מ"ת 44088/12/13 – דב פישר נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו |
|
|
|
מ"ת 44088-12-13 מדינת ישראל נ' פישר
תיק חיצוני: |
1
בפני |
כב' השופט ציון קאפח
|
|
המבקש |
דב פישר- על-ידי ב"כ עו"ד צדוק חוגי |
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל- |
|
החלטה |
בקשה לעיון חוזר שעניינה ביטול מעצר בית שהוטל על המבקש.
לנסיבות נדרשתי בהחלטה מיום 23.12.13 עת הוריתי על שחרור המבקש בתנאים ובהם מעצר בית מוחלט תחת פיקוח אנושי ואלקטרוני כאחד.
הוריתי כפי שהוריתי, משום שהמבקש נמלט לארצות הברית בחסות דרכון מזויף ותוך התחזות לאחיו, זאת לאחר שהוגש נגדו כתב אישום בשנית, לאחר שימוע. עבירות המקור אינן צריכות להחלטה זו.
המבקש הוסגר על ידי השלטונות האמריקאים.
יודגש כי תנאי השחרור נקבעו על מנת להבטיח התייצבות המבקש למשפטו ותו לא.
עניינו של המבקש ידע דיונים נוספים, הן במסגרת בקשות בפניי בית משפט זה והן במסגרת עררים לבית המשפט העליון. תנאי השחרור, מאז ועד היום, לא שונו במאומה.
2
ביום 09.07.14 ניתנה החלטה על ידי כבוד הש' הנדל במסגרת בש"פ 4427/14- הערר האחרון שהגיש המבקש- ובה נקבע, בין השאר, כי אם לא יוגש כתב אישום תוך פרק זמן קצוב באשר לנסיבות יציאת המבקש את הארץ, יוכל הסנגור להגיש בקשה לעיון חוזר בתנאי השחרור. כן הוסיף כבוד השופט הנדל כי אם יוגש כתב אישום "יהיה הסנגור רשאי לשקול את עמדתו בהתאם להתפתחויות בהליך".
במהלך הדיון בבקשה הנוכחית, שהתקיים ביום 18.09.14, למדנו לדעת כי בינתיים הוגש כתב אישום לבית משפט השלום ביום 07.08.14, שעניינו נסיבות יציאת המבקש את הארץ לאחר שהוגש נגדו כתב אישום בשנית, באשר לעבירות המקור.
כתב האישום החדש- ת"פ 11015-08-14-
מייחס למבקש עבירות של זיוף, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה, התחזות כאדם אחר ושיבוש
מהלכי משפט, עבירות לפי הסעיפים
כתב האישום מגולל את סיפור נסיבות הימלטות המבקש מהארץ. המבקש פנה למשרד הפנים בפתח תקווה ביום 19.07.12, טען בכזב כי דרכונו אבד, בשעה שזה היה מופקד במשטרה, וקיבל, על סמך טענה זו, דרכון על שמו. שבוע ימים לאחר מכן, פנה המבקש בשנית למשרד הפנים, זייף טופס בקשה לדרכון על שם אחיו וחתם בשם אחיו. לטופס המזויף הוא צרף את תמונתו שלו.
באמצעות דרכון זה- דרכונו של האח- יצא המבקש את הארץ, וזאת לאחר שנודע לו כי הפרקליטות דחתה את טענותיו במסגרת הליך השימוע באשר לעבירות המקור.
לאלה יש להוסיף נתון משמעותי נוסף. במסגרת אחת מההתדיינויות בפניי, ניסה המבקש, במצח נחושה, להטעות אותי בשעה שצירף אישור משרד הפנים לפיו נכנס בדרכונו שלו לארצות הברית ולא באמצעות הדרכון של אחיו. הוברר, כי רישום משרד הפנים שצירף אינו אלא תיקון של הרישום הקודם. קרי, האח פנה למשרד הפנים וביקש לתקן את הרישום לפיו יצא לכאורה את הארץ לארה"ב, בשעה שהמבקש הוא שעשה כן. ראה לעניין זה החלטתי מיום 10.04.14.
הנה כי כן, דפוס המרמה חזר ונגלה גם במהלך ההליכים המשפטיים הנוכחיים ולאחר שערריו של המבקש נדחו פעמיים בבית המשפט העליון על ידי כבוד השופטים שהם וברק-ארז.
עתה, עותר המבקש לביטול ההגבלות על תנועותיו משום ששמיעת הראיות בתיק העיקרי, מתקיימת, לטעמו, בעצלתיים. בשלב זה, קבועה ישיבה נוספת לשמיעת עדת התביעה העיקרית, במסגרת חקירה נגדית, להיום.
3
כאן המקום לציין כי השלמת חקירת העדה הייתה אמורה להסתיים ביום 13.07.14, אולם הדיון נדחה עקב מחלת ב"כ המבקש.
אודה, כי מצב הדברים הנוכחי אינו נוח לי. אכן, המבקש אינו עצור, אולם, הותרתו במעצר בית הרמטי תחת פיקוח אנושי ואלקטרוני, אינה מן הדברים הקלים כלל ועיקר. לכך יש להוסיף את העובדה כי למבקש הותר לצאת לפגישות במשרד בא-כוחו, מעת לעת, לפרק זמן מצטבר של עשרות שעות.
מנגד, אין להתעלם מהעובדה כי גם במהלך ההתדיינויות הנוכחיות, ניסה המבקש להוליך שולל את בית המשפט.
נתון נוסף שחסר הינו ההתפתחויות בתיק עבירות המקור, עבירות מין. אם אכן תושלם היום החקירה הנגדית של המתלוננת העיקרית, אפשר שהתמונה תתחיל להתבהר, לכאן או לכאן.
בנסיבות הללו, נוכח החגים הבאים אלינו לטובה ומתוך תקווה ונקודת מוצא כי המבקש לא יהין לחלל ימים נוראים וחגים, אני מתיר לו לצאת ממעצר הבית לתפילות, כדלקמן:
1. ערב ראש השנה, כ"ט אלול תשע"ד, 24.09.14, החל מהשעה 18:00, ועד יום ג' תשרי תשע"ה, 27.09.14, שעה 19:30.
2. ערב יום כיפור, ט' תשרי תשע"ה, 03.10.14, החל מהשעה 17:30, ועד יום י' תשרי תשע"ה, 04.10.14, שעה 19:30.
3. ערב חג הסוכות, י"ד תשרי תשע"ה, 08.10.14, החל מהשעה 17:30, ועד יום ט"ו תשרי תשע"ה, 09.10.14, שעה 19:15.
4. יום הושענא רבה ערב שמחת תורה, כ"א תשרי תשע"ה, 15.10.14, החל מהשעה 17:30, ועד יום כ"ב תשרי תשע"ה, 16.10.14, שעה 19:15.
כל היציאות תהיינה בליווי ובפיקוח מי מהמפקחים שאושרו ובכפוף לתצהירים אשר יוגשו מטעמם לפיהם הם נותנים הסכמתם ליציאות המפורטות לעיל וכי ערבותם תחול גם על היציאות הללו.
4
העתק ההחלטה לפיקוח האלקטרוני.
המזכירות תשלח העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, כ"ו אלול תשע"ד, 21 ספטמבר 2014, בהעדר הצדדים.
