מ"ת 36238/06/17 – מדינת ישראל נגד ל מ ק (עציר) – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 36238-06-17 מדינת ישראל נ' ק(עציר) |
|
19 יוני 2017 |
1
|
לפני כבוד השופטת שוש שטרית |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד שרון לוי והמתמחה רפי שמואל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
ל מ ק (עציר) - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד אילן חכם
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
מורה על שחרור עו"ד בני זיתונה והסנגוריה הציבורית מהמשך ייצוגו של המשיב.
ניתנה והודעה היום כ"ה סיוון תשע"ז, 19/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של היזק לרכוש במזיד, איומים, החזקת סכין שלא למטרה כשרה ושימוש בסמים לצריכה עצמית.
2
כעולה מכתב האישום, ביום 12.6.2017 בשעת ערב מוקדמת החל המשיב להתנהג באופן שאינו נורמלי בכך שבעט באמצעות רגליו בתריסים שבבית, השליך את השלבים אל מחוץ לחלון וכן השליך מכשיר טאבלט. בהמשך צעק מהחלון לעבר עוברים ושבים כי יחכו למטה כי בכוונתו לפגוע בהם. הוסיף לעשות המשיב ונטל סכין ומזלג גדול מביתו, ירד לרחוב ונעצר על ידי שוטרים שהוזעקו למקום. בהמשך נתפס כשהוא מחזיק סם מסוג חשיש במשקל של כ-2 גרם ובמהלך חקירתו איים על אחת השוטרות בכך שאמר לה כי הוא יודע מה שמה והוא יפגוש אותה למטה.
ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר וטען למצבו הנפשי של המשיב עקב שימוש מופרז בסמים וכעולה מחומר החקירה, ביקש כי עניינו ייבחן בדחיפות על ידי שירות המבחן אשר יבוא בהמלצה לשילובו של המשיב בחלופה טיפולית אינטנסיבית לגמילה מסמים.
ב"כ המבקשת אף הוא סבור כי מסוכנות המשיב נובעת אך משום שימוש מופרז בסמים שהביא לכך שהמשיב היה שרוי ככל הנראה במצב פסיכוטי וכעולה מחומר החקירה ומכתב שחרור של חדר המיון הפסיכיאטרי בבית החולים סורוקה.
המשיב הוא בן 19, נעדר עבר פלילי ולא יכול להיות חולק כי העבירות המיוחסות לו בוצעו על רקע מצב נפשי שנוצר כתוצאה משימוש מופרז בסמים.
שמעתי את הוריו של המשיב ואילו הייתי מתרשמת ממצב נפשי שקט ומאוזן יותר של המשיב בשלב הזה יכול והייתי מורה על שחרורו למעצר בית בפיקוח צמוד של הוריו, אולם מחוות דעת פסיכיאטרית ראשונית וממהלך הדיון ניתן להתרשם כי המשיב לא מאוזן נפשית ואין מנוס בשלב הזה אלא לבחון עניינו של המשיב מול שירות המבחן ומול הפסיכיאטר המחוזי כשהוא נתון במעצר.
הפסיכיאטר המחוזי מתבקש להגיש חוות דעת פסיכיאטרית בדחיפות נוכח מצבו של המשיב, גילו הצעיר והעדר עבר פלילי וזאת עד ליום 28.6.2017. תשומת לב הפסיכיאטר המחוזי כי ניתנה הסכמת המשיב ובא כוחו לאשפוזו לצורך הסתכלות, ככל שהדבר יידרש.
שב"ס מתבקש להביא את המשיב וככל שניתן עוד היום בפני הפסיכיאטר המחוזי לצורך בדיקתו.
שירות המבחן מתבקש להגיש בדחיפות תסקיר מעצר בו יבחן התאמתו של המשיב לגמילה מסמים בקהילה טיפולית סגורה וזאת עד ליום 6.7.2017.
קובעת דיון נוסף ליום 28.6.2017 בשעה 12:30.
המזכירות תעביר העתק החלטתי לפסיכיאטר המחוזי ולשירות המבחן.
המשיב יישאר במעצר עד החלטה אחרת ויובא לדיון באמצעות שב"ס.
3
שב"ס מתבקש לתת דעתו לטענות ב"כ המשיב לפיהן המשיב טרם קיבל ציוד ראשוני. כמו כן, מתבקש שב"ס לאפשר לאמו של המשיב גב' א ק ת.ז. ........ להכניס עבורו ציוד ראשוני ואישי.
ניתנה והודעה היום כ"ה סיוון תשע"ז, 19/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
משפטו של המשיב החל. משבוצעה הקראה מורה על ביטול דיון ההקראה בתיק העיקרי שנקבע ליום 29.6.2017, ועל ביטול זימון המשיב באמצעות שב"ס לאותו מועד.
ניתנה והודעה היום כ"ה סיוון תשע"ז, 19/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
