מ"ת 3718/02/22 – מוחמד אבו אלהיג'א (עציר) נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
|
מ"ת 3718-02-22 מדינת ישראל נ' אבו אל היג'א(עציר) ואח'
תיק חיצוני: 481/22 |
1
|
מספר בקשה:9 |
||
בפני |
כבוד השופט ניצן סילמן
|
||
מבקשים |
מוחמד אבו אלהיג'א (עציר) |
||
נגד
|
|||
משיבים |
מדינת ישראל |
||
|
|||
החלטה
|
|||
עיקר משקל הבקשה נעוץ בחלוף הזמן, הלא מבוטל; מדובר בהליך אשר תחילתו לפני כתשעה חודשים ובימים הקרובים יובא בפני כב' בית המשפט העליון להארכה.
אכן, המערך שהוצג תקין; גם היות המפקחים 'מגוננים' אינו מונע תפקוד המערך. (בש"פ 71/19)
אלא שכמה נקודות עומדות לרועץ- ראשית, עסקינן בתיק נשק, על כל המשתמע מכך לעניין חזקת המסוכנות; שנית, התיק ממצוי בשלבים מתקדמים; פרשת התביעה על סף סיום; שלישית, הגם שהבהרתי כי אשמע המערך, לא הכרעתי כי אקבלו ואורה מיד על העדפת חלופה; כאן, קיים קושי שכן יש להתגבר על 3 תסקירים שליליים, פעם אחר פעם; רביעית- מועדי דיון בתיק (והדברים חשובים במיוחד מקום בו הטענה הנה חלוף זמן והתארכות הליך), נדחו גם מטעמי ההגנה, וראה למשל בקשות מיום 4/4/22, 8/5/22 ועוד.
לעת זו נקודת האיזון נעוצה בעדות ג'מיל ספדי שהנו עד מרכזי; הדיון בעניינו קבוע ליום 13/11/22 ומדובר בעוד פרק זמן קצר יחסית.
ככל שיהיה עיכוב נוסף בשמיעת העד, מעבר לעיכובים עד הלום (שאינם לפתחה של ההגנה), יהיה בכך להטות הכף; ככל שיישמע העד, למעשה תסתיים פרשת התביעה, וניתן יהיה לשקול רק בהתאם למועד שיקבע לשמיעת פרשת הגנה.
אציע אפוא להמתין עד 13/11/22 ולעדכן בהתאם; ב"כ המבקש לעיל יעדכן ויודיע עמדה למוצע.
ניתנה היום, ח' חשוון תשפ"ג, 02 נובמבר 2022, בהעדר הצדדים.
