מ"ת 4919/10/14 – מדינת ישראל נגד עומר שלודי
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
||
מ"ת 4919-10-14 מדינת ישראל נ' שלודי(עציר)
|
|
30 אוקטובר 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט אברהם טננבוים |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
עומר שלודי (עציר)
|
||
הנוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד גלעד משולם
ב"כ המשיב עו"ד סלאח מוחיסן
המשיב בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
ישנן ראיות לכאורה והיו גם בדיון הראשון.
עיינתי בעברו של הנאשם וכל עברו קשור לצרות שהיו לו עם נהיגה עקב נהיגת טרנזיט בשנת 1991 שבעקבותיה נשלל רשיונו בשנת 1993.
אין חלוקי דיעות על כך שלמשיב מגיע עונש מאסר , הוא אכן ייקבל זאת בזמנו.
אולם, כפי שאמרתי המחקר הקרימינולוגי מוכיח כי אנשים בגיל זה מפסיקים לבצע עבירות ומנסים לחזור למוטב.
עוד אציין, כי ניסיוני בבית משפט זה למדני כי במקרים מעין אלה עזרה למשיב להוציא רשיון נהיגה ולנהוג כאחד האדם מועילה יותר הן הרתעתית והן בעבריינות עתידית. זאת משום שהמשיב רואה אור בקצה המנהרה הוא מנסה כמידת האפשר להטיב את מצבו.
אולם, נשארה נקודה אחת והיא למנוע מהמשיב לנהוג כאשר הוא משוחרר. זאת ניתן לעשות על ידי הפקדה משמעותית ועל ידי ערבים בני משפחה היודעים כי אם ינהג הם עצמם ייפגעו קשות.
אשר על כן, המשיב ישוחרר בתנאים הבאים:
2
א. הפקדה במזומן של 30,000 ₪ .
ב. אחיו הגדול שלודי אסחאק ת.ז. 024702920 וגיסו מוסטפא מג'די ת.ז. 080540644 יחתמו עליו ערבות צד ג' על סך 30,000 ₪ כל אחד.
ההפקדה במזומן וההערבויות ישמשו להבטחה כי המשיב לא ינהג עד לסיום ההליך, וכן יתייצב לבית המשפט בכל הזדמנות.
הוסבר לאחיו הגדול אסחאק שלודי כי הסכום יוחזר לו לאחר סיום ההליך במידה והמשיב יעמוד בכל התנאים גם אם יש כנגד המשיב הליכים בהוצאה לפועל.
הוסבר בעברית ובערבית על ידי מתורגמן בית המשפט לשפה הערבית, על ידי בית המשפט , ועל ידי סניגורו של המשיב כי במידה והמשיב ייתפס נ ג ד לסיום ההליך או לא יתייצב לבית המשפט גם הסכום שהופקד יחולט וגם הערבים ייצטרכו לשלם את הסכום שנקבע. וכמובן , ייעצר עד לתום ההליכים .
המשיב יכול להשתחרר בפני קצין משטרה או בפני קצין שב"ס.
הדיון בתיק העיקרי שנקבע ליום 23.11.2014 בשעה 09:45.
לא יעמוד בתנאים יובא לפניי ביום רביעי 5.11.2014 בשעה 10:30.
ניתנה והודעה היום ו' חשוון תשע"ה, 30/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
3
אברהם טננבוים , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
מעכב ביצוע עד היום בשעה 18:00 גם אם המשיב יעמוד בתנאים.
במידה ויוגש ערר עד שעה זאת מעכב ביצוע עד להחלטה בערר.
ניתנה והודעה היום ו' חשוון תשע"ה, 30/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
אברהם טננבוים , שופט |
