מ"ת 46803/05/16 – מדינת ישראל נגד אימן עמלה
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 46803-05-16 מדינת ישראל נ' עמלה(עציר)
|
|
23 מאי 2016 |
1
בפני כב' השופטת דנה אמיר |
|
45825-05-1646822-05-16 |
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
המשיב |
אימן עמלה (עציר)
|
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד נעמה פנן
ב"כ המשיב- עו"ד מוחמד חאג'
המשיב- בליווי
מתורגמן לשפה הערבית
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו כניסה אחת לישראל שלא כחוק, המשיב נעדר עבר פלילי.
נוכח נתוני הבקשה שלפני, הרי שעילת המעצר העיקרית העומדת כנגד המשיב היא החשש להימלטותו מאימת מהדין, כאשר יש לזכור שבעבר התביעה נהגה להגיש כתבי אישום נגד משיבים מסוג זה רק לאחר ביצוען של כשלוש עבירות וכיום מוגש כתב אישום כבר בעת ביצועה לכאורה של העבירה הראשונה, כך לדברי ב"כ המבקשת.
נתתי דעתי לדברי ב"כ המשיב לגבי מעצרו הבלתי חוקית אשר התארך מעבר ל 24 שעות זאת כאשר לטענתו נעצר בשעה 09:45 בעוד שכתב האישום והבקשה למעצר הוגשו בשעה 10:00.
לציין כי על פי דוח המעצר שעת המעצר היתה 10:15 אך לדברי המשיב נאזק כבר בעת האירוע, אשר החל ב 9:46 והסתיים ב 9:58 לפי דוח הפעולה.
2
גם אם אקבל את עמדת המשיב לפיה מדובר במעצר בלתי חוקי, ומבלי
להקל ראש בכך כלל וכלל נוכח הוראות
כפי שציינתי לעיל על פי נתוני התיק כלל לא בטוח כי נערך במקרה דנן מעצר בלתי חוקי, יחד עם זאת נסיבותיו הכלליות של תיק זה מאפשרות שיקול בתנאים מקלים בהיות המשיב כאמור נעדר עבר פלילי ומיוחסת לו עבירה אחת של שהייה בלתי חוקית ללא כל עבירה נלווית אחרת.
אשר על כן, המשיב יוכל להשתחרר אם יעמוד בתנאי השחרור כדלקמן:
1. המשיב יחתום על ערבות עצמית בסך 3,000 ₪.
2. ערבות צד ג' של ערב ישראלי על סך 2,500 ₪ , כאשר כתובתו תשמש גם ככתובת להמצאת כתבי בי-דין למשיב והוא מתחייב לדאוג להעברתם לידיו של המשיב. נתנת ארכה להמצאת ערבות צד ג' ובלבד שמר טארק רסמי ת.ז. 911758746, האוחז רישיון עבודה בישראל בתוקף עד חודש יולי 2016, יחתום על ערבות צד ג' כתנאי לשחרורו של המשיב ע"ס 2500 ₪. לציין כי מר רסמי ציין בפניי כי מדובר באישור מתחדש וכי היה לו אישור גם טרם אישור זה. כתובתו של מר רסמי כמפורט בפרוטוקול תשמש אף היא להמצאת כתבי בית דין למשיב והוא התחייב להעבירם למשיב.
3. הפקדת מזומן בסך 1,000 ₪.
בהיעדר ערבויות יישאר המשיב במעצר עד החלטה אחרת ויובא בפני שופט בתאריך 24.5.16 בשעה 09:00.
3
יש לאפשר למשיב 5 שיחות טלפון על חשבון המדינה לרבות לטלפונים ניידים.
המזכירות תזמן מתורגמן לערבות לדיון הבא.
נקבע לדיון מקדמי בתיק העיקרי בפני כב' השופטת מעין בן ארי לתאריך 27.9.16 בשעה 08:30.
המזכירות תקבע המועד הנ"ל ביומנה של כב' השופטת מעין בן ארי.
המשיב מוזהר בחובת התייצבותו במועד זה.
ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תשע"ו, 23/05/2016 במעמד הנוכחים.
|
דנה אמיר , שופטת |
