מ"ת 43639/04/21 – מוחמד אבראהים נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בעכו
|
|
|
|
מ"ת 43639-04-21 מדינת ישראל נ' אבראהים
תיק חיצוני: 316989/2021 |
1
בפני |
כב' השופטת אביגיל זכריה, סגנית הנשיאה
|
|
המבקש: |
מוחמד אבראהים
|
|
נגד |
||
המשיב: |
מדינת ישראל
|
|
החלטה |
לאחר ביצוע ההפקדה שהייתה אמורה להתבצע זה מכבר - התיק הובא למתן החלטה.
לאחר עיון בבקשה לא מצאתי כי יש בידי להיעתר לה מעבר לפתיחת חלונות נוספים כפי שהוסכם על ידי המשיבה וזאת בכפוף להמצאת הנתונים הנדרשים ביחס לימות הלימודים של המבקש ואסביר.
לעניין יציאה לעבודה - ראשית יצוין כי צודק ב"כ המשיבה כי הבקשה כפי שהוגשה אינה בקשה ליציאה לעבודה אלא בקשה כללית שנומקה בעצם הודאת המבקש במיוחס לו וכלל אינה מתייחסת ליציאה לעבודה.
בנסיבות אלה וככל שמדובר ביציאה לעבודה הרי שיש לראות את הבקשה ככזו שאינה תומכת במבוקש וממילא לא הוצגו מקום עבודה ספציפי או מעסיק ובהיבט זה הבקשה נדחית.
2
לעניין עצם ביטול מעצר הבית או הפיכתו למעצר בית לילי - ראשית יצוין כי ההקלות שניתנו למבקש על פי בקשתו נועדו להקל עליו בקיום לימודיו ולא ברור מדוע הקלות אלה צריכות עתה לחייב את בית המשפט או המשיבה להקלות נוספות או מדוע יש בהן כדי לשמש נימוק לטובת המבקש.
לעניין ביטול מעצר הבית - צודקת המשיבה כי הודאת המבקש במיוחס לו מפקיעה את חזקת החפות, הגם שאני ערה לטענות המבקש כי לקח אחריות והביע חרטה.
בשקלול כל הנתונים ובשים לב לבקשה כפי שהוגשה ולהנמקה שניתנה לה ובשים לב לעמדת המאשימה אני נכונה לפתוח חלון של שעתיים בימים בהם המבקש אינו יוצא ללימודיו בין השעות 10:00 עד 12:00 וזאת רק לאחר מתן החלטה משלימה שתינתן לאחר קבלת הפירוט המתאים ביחס לימי הלימוד ושעות הלימודים.
הסניגור יעביר את המסמכים הנוגעים לימי הלימודים ושעות הלימודים ובהתאם תינתן החלטה משלימה.
יובהר כי בשלב זה אין שינוי בתנאי השחרור של המבקש.
המזכירות תמציא ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ט"ו שבט תשפ"ב, 17 ינואר 2022, בהעדר הצדדים.
