מ"ת 4938/09/16 – מדינת ישראל נגד מאיר נסים פיניה
בית משפט השלום לתעבורה באשדוד |
||
מ"ת 4938-09-16 מדינת ישראל נ' פיניה(עציר)
|
|
09 אוקטובר 2016 |
1
|
4936-09-16 |
|
בפני כב' השופטת ליאת שמיר הירש |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
מאיר נסים פיניה (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת מתמחה חלווה איציק
ב"כ המשיב עו"ד פרידמן
המשיב הובא באמצעות הליווי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
ביום 21.09.16 ניתנה החלטת ביהמ"ש בעניין בקשתה של המדינה להורות על מעצרו עד תום ההליכים של המשיב זאת מאחר שהוגש נגדו כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה בשכרות, נהיגה בהיותו בלתי מורשה, נהיגה רשלנית, נהיגה ברכב ללא רשות בעליו וללא ביטוח.
כאמור, בהחלטת ביהמ"ש נקבע כי בתיק ישנן ראיות לכאורה ואף קמה עילת מסוכנות כנגד המשיב.
ביהמ"ש, טרם החלטתו בדבר מעצרו של המשיב, ביקש משירות המבחן להכין תסקיר מעצר אודות המשיב על מנת לבחון אפשרות שחרורו לחלופת מעצר ואפשרות שילובו בהליך טיפולי.
2
היום התקבל תסקיר שירות המבחן, ממנו עולה כי מדובר במשיב אשר מכור במשך שנים רבות לסמים קשים ומאז שנת 2013 צורך סמי רחוב ותחליפי סם.
שירות המבחן התרשם מאדם אשר אינו מצליח לגייס כוחות לתפקוד נורמטיבי ומנהל אורח חיים שולי שנים רבות.
שירות המבחן מציין כי הנאשם ערך ניסיונות גמילה קודמים בהם לא עמד.
כמו כן, ציין כי המשיב מבטא עמדה פסיבית באשר לאפשרות שיימנע מצריכת סמי רחוב. כמו כן, הוצע למשיב להשתלב בהליך טיפולי אך נמסר על ידו כי הוא טרם גיבש החלטתו בנושא והדבר אף תאם את התרשמותה של קצינת המבחן מהעובדה שהמשיב נעדר כוחות ובשלות נפשית להשתלב בהליך גמילה בשלב זה.
לבסוף מציין שירות המבחן כי הסיכון להישנות התנהגות עוברת חוק מצד המשיב הנה גבוהה, כי יתקשה לעמוד בדרישות של הליך טיפולי וכי לא הביע נכונות להשתלב בפרויקט הכנה לגמילה המתקיים במסגרת שב"ס.
לאור כל אלו ובהעדר הצעה לחלופה מטעם המשיב, שירות המבחן אינו ממליץ לשחררו ממעצר.
באת כוח המאשימה ביקשה, בהתבסס על התסקיר כאמור, כי ביהמ"ש יורה על מעצרו עד תום ההליכים של המשיב.
מנגד, ביקש ב"כ המשיב שביהמ"ש יורה לשירות המבחן להגיש תסקיר משלים על מנת שתיבחן שוב אפשרות שילובו של המשיב בהליך טיפולי.
דיון
בהתחשב בעובדה שכבר נקבע בהחלטות קודמות קיומן של ראיות לכאורה ונקבעה קמה עילת מסוכנות מהמשיב ובהתחשב בעובדה כי לא הוצגו לשירות המבחן חלופות לשחרורו וכך גם כיום בדיון, לא מצאתי שיש צורך לשוב ולבקש תסקיר משלים בעניינו של המשיב.
3
מתסקיר שירות המבחן עולה כי קצינת המבחן אפשרה למשיב לבחור בשילובו בהליך טיפולי אך המשיב לא הביע נכונות להתחיל הליך כאמור.
מעבר לכך, אף עולה מהתסקיר כי המשיב עדיין שוקל אם להמשיך להשתמש בסמי רחוב, להבדיל מתחליף סם מסוג מתדון.
נראה כי שירות המבחן עשה עבודה יסודית בעניינו של המשיב, כפי שהדברים הובאו בכתב בתסקיר ואין צורך לבקש השלמה בעניין שילוב המשיב במסגרת טיפולית בשלב זה.
כמו כן, לא הוצגה על ידי המשיב כל חלופה לשחרורו.
מכיוון שלא הוצגה בפני חלופה לשחרורו של המשיב, בהתחשב בעברו הפלילי המכביד, בהתחשב בחומרת העבירות אותן ביצע ובהתחשב באמור בתסקיר שירות המבחן, אני קובעת כי המשיב ייעצר עד תום ההליכים כנגדו.
לב"כ המשיב עומדת האפשרות להציג חלופות באם יימצאו כאלה.
ניתנה והודעה היום ז' תשרי תשע"ז, 09/10/2016 במעמד הנוכחים.
|
ליאת שמיר הירש , שופטת |
