבה מתנגדת נחרצות לבקשות המשיב וטוענת כי אמנם המבקש עמד עד כה בתנאי השחרור, אולם אין לראות בכך הצדקה לשינוי התנאים, שגם כך מקלים ביותר, זאת נוכח העבירה המיוחסת למבקש בכתב האישום. המשיבה טוענת כי ההליך הפלילי עומד לפני סיום ועל כן אין כל הצדקה לשינוי התנאים.
7. באשר לבקשת המבקש ליציאה לחו"ל טוענת המשיבה כי יש בכך סיכון שהמבקש לא יחזור להמשך ההליך הפלילי, אין מדובר בצורך דחוף לטוס לחו"ל אלא בחופשה אותה ניתן לדחות למועד אחר.
8. לאחר שבחנתי את הדברים, סבורני כי באשר לבקשה להקל בתנאי השחרור, נראה כי אכן המבקש מצוי תחת תנאים מגבילים תקופה ארוכה והעובדה שלא הפר את התנאים מלמדת שניתן ליתן בו אמון. כמו כן, סבורני כי לאור חלקו בביצוע העובדות הנטענות בכתב האישום, ניתן לייחס לו מידת מסוכנות קלה יחסית. באופן כליל מדובר באדם המנהל אורח חיים נורמטיבי ומנהל עסק, מתפרנס למחייתו, ומהעובדות שעלו לפניי הסתבר כי הוא זה שניזוק מכל הפרשה מאחר שכספו נגנב על ידי ולא הושב לו עד היום מלבד חלק קטן ביותר.
9. באשר לנסיעה לחו"ל, סבורני כי מידת החשש שהמבקש לא ישוב לתחומי ישראל נמוכה ביותר שכן ההליך לקראת סיום ואין להניח שהמבקש יבקש להסתבך בעבירה נוספת במידה שלא ישוב לתחומי מדינת ישראל. יחד עם זאת, ניתן להבטיח את חזרתו על ידי הצבת ערבויות מספיקות.
10. לפיכך, אני מורה כי מעצר הבית הלילי יבוטל. כמו כן, מורה כי המבקש יוכל לצאת לחו"ל למשך ארבעה ימים לאחר שימסור לבית המשפט ולמשיבה את תאריכי הנסיעה המדויקים, את פרטי הטיסה הלוך וחזור וכן יפקיד בקופת בית המשפט סך של 10,000 ₪ במזומן וימציא שני ערבים צד ג' בעלי הכנסה מוכחת שיחתמו כל אחד על ערבות בסך 50,000 ₪, כל זאת כדי להבטיח את חזרתו לישראל במועד.
3
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ב' סיוון תשע"ה, 20 מאי 2015, בהעדר הצדדים.
|
כרמי מוסק, שופט |
