מ"ת 30978/10/14 – מדינת ישראל נגד י א
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
מ"ת 30978-10-14 מדינת ישראל נ' א
|
|
21 אוקטובר 2014 |
1
|
מ"ת 30955-10-14 |
|
בפני כב' השופט מנחם מזרחי |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
י א
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת מתמחה רוברט ברטהולץ
ב"כ המשיב עו"ד גיל אידלמן
המשיב הובא באמצעות שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בקשה למעצרו עד תום ההליכים של המשיב.
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של תקיפת בת זוג, ואיומים.
בכתב האישום נטען, כי מיד לאחר נישואיהם, וכאשר היתה המתלוננת בחודש הרביעי להריונה, על רקע החשד כי היא בוגדת בו עם אחר, תקף אותה המשיב, כמפורט בעובדות, בכך שחנק אותה, גרר אותה בשערה, ישב על בטנה, קפץ עם ישבנו על בטנה וסטר לה, וכן מתאר כתב האישום את המשך האיומים ברצח על רקע פנייתה לוועדת הפלה.
ב"כ המשיב ביקש כי אורה כבר עתה, במעמד כתב האישום והבקשה, על שחרורו של המשיב.
עיון בחומר הראיות מלמד, שקיימות ראיות לכאורה להוכחת האשמה, כנדרש בשלב מקדמי זה ואפנה להודעת המתלוננת מיום 17.10.14, להודעתו של יוסף סער מיום 19.10.14.
קיימת עילת מעצר.
2
באופן רגיל, כאשר מוצגת חלופה מרוחקת, כפי שמוצגת עתה בעיר אילת, ונוכח העובדה כי מדובר במי שנעדר עבר פלילי, ניתן לבחון חלופת מעצר, כבר עתה.
איני סבור כי יש לנקוט בדרך זו בעניינו של משיב זה, משום שעיון בחומר הראיות מלמד על נתונים שחייבים בירור קפדני, כגון אמרתו של המשיב מיום 21.10.14 שמפאת הצניעות לא אצטט, שורות 24, 25, 29, החשד הרציני כי היא בוגדת בו, ופרי בטנה אינו שלו, אמרתו בהודעתו מיום 18.10.14 שורה 8 "הרגשתי שאני נהפך להיות בן אדם אלים" ובשורה 13, "המצב הנפשי שלי הגיע למצב אובדני".
יש להוסיף לכך את החשש מפני אובדנות, את הרקע לאלימות, ואלו מובילים למסקנה כי אין להורות כבר עתה על שחרורו.
איני סבור כי אך משום שהמשיב אובדני, יש להפנותו לבדיקה פסיכיאטרית בתנאי אשפוז, אך משום שהמשיב מסכים לכך יש מקום להעזר בחוות דעת מקצועית בעניין זה.
אני מורה על מעצרו של המשיב עד החלטה אחרת.
הפסיכיאטר המחוזי מתבקש למסור חוות דעת בעניינו של המשיב, שבמסגרתה יחווה דעתו ביחס לכשרותו הנפשית לעמוד לדין, ובעת ביצוע העבירה, ואם ימצא לנכון כי אז ניתן בזאת צו לאשפוזו של המשיב בבית-החולים פסיכיאטרי, כפי שיקול דעתו של הפסיכיאטר המחוזי.
הפסיכיאטר המחוזי מתבקש לעשות כן עד ליום 28.10.14 שעה 12.00.
שב"ס יעביר את המשיב לידי הפסיכיאטר המחוזי בתוך 24 שעות.
אני קובע דיון בפניי לתאריך 28.10.14 שעה 12.00.
יש לאפשר למשיב 5 שיחות טלפון על חשבון המדינה.
3
המשיב יובא לדיון באמצעות שב"ס.
שב"ס מתבקש לנקוט כלפי המשיב בהשגחה, נוכח הטענה כי ניסה להתאבד בעבר.
ניתנה והודעה היום כ"ז תשרי תשע"ה, 21/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
מנחם מזרחי , שופט |
