מ"ת 4030/02/18 – אדיב כבהא נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בחדרה |
|
|
|
מ"ת 4030-02-18 מדינת ישראל נ' כבהא(עציר) ואח'
תיק חיצוני: 434/2018 |
1
|
מספר בקשה:17 |
||
בפני |
כבוד השופט אלכס אחטר
|
||
מבקש |
אדיב כבהא (עציר)
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל
|
||
|
|||
|
|
||
|
|||
החלטה
|
|||
המבקש עותר לאפשר לו לצאת ממעצרו בפיקוח איזוק אלקטרוני, בין התאריכים 20.08.208 - 25.08.2018 , ימי חג הקורבן של בני העדה המוסלמית, בין השעות 10:00-22:00.
תגובת המשיבה טרם התקבלה.
2
יובהר כי, המבקש אינו משחורר בתנאים מגבילים אלא עצור בפיקוח איזוק אלקטרוני. משכך, בעניין זה אין לי אלא להפנות את המבקש לבש"פ 77/17. בין השאר נקבע בהלכה זו כך: "חלונות פיקוח של מי שנתון במעצר בפיקוח אלקטרוני מוגבלות ככלל לצרכים אישיים חיוניים (טיפול רפואי, טיפול נפשי או טיפול אחר הדרוש למפוקח) או לצרכים טיפוליים שיקומיים (פגישה עם קצין מבחן או לתכלית אחרת שהומלצה בתסקיר המעצר)".
ביהמ"ש העליון הבהיר כי לא תותר ככלל יציאת עצור בפיקוח אלקטרוני מתחום הפיקוח אלא במקרים חריגים ויוצאי דופן.
זאת ועוד, במסגרת הבקשה הנוכחית לא מפורט היכן עתיד לשהות המבקש בימי החג, בידי מי יפוקח, (באופן ספציפי), ועל כן לאור כלליות הבקשה והעובדה שנימוקיה אינם עונים על הקריטריונים האמורים לעיל, דין הבקשה להידחות.
המזכירות תעביר החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, כ"ה אב תשע"ח, 06 אוגוסט 2018, בהעדר הצדדים.
