מ"ת 40060/07/20 – מדינת ישראל נגד האדי נאצר,מוחמד עלקם
בית המשפט המחוזי בירושלים בפני כבוד השופט אריה רומנוב |
מ"ת 40060-07-20
|
1
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
המבקשת |
נגד
|
||
|
1. האדי נאצר 2. מוחמד עלקם
|
|
|
|
המשיבים |
|
המבקשת: פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי)
ב"כ משיב 1: עו"ד עבד דראושה
ב"כ משיב 2: עו"ד מחמוד רבאח
החלטה
|
1. עבירת השוד בנסיבות מחמירות המיוחסת למשיבים חמורה במהותה ובנסיבותיה, ואולם מנגד מדובר באנשים צעירים חסרי עבר פלילי. בהחלטתי מיום 22.7.20 הבעתי דעתי כי מן הראוי שבטרם בית המשפט ייתן את החלטתו בבקשת המבקשת להורות על מעצר המשיבים עד לתום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדם, יהיו מונחים לפני בית המשפט תסקירים מטעם שירות המבחן. לפיכך דחיתי את המשך הדיון להיום. דא עקא, ששירות המבחן הודיע כי לא עלה בידו להכין את תסקיריו.
2. יש להצר על כך שלא עלה בידי שירות המבחן להכין את תסקיריו ויש להצר על כך שמתבקשת על ידו דחייה של שבועיים. נתתי דעתי לנימוקי ההתנגדות שהועלו על ידי עו"ד רבאח, ויש להניח כי עמדתו של עו"ד דראושה, אשר טרם הספיק למסור את עמדתו, דומה. עם זאת, לא מצאתי כי הדחייה המתבקשת על ידי שירות המבחן משנה את נקודת האיזון ומייתרת את הצורך בקבלת תסקירים. אני סבור כי מדובר במקרה בו שירות המבחן יוכל להביא לפני בית המשפט תמונה רחבה יותר על אודות המשיבים. כאמור, למשיבים מיוחסת עבירה חמורה, ולא למותר לציין שהם מודים בביצועה.
3. לנוכח כל האמור אני נעתר לבקשת שירות המבחן ודוחה את הדיון ליום 20.8.20 בשעה 10:00. הדיון יתקיים לפני השופט התורן שייקבע, בכפוף ליומנו.
4. המזכירות תודיע לשופט התורן; לשירות המבחן; לפרקליטות; לב"כ המשיבים; לשב"ס. ולתרגום.
ניתנה היום, ט"ז אב תש"פ, 06 אוגוסט 2020, בהעדר הצדדים.
