מ"ת 4766/06/17 – מדינת ישראל נגד סרגיי קולטניוק (עציר) – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 4766-06-17 מדינת ישראל נ' קולטניוק(עציר)
|
|
11 יוני 2017 |
1
|
לפני כבוד השופטת שוש שטרית |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד שגיא אבנעים
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
סרגיי קולטניוק (עציר) - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד עוז דקל
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו בשלושה אישומים נפרדים עבירה של סחר בסמים. האישום השלישי כולל עבירה נוספת של החזקה ושימוש בסמים שלא לצריכה עצמית.
על פי העובדות בכתב האישום ביום 16.5.2017 מכר המשיב סם מסוג קנאבוס במשקל כולל של 4.6 גרם נטו לשוטר אלירן בן עזרא וזאת תמורת סכום של 500 ₪. באישום השני מתואר כי ביום 18.5.2017 מכר המשיב לשוטר סם מסוג קנאבוס במשקל של 1.903 גרם תמורת סכום של 240 ₪, וכעבור מספר ימים, באישום השלישי, ביום 29.5.2017 מכר לאותו שוטר סם מסוג קנאבוס במשקל של 2.026 גרם תמורת 200 ₪. עסקאות הסמים המתוארות התבצעו כולן בעיר באר שבע לאחר תיאום בין המשיב לשוטר בדבר מקום העסקה.
עוד עולה כי בחיפוש שבוצע בביתו של המשיב בבאר שבע הוא החזיק סם מסוג חשיש במשקל כולל של 12.175 גרם נטו מחולק לשתי יחידות וסם מסוג קנאבוס במשקל כולל של 8.245 גרם נטו מחולק לשתי יחידות.
2
ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר ועתר להפנות את המשיב לתסקיר מעצר אשר יביא תמונה מלאה אודות המשיב וזאת בהינתן שלמשיב זה אין עבירות של סחר בסמים אלא רק עבירות סמים לצריכה עצמית, שלדידו ניתן לשחרר את המשיב לחלופת מעצר אשר תיבחן ע"י שירות המבחן.
ב"כ המבקשת עתר למעצרו כבר עתה תוך שהתנגד להפנייתו לשירות המבחן, טען כי מדובר במי שהוא סוחר סמים אשר ביצע את העבירות באופן מתוחכם ובאמצעות אפליקציה, כך שאת ביצוע העבירות הוא יכול לבצע גם מחלופת מעצר טובה ככל שתהיה. בנוסף הפנה לעברו הפלילי של המשיב הכולל הרשעות גם בעבירות סמים, הפנה לציוד הרב שנמצא בדירתו בבאר שבע המיועד לגידול סמים, לסכום כסף משמעותי שנתפס ברשותו של המשיב שכל אלה מלמדים עד כמה עמוק המשיב בתחום סחר בסמים.
עיון בחומר החקירה אכן מלמד כי המשיב יוצר קשר לצורך מכירת סמים באמצעות אפליקציה בשם "טלגרם" בה הוא כאמור עושה שימוש. המשיב הודה במיוחס לו וגם הודה כי הוא סוחר בסמים אם כי לדידו "לא באופן קבוע".
בנסיבות האמורות ובשים לב לעברו הפלילי של המשיב, ניתן היה כבר עתה להורות על מעצרו עד תום ההליכים, שכן העובדה שלמשיב אין עבר בעבירה של סחר בסמים לא מהווה לא מהווה טעם להחרגת עניינו מהכלל המורה למעצר עד תום ההליכים בעבירות של סחר בסמים, כך גם לא גילו הצעיר. יחד עם זאת, ובשים לב לכך שהמשיב גם הוא עושה שימוש בסמים, אני מוצאת להידרש לתסקיר מעצר, וזאת מבלי לטעת כל ציפייה בלבו של המשיב באשר להחלטתו הסופית של בית המשפט.
קובעת לדיון נוסף ליום 9.7.2017 בשעה 09:30.
המזכירות תעביר העתק החלטתי בצירוף כתב האישום לשירות המבחן אשר יערוך תסקיר מעצר בעניינו של המשיב עד מועד הדיון הנדחה.
המשיב יישאר במעצר עד החלטה אחרת ויובא לדיון באמצעות שב"ס.
שב"ס יאפשר הכנסת ציוד ראשוני למשיב על ידי גב' דר פרץ ת.ז. 211855374.
ניתנה והודעה היום י"ז סיוון תשע"ז, 11/06/2017 במעמד הנוכחים.
3
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
משפטו של המשיב החל. משבוצעה הקראה מורה על ביטול דיון ההקראה בתיק העיקרי שנקבע ליום 18.6.2017, ועל ביטול זימון המשיב באמצעות שב"ס לאותו מועד.
ניתנה והודעה היום י"ז סיוון תשע"ז, 11/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
