מ"ת 42910/11/16 – מדינת ישראל נגד דורון אביטן
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
מ"ת 42910-11-16 מדינת ישראל נ' אביטן(עציר)
|
|
06 יוני 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט ד''ר עמי קובו |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
דורון אביטן (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת - עו"ד טובי הראל
ב"כ המשיב - עו"ד מאיר סוויסה
המשיב הובא על ידי שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בקשה לעיון חוזר בעניינו של המשיב. המשיב נעצר עד תום ההליכים בהחלטת ביהמ"ש (כב' השופטת נאוה בכור) בהחלטה מיום 15.1.17. בהמשך לכך, בהחלטת כב' השופט אברהם יעקב, ניתנה למשיב אפשרות להגיש בקשה לעיון חוזר גם ללא צורך בשינוי נסיבות אם יגבש חלופת מעצר ראויה (החלטה מיום 18.4.17).
במסגרת הבקשה לעיון חוזר נתקבלו תסקירי שירות המבחן. בסופו של דבר, שירות המבחן ממליץ על שחרורו של המשיב בתנאים מגבילים.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, וכן את המפקחים המוצעים, אשר נשמעו ונחקרו בדיון הקודם מיום 28.5.17, ונמצאו מתאימים, סבורני כי יש לאמץ את המלצת שירות המבחן.
2
יצוין כי נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של חבלה בכוונה מחמירה ואיומים. על פי המתואר בעובדות כתב האישום, בעקבות דין ודברים בין נהגי מוניות, המשיב תקף את המתלונן וגרם לו לחבלה חמורה והמתלונן אף נזקק לאשפוז רפואי.
בהקשר זה נתתי דעתי לכך שהמשיב עצור מזה תקופה ארוכה מאז חודש נובמבר 2016. עוד נתתי דעתי לכך שעברו הפלילי אינו מכביד וכולל הליך אחד שהסתיים באי הרשעה ושל"צ. עוד נתתי דעתי לכך שמדובר לכאורה בארוע ספונטאני ולא מתוכנן כפי שעולה מעובדות כתב האישום.
אמנם בהחלטה קודמת מיום 28.5.17 סברתי לכאורה כי ראוי יהיה להורות על מעצר בפיקוח אלקטרוני בלבד ולא על שחרור ממש, ואולם, לאחר שנתקבל התסקיר המשלים היום, אשר מצא כי לא קיימת אפשרות מעשית לבצע פיקוח אלקטרוני, סבורני כי יש מקום לחזור מהחלטה קודמת ולהורות על שחרור בתנאים ללא צורך באיזוק.
כאמור לעיל, המפקחים המוצעים נבדקו על ידי שירות המבחן וכן באולם ביהמ"ש ונמצאו מתאימים כמי שיהיה בהם כדי להפחית את מסוכנותו של המשיב.
אשר על כן, אני מורה על שחרורו של המשיב בתנאים כמפורט להלן:
1. מעצר בית מלא בכתובת אשלג 12 ירושלים בבית משפחת אברהם וייזמן (אשר אינו משמש כמפקח).
2. מעצר הבית יהיה בפיקוח לסירוגין של המפקחים הבאים:
א. מר אבינועם גואל כהן ת.ז. 25308735.
ב. מר פסח שמשון גרודקה ת.ז. 315345517.
ג. מר רחמים בן עזרא ת.ז. 038154589.
3. הרחקה מהמתלונן. המשיב לא יתקרב למרחק של 50 מטרים מהמתלונן.
4. איסור יצירת קשר עם המתלונן בין במישרין ובין בעקיפין לרבות באמצעות הטלפון או המחשב.
5. צו פיקוח מעצר של שירות המבחן למשך 6 חודשים.
להבטחת תנאי השחרור יינתנו הערבויות הבאות:
א. התחייבות עצמית בסך של 50,000 ₪.
3
ב. שלוש ערבויות צד ג' בסך של 50,000 ₪ כל אחת על ידי המפקחים לעיל (ככל שהמפקחים כבר חתמו על הערבויות הרי שהם פטורים מחתימה בפעם נוספת).
מובהר בזאת למפקחים כי כל הפרה של תנאי השחרור אשר לא תדווח למשטרה עלולה להוביל לחילוט ערבותם.
ג. הפקדת ערבון כספי בסך של 30,000 ₪ כאשר מתוכו 15,000 ₪ הינו תנאי לשחרור והיתרה תופקד עד ליום 6.7.17.
לא יעמוד המשיב בתנאים האמורים, יוותר במעצר ויובא בפני לבדיקת ערבויות ביום 11.6.17 שעה 09:00.
יפר המשיב תנאי מהתנאים האמורים ייעצר ויובא בפני שופט תורן.
ניתנה והודעה היום י"ב סיוון תשע"ז, 06/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
עמי קובו , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני מורה על עיכוב ביצוע ההחלטה עד ליום 8.6.17 שעה 16:00.
המבקשת תודיע לב"כ המשיב ולביהמ"ש אם בכוונתה להגיש ערר וזאת עד ליום 7.6.17 שעה 10:00.
בשלב זה לא שוכנעתי כי יש מקום להפחית בערבויות או לחלקן באופן אחר.
ניתן לבצע את הערבויות כבר כעת.
ניתנה והודעה היום י"ב סיוון תשע"ז, 06/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
עמי קובו , שופט |
4
